Vans Shop Riot Finals 2014


In Skatepark Flesh and Bones in Aalst Belgie waren de beste skateshop team bij elkaar gekomen voor de Finale van de Vans Shopriot 2014. Nederland werd vertegenwoordigd door het skateboard team van Burnside Park ’n’ Shop uit Deventer. Vans Benelux had voor een buslading fans gezorgt en die lieten behoorlijk van zich horen tijdens de wedstrijd. Zeker toen hun team in de finale stond. Toen ging het dak er af!


Additional footage by Sam Golbach

Original Music: Dirty Bastards – We Don't Care / Rip Your Heart Out en de The Gecko Brothers - Devil Inside via Outlaws in Charge

Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien


Burnside wint de finale van de Europese Finale van de Vans Shopriot in Skatepark Flesh and Bones, Aals Belgie. De fans die mee waren gegaan gingen door het dak!

Vans Shop Riot 2014 - IBTC312Als je de allerbeste skateboarder teams van Nederland in 1 skatepark wilt zien skaten, dan moet je wel naar de Vans Shop Riot in Burnside Skatepark toe. Dit jaar stonden er 29 teams klaar om strijden voor de titel Beste Skateshop Team van 2014, 1000 euro en een plek in de Europese finales in Flesh and Bones. Wie pakt die winst?

Video podcast: Johnny Dertien @johnnydertien
Original music: Aix by Wetdog. @Rub_A_Duck

Download this episode!

Vans Shop Riot in Burnside skatepark. Wie wint er in 2014.

Nassim Guammaz Shoe Launch - Vans videoEen aantal weken geleden was er de Nassim Guammaz Vans Old Skool '92 Shoe Launch. Wij konden er niet de hele dag bij zijn. Maar er gebeurde nog veel meer dan een vette sessie op een bijzonder obstakel.

Filmers Sami El Hassani en Jan Maarten Sneep waren wel de hele dag op pad en maakte deze video.

Vans Shop Riot 2014Nog maar een maandje en Shop Riot Nederland 2014 is een feit!

Zondag 18 Mei - Burnside Deventer 

Kijk de bovenstaande video's en zie de winnaars van de voorgaande jaren: 2013 Sparky - 2012 Ben-G - 2011 Zumies - 2010 Ben-G 

De eerste shops hebben zich al aangemeld. Het level van de skaters is bizar hoog en ook de nieuwe kids gaan knetterhard. Wie gaat er dit jaar met € 1000,- vandoor en krijgt de plek in de Europese finals van de Vans Shop Riot?? Zorg dat je er weer bij bent. Dit is het event wat je niet wilt missen!

Vans Shop Riot 2014 staat voor de deur. Zondag 18 mei Burnside Deventer.

Nassim Guammaz Surprise Jam - IBCT:305Nassim Guammaz skateboard al een tijdje succesvol mee op internationaal niveau. En dat was Vans Europe niet ontgaan. Vorig jaar zomer was dan ook het idee ontstaan om hem een eigen collorway van de Old-Skool ‘92 te geven. En lang hoefde hij daar niet over na te denken. Bordeaux rood met beige.
Vans Nederland had ter ere van de schoen presentatie een surprise jam georganiseerd. Waarbij al Nassim zijn skate maten waren uitgenodigd. Om te komen skaten op een Marokkaanse vlag. Want Nassim is trots op zijn Marokkaanse roots.

Music: Who Got Da Buzz - The Freestylers featuring Synikall - Rub A Duck -
Original music bed: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

Nassim laat zien dat je best trots mag zijn op je Marokkaanse roots.

Vans Nassim Guammaz Old-Skool ‘92

Toen wij in 2009 te horen kregen dat Nassim Guammaz voor Vans ging rijden hadden wij nooit kunnen dromen dat hij ooit een eigen collor way zou krijgen van een klasieke Vans skateboard schoen. Maar aanstaande vrijdag gaat het toch gebeuren.

In Ben-G wordt de “Nassim Guammaz Old-Skool ‘92” gepresenteerd.
En jij kan daar ook bij zijn. Kom op vrijdag 28 maart om 19:00 uur naar de Nassim shoe launch bij Ben-G in Amsterdam. Met een drankje in je hand is er ook een Photo Retrospective over Nassim te zien, gemaakt door Marcel Veldman.

En zorg dan dat je vóór 00:00 uur in de Bitterzoet bent voor de afterparty!Meer iboardcast video's met Nassim:
Vans Shop Riot 2012 - ISKB:142
Vans Pro Skate Team Tour - ISKB:152 

Nassim Guammaz Old-Skool ‘92 presentatie in Ben-Q Amsterdam

Vans Warped Tour 2013 - ISKB:156 / IBMX:06

Als je net als ons al wat langer in de skateboard en BMX scene rond loopt dan heb je vast wel een gehoord van de Vans Warped Tour. Een rond reizend muziek en actions sports festival. Na lange tijd was er weer een stop in Nederland. In het Klokgebouw in Eindhoven stonden 20 hardcore bands op het podium, was er een mega mini ramp en konden fans hun inkopen doen op een echte merchandise markt.
Check de video en zie skateboarders Nick Bax, Kris Vile, Ross McGouran en de kersverse 17-jarige Nederlandse kampioen Daan van der Linden samen met de BMX riders Nicky Van Der Veen en Markus Braumann de mini helemaal stuk rijden.
De muziek komt van de Nederlandse Punk Rock band Wasted Bullet (http://www.wastedbullet.nl) Stream hun nieuwe album Elegy exclusively on Spotify now.
Direct video download: ISKB:156
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Check out this episode!

Vans Encore Snowboard Boots

Het is voor ons belangrijk dat als wij in de sneeuw aan het filmen zijn, we goede schoenen aan onze voeten hebben. We moeten veel grip hebben en er goed op kunnen lopen (...) Het zou ook nog makkelijk zijn als ze snel open en dicht kunnen. En als we dan ook nog eens op ons board staan moeten ze zeker lekker boarden. Maar ze moeten vooral lekker zitten!

Wij waren blij verrast toen er op onze redactie een paar Vans Encore Snowboard Boots maat 13 binnen kwamen. Zwart met zo’n mooie klassieke witte Vans streep. Wat meteen aan de schoen opvalt is het Vans BOA Coiler Closure System. Als je nog nooit schoen hebt gehad met het BOA systeem is het wel wat vreemd om een dun kabeltje te zien in plaats van een veter.

De schoen trek je makkelijk aan. De TriFit X Thermal Line voelt, aan mijn voet, meteen goed aan. En met het Internal Web Harness zet je je enkel goed vast in de schoen. Met het BOA systeem sluit je de schoen, en maak je hem snel weer open. De zool ziet er grippy uit en wat belangrijk is bij een maat 13… De voet afdruk lijkt niet zo groot.

Al met al een mooie, goed zittende schoen met een klassieke Vans uitstraling. Misschien dat we er zelf een iets beter voetbed in gaan doen. Hoe die functioneert in de sneeuw… Dat gaan we zaterdag uit proberen.Vans Pro Skate Team Tour - ISKB:152


Het Global Vans skate team was al lang niet meer in een Nederlands skateboard park geweest. Tijd voor een Vans Pro Skate Team Tour. Tijdens deze tour was er een stop in het Amsterdam Skatepark. Op tour waren o.a. Dustin Dollin and Chris Pfanner, Current Caples, Andrew Allen, Cilbert Crockett en onze eigen Nassim Guammaz. Wij volgen Nassim al sinds ISKB:13 (2006) dus dit was een mooi moment om even bij te praten.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Video's vanuit Skatepark Amsterdam
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX:08
Brisk Amsterdam Skate Week - ISKB:151
Best of the West Skateboard Comp - ISKB:147
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX03
Amsterdamn Am 2012 Finals - ISKB:140
Osiris Experience - ISKB:139
Veterans Sessie - ISKB:135
ISKB:130 - Volcom Tricks and Treats
C1RCA EU Demo Skatepark Amsterdam - ISKB:87
... meer

Vans Skateshop Riot 2013 - ISKB:149


De wedstrijd waar wij elk jaar naar uitkijken is de Vans Shop Riot. In Burnside Skatepark strijden de beste shop teams van Nederlands voor een dikke vette check en een plaats in de Europese finale. Niels van Burnside constructions had het park een goede update gegeven dus de skateboarders konden flink hun gang gaan. Wie pakt er dit jaar de trofee? Burnside... Ben-G… 100%… of misschien wel de verrassing van vorig jaar: Sparky uit ZWOLLE, ZWOLLE, ZWOLLE!
Commentaar door Casper Friedl en Michael Groenewegen
Original music artist: The Highgears
Music available on tribeofnoise.com
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien

Check out this episode!

Carhartt WIP x Vans Syndicate Era Tab "S"

Building on a relationship that spans over six years including a successful collaboration with Vans Syndicate in 2012, Carhartt WIP and Vans continue their long-standing friendship with the release of the Era Tab "S".

A timeless classic, the Era has been a staple in the Vans collection since 1976 when it became the world's first skateboarding shoe. Working closely with Tony Alva's original design, Carhartt WIP and Vans Syndicate have produced an interesting special edition for 2013.

The Era Tab "S" utilises reflective materials to compliment the simple Syndicate design with the addition of subtle zigzag reinforcement, signature waffle soles, canvas heel piece and an embossed Carhartt logo leather tab on the vamp. This exclusive collaboration will be available in basic black, vibrant blue, orange and yellow from today in Carhartt WIP stores around the world and in limited numbers online.

Have a look at the news and at the video directed by Philippe Petit at the Carhartt Website.

Real X Rock and Board - ISKB:144

Elk skateboardpark krijgt er vroeg of laat mee te maken. Verhuizen of stoppen. Real-X in Apeldoorn kreeg gelukkig een nieuwe plek aangeboden aan de Sleutelbloemstraat 71. Zij zitten nu een half jaar op deze locatie en het team van Burnside Constructions heeft er een top skateboardpark neer gezet. Omdat het podium nu ook helemaal klaar is, was het tijd voor een muziek en skateboard event: Rock and Board.

Muziek van The Highgears gevonden op www.tribeofnoise.com
Video Podcast by @johnnydertien

Meer Real X:
Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150
Worldrecord Skateboard Hippy Jump - ISKB:146
Real X Bowlparty - ISKB115

Vans Shop Riot Finals - ISKB:TV


De finale van de Vans Shop Riot 2012 was dit jaar in Skaterspalace Münster. Team Ben-G was naar Duitsland toe gekomen om Nederland te vertegenwoordigen. Na hun kwalificatie run vroeg Johnny 13 hun wat ze er van vonden.


Check out this episode!

Vans Shop Riot 2012 - ISKB:142


De wedstrijd die je als skateboarder op zijn minst 1 keer moet mee maken is de Vans Shop Riot in Burnside skatepark. Winnen is hier niet het doel (is ook wel leuk) maar het meedoen, daar gaat het veel teams om. Skaters uit heel de Benelux komen naar Deventer om te kijken wie er dit jaar het beste skateboard team heeft. En de winnaar wint € 1000,- en een reis naar Munster om daar mee te doen met de Europese Shop Riot finale.

Muziek van: Kouncilhouse & Knightfreak feat. Ashley Slater - Lucky 7. Via Rub A Duck

Sponsors:  http://www.vans.eu - http://www.burnside.nl - http://www.redbull.nl


Check out this episode!

Burnside Shop Riot 2007-2011

ISKB:135 - Vans Wängle Tängle 2012


De Vans Wängle Tängle is een snow, skate, kunst en muziek event wat ooit begon als sessie met een stel vrienden. Deze sessie is uitgegroeid tot een mega event waarbij teamspirit het aller belangrijkst is. Meedoen kan alleen als team en als team wordt je ook beoordeeld. De snowboarders gingen helemaal los in het Vans Penken Park, de skateboarders konden zich uitleven in een grote mini ramp.

Music links: Not Perfect -- Original artist: Odoghan -- Music available on tribeofnoise.com
City -- Original artist: the Divine Shakes -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:135 File size: 66 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | K2 Snowboards | Subaru | Red Bull

ISNB:69 - Chicky Clinics | FOGS Challence


De Chicky Clinics van Sanne de Jong is al lang niet alleen maar snowboarden voor vrouwen. Alle boardsporten komen nu aan bod. Voor ons weer eens tijd om langs te gaan. Gaan we meteen even naar de Vans snowboard schoenen kijken.
Op dezelfde dag vond de FOGS Challence plaats op skibaan de Schans in Uden. Door de dikke mist was het zicht slecht maar dat gaf wel een beetje dat berg gevoel. Wij waren net op tijd voor de finale van de boardercross en de high ollie contest.

Muziek van DJ Steffen Coonan Music available on www.djsteffencoonan.com en Fogdan -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:69 File size: 64 Mb

Meer Chicky Clinics:
Chicky Clinics Snowboard - ISNB:39
Chicky Clinics wakeboard - IWKB:12

Vans Shop Riot 2011 - ISKB128De Vans Shop riot van 2011 ging weer door het dak. Of beter gezegd "Of the Wall" 31 teams uit Nederland en België streden in Burnside Skatepark om die felbegeerde gouden cup met grote oren. Het niveau van de top 10 was zo hoog dat de jury er een zware taak aan had om een winnaar te kiezen. Ben G uit Amsterdam, Zumiez uit België of toch de locals uit Burnside….

Original music artist: Dayo -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:128 (55 Mb)

Vans Shop Riot Final Run Zumiez

De Vans Shop Riot was weer vet. Check nu al de finale runs van Zumiez die de wedstrijd gewonnen hebben.

Gefeliciteerd Axel Cruysberghs, Kevin Tshala en Fabian Verhaeghe.

Beats by DJ Steffen Coonan.

Vans Downtown Showdown - ISKB:127

iskb127-2

Toen wij aan het filmen waren in New York was er in Londen de Vans Downtown Showdown. Gelukkig had Rik van Vans Benelux een Flip camera bij zich om wat shots voor ons te maken. Neem een kijkje achter de schermen van een van de vetste skateboard event van Europa.

THX Rik!

Muziek van Steffen Coonan en The Channeling.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:127 (55 Mb)

IBRD:01 | Vans Music Night
Het skateboard en het wakeboard seizoen lopen op zijn eindje, snowboarden moet nog starten… dus hebben we tijd voor wat cultuur. Een van de leukste punk bandjes vinden wij Anti Flag. Een aantal nummers zijn al eens langs gekomen in de iskateboard vidcast. Stevige nummers met een boodschap. Afgelopen vrijdag speelden zij in de Melkweg op de Vans Music Night. Of wij wilden komen filmen. Dat wilden wij wel!

Muziek van Anti Flag: Which side are you on?

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone >> | File size: 45 MbVans Shop Riot 2010 - ISKB111Wat gebeurd er als je de allerbeste shop teams bij elkaar zet en ze een wedstrijd laat skaten? Dan krijg je de vetste skateboard wedstrijd van het jaar. Iedereen weet wel dat wij de Vans Shop Riot de spannendste wedstrijd van het jaar vinden. Drie skaters van het shop team nemen het op tegen 25 andere teams. Heeft 1 van de team riders zijn dag niet…. helaas gaat jou team niet naar de finale. En in die finale moet je vlammen! Zeker als de winnaar mee mag doen met de Europese Shop Riot in Zwitserland.

Original music artist: Alchemists of Sound -- Music available on tribeofnoise.com

Premiere Vans 1966 video - ISKB:108Vans bestaat al sinds 1966. In al die jaren hadden zij nog nooit zelf een skateboard video gemaakt. Dit jaar komt de video 1966 uit. Een video van het Europese skateboard team met een dikke knipoog naar 4 decennia skateboarden. De Nederlandse premiere was op 1 juli in Real X, de Luxemburgse op 25 juli. Samen met het Vans team zijn wij naar Red Rock Skatepark in Schifflange gegaan om daar de video te bekijken. En als je nog op een skatetrip wilt gaan... ga dan zeker naar dit skatepark!

Original artist: Clarck C -- Music available on tribeofnoise.com

ISKB:107 | Bowls - Bikes - BBQHoe cool is het om met 15 vrienden door Nederland te touren op 15 nieuwe Harley-Davidsons? Neem een busje met paparazzi mee (Johnny 13 heeft zijn rijbewijs dus die zat op een Iron 883) en rij langs een aantal vette skatespots. Sluit de dag af met een BBQ bij Burnside. Dat was de opzet van Bikes - Bowls -BBQ. Het was prachtig weer en de Harleys liepen als een zonnetje…. wat een dag!

Check ook de foto's op Tagsters.nl!

Music Link: Black Rebel Motorcycle Club -- Music available on musicalley.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 60 Mb

itunes-16x16Subscribe met iTunes.

Pim Stigter - ISNB:25

Wij kregen een maitje van Vans of wij een interview wilden doen met Pim Stigter. Dat wilden wij wel. Pim heeft niet alleen een indrukwekkende lijst sponsoren, hij heeft een week geleden de nieuwste boards mogen testen voor de Taste..... Hij had daar vast en zeker wel wat over te vertellen. Wij spraken af in Snowworld Zoetermeer (ook een sponsor van Pim) waar een nieuw zomer funpark klaar stond om gebruikt te worden.

Muziek van Steffen Coonan en ADZ gevonden op Mevio.

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>

Steve Krijbolder - ISNB:17

Hey John, ik ben 3 weken in Nederland. Ik heb nu wel even tijd om een interview te doen. Die kans liet ik ons niet ontgaan en maakte een afspraak met Steve Krijbolder tijdens de Sapient sponsor me contest in Snowworld Zoetermeer. Het seizoen is nog maar net begonnen maar Steve is al heel Europa door gereisd om mee te doen met verschillende events. Er staat nog veel meer op de agenda...

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media


Marc Haan - ISKB:75

Een aantal weken geleden kreeg in een mailtje van Bas Janssen in mijn mailbox met daarbij een foto van Marc. Marc was net aan het Independent team toegevoegd en dat zouden wij weten ook. WAT EEN VETTE FOTO! Een fiets tunnel over-vert en dan een nosepick. Daar wilden wij wel meer van zien.
Afgelopen week was het zo ver. In Skatepark Amsterdam hebben wij een interview gedaan en natuurlijk geskateboard. Street footage van Build to desstroy.
Wil je een paar Independent Trucks winnen, of wil je een nieuwe Sabre zonnebril... kijk dan vooral naar deze vidcast

Muziek van Marc’s eigen band Sick Mormons, met video footage van Out of Style.

Quick Links to the Media: Quicktime | Window Media |
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact