Liquid Force Railbattle 2015 - IBCT#352

Vans Shop Riot Finals 2014


In Skatepark Flesh and Bones in Aalst Belgie waren de beste skateshop team bij elkaar gekomen voor de Finale van de Vans Shopriot 2014. Nederland werd vertegenwoordigd door het skateboard team van Burnside Park ’n’ Shop uit Deventer. Vans Benelux had voor een buslading fans gezorgt en die lieten behoorlijk van zich horen tijdens de wedstrijd. Zeker toen hun team in de finale stond. Toen ging het dak er af!


Additional footage by Sam Golbach

Original Music: Dirty Bastards – We Don't Care / Rip Your Heart Out en de The Gecko Brothers - Devil Inside via Outlaws in Charge

Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien


Burnside wint de finale van de Europese Finale van de Vans Shopriot in Skatepark Flesh and Bones, Aals Belgie. De fans die mee waren gegaan gingen door het dak!

Liquid Force Railbattle 2014 - Burnside CableparkWij zeggen het elk jaar. Maar de Railbattle bij Burnside Cablepark is de vetste wakeboard wedstrijd van het jaar. Ook dit jaar was de rail weer groter en waren er weer meer deelnemers. Niet alleen uit Nederland maar ook uit andere landen van Europa.
Burnside Constructions had samen met Liquid Force Nederland een dubbele rail constructie gebouwd waarop de wakeboarders hun tricks moesten laten zien. Doordat de gap tussen de rail en de kickers niet zo heel groot was dit jaar konden de riders zich concentreren op de tricks. Dat ging weer helemaal los. Aan het eind van de dag had Johnny 13 een interview met Antoni van der Wekken winnaar bij de mannen.

Music: Bij een battle hoort een Machine Gun van Sound Avtar en die beats komen van Rub A Duck.
Video podcast: Johnny Dertien

Open Men:
1: Antoni van der Wekken
2: John Broer
3: Dirk Gideonse

Open Woman:
1: Maxine Sapulette
2: Yasmin Tanriverdi
3: Joyce Sanne

Junior Men:
1: Maurice Prior
2: Devi Sentrop
3: David Regnergy

Kijk mee met Johnny 13


Kijk dit jaar live mee met Johnny 13 als hij op de Lquid Force Railbattle bij Burnside Cablepark rond loopt en af en toe een foto schiet.


9 Foto's per pagina. Klik next voor de vorige 9 foto's.

iboardcast de wekelijkse action sport video podcast. Kijk mee op YouTube, de website of video de iTunes podcast.

Liquid Force Rail Batlle powered by GoPro

Aankomende zaterdag is het weer tijd voor de dikste wakeboard wedstrijd van het jaar de Liquid Force Rail Batlle powered by GoPro. Wij zijn er al de voorgaande jaren bij geweest en hebben heel wat video's geschoten.

Vans Shop Riot 2014 - IBTC312Als je de allerbeste skateboarder teams van Nederland in 1 skatepark wilt zien skaten, dan moet je wel naar de Vans Shop Riot in Burnside Skatepark toe. Dit jaar stonden er 29 teams klaar om strijden voor de titel Beste Skateshop Team van 2014, 1000 euro en een plek in de Europese finales in Flesh and Bones. Wie pakt die winst?

Video podcast: Johnny Dertien @johnnydertien
Original music: Aix by Wetdog. @Rub_A_Duck

Download this episode!

Vans Shop Riot in Burnside skatepark. Wie wint er in 2014.

Vans Shop Riot 2014Nog maar een maandje en Shop Riot Nederland 2014 is een feit!

Zondag 18 Mei - Burnside Deventer 

Kijk de bovenstaande video's en zie de winnaars van de voorgaande jaren: 2013 Sparky - 2012 Ben-G - 2011 Zumies - 2010 Ben-G 

De eerste shops hebben zich al aangemeld. Het level van de skaters is bizar hoog en ook de nieuwe kids gaan knetterhard. Wie gaat er dit jaar met € 1000,- vandoor en krijgt de plek in de Europese finals van de Vans Shop Riot?? Zorg dat je er weer bij bent. Dit is het event wat je niet wilt missen!

Vans Shop Riot 2014 staat voor de deur. Zondag 18 mei Burnside Deventer.

iboardcast.com jaaroverzicht 2013 - iXmas:2013


iboardcast.com jaaroverzicht 2013 - iXmas:2013 door iskateboard_vidcast
Zo aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar wat we allemaal op video hebben vast gelegd. Dan proberen wij die in 8 minuten allemaal te laten zien. Dit jaar stonden er meer dan 40 video’s op de hard drive. De beste wensen komen dit jaar uit Les 2 Alps. Van de bezoekers van de Opening EN het Paralympisch snowboard team. Wij danken alle sponsors, vrienden, familie, kijkers en jullie als boarders. Cool dat wij jullie mochten filmen en interviewen.
Volgend jaar weer?
Muziek van:
Where Are You This Christmas? - Original artist: One Man's Tribe
The Christmas Song - Original artist: Peter D. Fountain
Sing a Song for Christmas - Original artist: JEDnJAM
Jingle Bells In The Club - Original artist: makesomenoise
All music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009 Jaaroverzicht iboardcast video podcast. Alle skateboard snowboard wakeboard bmx en ski video's in 10 minuten

Burnside Skateboard Park (en shop)

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan.

Deze week waren wij in Burnside voor hun 25 jaar bestaansfeestje. In 1988 begonnen als Rodolfo's Deventer aan de Nieuwstraat. In 1996 verhuist naar de huidige locatie waarbij er meteen een skatepark gebouwd werd. Het skatepark is volgens ons het langst geopende skatepark van Nederland. De winkel is vandaag de dag de expert in skateboard, snowboard, BMX en wakeboard land.
Het park heeft de afgelopen jaren veel veranderingen door gemaakt. Maar het is altijd een goed mix geweest van quarterpipes, curbs, funboxen, mini-rampen rails. Buiten, aan het water, staat een betonnen bowl. DIY style.Om te filmen is het best een lastig park omdat door de camera vrij donker lijkt.

Toen Johnny 13 in 1992 voor het eerst de winkel in liep om een paar Airwalks te kopen voelde hij zich meteen thuis is deze shop. Nog steeds zijn wij zijn hele grote fan van Burnside en zij supporten de iboardcast Video Podcast al vanaf dag 1.

Check voor openingstijden en entree prijs op de Burnside website.


Video Podcast van dit park:Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten ? Wij hebben wel wat suggesties!

Burnside Cablepark Wakeboard Railbattle 2013 - IWKB:39


De Burnside Railbattle Wakeboard Editie vinden wij toch wel DE wakeboard wedstrijd van het jaar. Omdat er dit jaar geen grote sponsor was, werd de rail van vorig jaar opnieuw gebruikt. Maar dan wel in een andere vorm. Niels van Burnside Constructions had met de buizen van vorig jaar een hele nieuwe setup gemaakt. En wat voor een. Deze wedstrijd ging helemaal los. Achteraf stond Johnny 13 nog even na te praten met Daan Rigter.
Muziek van Sickflip and RT -- Chainsaw Wreckage -- Music available on Rub A Duck
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Direct video download: IWKB:39

Check out this episode!

Meer video's vanuit Burnside Cablepark
Wakeboard BOK 2013 - IWKB:38
Skullcandy Railbattle WKB edition 2012 - IWKB:33
IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012
IWKB:29 - CK Click Clinic Tour
IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark
IWKB:25 - Ricky Lukassen
IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011
meer Burnside....

Wakeboard BOK 2013 - IWKB:38


Er zijn maar weinig actions sports events in Nederland die het label "klassieker" kunnen dragen. De BOK (Burnside Open Kampioenschap) is zo'n wedstrijd. Eind jaren '90 ooit begonnen als skateboard wedstrijd, nu alweer voor de 5e keer op het water. Voordeel van een klassieker is dat je niets hoeft uit te leggen. Daarom alleen maar actie. Alle uitslagen vind je terug op de Facebook pagina van Burnside Cablepark
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Illestrator -- Music available on tribeofnoise.com
Direct download: IWKB:38

Check out this episode!

Meer video's vanuit Burnside Cablepark
Skullcandy Railbattle WKB edition 2012 - IWKB:33
IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012
IWKB:29 - CK Click Clinic Tour
IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark
IWKB:25 - Ricky Lukassen
IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011
meer Burnside....

Vans Skateshop Riot 2013 - ISKB:149


De wedstrijd waar wij elk jaar naar uitkijken is de Vans Shop Riot. In Burnside Skatepark strijden de beste shop teams van Nederlands voor een dikke vette check en een plaats in de Europese finale. Niels van Burnside constructions had het park een goede update gegeven dus de skateboarders konden flink hun gang gaan. Wie pakt er dit jaar de trofee? Burnside... Ben-G… 100%… of misschien wel de verrassing van vorig jaar: Sparky uit ZWOLLE, ZWOLLE, ZWOLLE!
Commentaar door Casper Friedl en Michael Groenewegen
Original music artist: The Highgears
Music available on tribeofnoise.com
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien

Check out this episode!

Vans Shop Riot 2012 - ISKB:142


De wedstrijd die je als skateboarder op zijn minst 1 keer moet mee maken is de Vans Shop Riot in Burnside skatepark. Winnen is hier niet het doel (is ook wel leuk) maar het meedoen, daar gaat het veel teams om. Skaters uit heel de Benelux komen naar Deventer om te kijken wie er dit jaar het beste skateboard team heeft. En de winnaar wint € 1000,- en een reis naar Munster om daar mee te doen met de Europese Shop Riot finale.

Muziek van: Kouncilhouse & Knightfreak feat. Ashley Slater - Lucky 7. Via Rub A Duck

Sponsors:  http://www.vans.eu - http://www.burnside.nl - http://www.redbull.nl


Check out this episode!

Burnside Shop Riot 2007-2011

IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012


Het Burnside Open Kampioenschap Wakeboarden begint al een echte klassieker te worden. Voor de 4e keer had het team van Burnside er een echt feestje van gemaakt…. De wedstrijd werd voor de derde keer gewonnen door Dirk Gideonse. Na de huldiging had guest host Thomas 14 een paar vragen voor hem.
Music: Lojaque and the Flaming Nahd Bits - Mullet Man. Gedownload op IODApromonet.com
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:31 58 Mb (right click - save as)
Abonneer je op de iWakeboard video podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

Monkey SemenLojaque and the Flaming Nahd Bits
"Mullet Man (German Song Intro)" (mp3)
from "Monkey Semen"
(SPAT! Records)

Buy at iTunes Music Store
More On This AlbumISKB:135 - Veterans Sessie I


Werk, kinderen, familie… als je ouder wordt dan wil je wel skateboarden, maar helaas lukt dat vaak niet. Een groep 30+ (een een aantal 40+) skateboarders kwamen zaterdag 5 mei, NA SLUITINGSTIJD, samen in Burnside om met elkaar te rollen. BBQ en bier er bij, perfect. En de kinderen? Die rolden gewoon even mee.
Samen met Michael kijken we even terug. Kon hij meteen even uitleggen hoe dat zit met
Skatepark Amsterdam.

THX
Vans Benelux voor de sessie!

Muziek van Beats Royalty Free . Download je eigen beats at
http://beatsroyaltyfree.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:135 (25 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark


Hey Johnny hoe ist nou? Lekkere winter gehad? Ik zie steeds toffe video's voorbij komen maar wordt het niet weer eens tijd voor een wakeboard edit? En dat waren wij wel met Arne eens. Dus afgelopen zondag spraken wij af bij Burnside voor de eerste outdoor iWakeboard van 2012.

Music by: Beats Royalty Free. Download your own betas at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iWakeboard video podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 60 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

IWKB:25 - Ricky LukassenWij komen hem echt bij alle wakeboard wedstrijden tegen. Het lukte alleen niet erg om eens een 1 op 1 interview met hem te doen. Ricky Lukassen. Eén van de top riders uit Nederland die al meer dan 10 jaar op het water staat. Net terug van een rug blessure en nu weer een knie die op speelt. Dat weerhield hem niet om wat rondjes te varen.

Music Rocky Marsiano -- Rootz of theTrade -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 58 Mb

Vans Shop Riot 2011 - ISKB128De Vans Shop riot van 2011 ging weer door het dak. Of beter gezegd "Of the Wall" 31 teams uit Nederland en België streden in Burnside Skatepark om die felbegeerde gouden cup met grote oren. Het niveau van de top 10 was zo hoog dat de jury er een zware taak aan had om een winnaar te kiezen. Ben G uit Amsterdam, Zumiez uit België of toch de locals uit Burnside….

Original music artist: Dayo -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:128 (55 Mb)

Vans Shop Riot Final Run Zumiez

De Vans Shop Riot was weer vet. Check nu al de finale runs van Zumiez die de wedstrijd gewonnen hebben.

Gefeliciteerd Axel Cruysberghs, Kevin Tshala en Fabian Verhaeghe.

Beats by DJ Steffen Coonan.

Vans Shop Riot 2010 - ISKB111Wat gebeurd er als je de allerbeste shop teams bij elkaar zet en ze een wedstrijd laat skaten? Dan krijg je de vetste skateboard wedstrijd van het jaar. Iedereen weet wel dat wij de Vans Shop Riot de spannendste wedstrijd van het jaar vinden. Drie skaters van het shop team nemen het op tegen 25 andere teams. Heeft 1 van de team riders zijn dag niet…. helaas gaat jou team niet naar de finale. En in die finale moet je vlammen! Zeker als de winnaar mee mag doen met de Europese Shop Riot in Zwitserland.

Original music artist: Alchemists of Sound -- Music available on tribeofnoise.com

IWKB:14 | Skullcandy Railbattle 2010
Na de skateboard en snowboard Skullcandy Railbattle was het nu tijd voor de wakeboarders om te laten zien wat je moet doen met een rail. Tot 2 dagen voor de wedstrijd wist niemand wat voor rail Burnside Construction nu weer gemaakt had. Ook op onze vragen kregen wij geen antwoord…. En dat was maar goed ook! wat een verrassing lag daar in het water. Niemand mocht de rail berijden totdat de wedstrijd begon. En toen ging het (weer) los… KABOEM.

Kijk ook naar ISKB:103 en ISNB:44

Music link:
Knees Up!Cannonball Jane
"Take It To Fantastic" (mp3)
from "Knees Up!"
(Gaddycat Records)

Buy at iTunes Music Store
More On This AlbumIWKB:13 | BOK - Heaven and Hell


Wakeboard BOK 2010. Dit jaar was het thema Heaven and Hell. Heaven en Hell hebben we ook wel gehad. Af een toe kwam er een bui over. Onweer in de verte... maar gelukkig ook zon. En natuurlijk wakeboarders. De meeste hadden zich ook nog volgens het thema verkleed. Was dat Jesus die daar voorbij kwam op dat water?

Muziek links: If There's A Hell We're Burning Original artist: Jinx Titanic -- Music available on Mevio's Music Alley
en The Old Oak Tree Original artist: Wendy Jensen -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe by iTunes.

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 36 Mb

Burnside trip, Tignes - ISNB:26

Eind April loopt het winter snowboard seizoen op zijn eindje. De meeste gebieden sluiten hun liften. Al jaren gaat Burnside in die laatste week op trip naar Tignes. Dit jaar gingen wij mee. Lekker boarden en filmen in de sneeuw. NIET DUS. Aan het eind van de eerste dag verdraaide ik mijn knie en kwam er van snowboarden / filmen niet veel meer terecht. Gelukkig had Raoul (maak hem ook jou vriend op Hyves!) net een nieuwe camera en mochte wij zijn footage gebruiken.

Muziek van Core Rhythm gevonden op mevio.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

Burnside Cablepark - Skull Candy Rail Battle - ISKB:86

Op sommige momenten komt er een kans voorbij die je wel moet grijpen. Deze zomer opent Burnside een echt wakeboard park in Emst. Niet een waterski baan waar je ook kan wakeboarden maar een wakeboard baan. Geïnspireerd vanuit het Burnside gevoel. Als fan van Burnside moesten wij zeker even langs op de (pre)opening van het park. En interview met Rik die de boel gaat runnen. Rik was ook jury op de Skullcandy Rail Battle die op 4 april gehouden was in het skatepark. Wij kijken even terug naar deze wedstrijd (footage van Max en Simon).

Muziek van The Doja "So U Wanna Battle" en Riverboat Gamblers "Ice Water" en een vette nieuwe outro van Skunk Punk

Quick Links to the Media:
play quicktime >> | play Windows Media >>


40 Jaar ellende! - ISKB:77

20 jaar Burnside, 20 jaar O.P...... das 40 jaar ellende!
20 Jaar Burnside, dat moest natuurlijk groots gevierd worden. Een super feest in het Burgerweeshuis met een optreden van de Osdorp Posse. Ook de Osdorp Posse viert dit jaar hun 20 jarig bestaan. Een betere combi was er niet.
Voor wie wel eens een optreden van de O.P gezien heeft, die weet dat er een bonk energie de zaal in knalt. En als groot bewonderaar van O.P. mocht ik deze kans niet onbenut laten en Def P wat vragen stellen.

Voor iedereen die geen idee heeft waar Osdorp Posse voor staat, koop de laatste CD via de website: www.osdorpposse.nl op in iTunes:


Quick Links to the Media:

Quicktime | Window Media
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact