BMX Street Jam Amsterdam NoordMeer dan 170 BMX’rs waren afgelopen zondag naar Amsterdam gekomen voor de We Are Orange Juice Street Jam 2014. Dit jaar werd de pont gepakt naar Amsterdam Noord. Dit stadsdeel wordt door veel riders vergeten. Terwijl in dit stadsdeel het oudste skatepark van Nederland ligt. De snakerun op het Mosplein. Maar de karavaan bezocht nog veel meer super spots aan deze kant van het IJ.

Video idee, shot, edit: Johnny Dertien -- google.com/+johnnydertien

Original music: Les Gordons - For sunny days -- @Musicalley from Mevio

We Are Orange Juice street jam 2014 in Amsterdam Noord. 170 Riders stonden klaar om los te gaan.

Mark Vos - A Grateful Man

Mark Vos - A Grateful Man from Since '88 on Vimeo.
Als action sports journalist (want dat zijn we toch wel een beetje) probeer je altijd je eigen mening achter wegen te laten. Maar ook Johnny 13 heeft zo zijn eigen favoriete skateboarders, snowboarders, BMX-ers, wakeboarders..... En niet perse omdat het de altijd beste riders zijn. Maar gewoon omdat hij ze vet vind rijden of dat ze iets toevoegen aan een bepaalde scene. Als er dan een mooie video uitkomt waar dit duidelijk naar voren komt, dan kan hij niet anders dan deze posten.

Mark Vos is zo'n rider. Een BMX'er met creative lines, raw, aardig en altijd in staat om een trick nog een keer te doen omdat je als filmer net niet het juiste shot had. Deze video geeft zo'n goed beeld neer van Mark. Check vooral de rail vanuit het oude Skatepark Amsterdam. Iedereen kent hem, Mark doet hem. Held!

Thank you all for allowing me to be, to crash and get up again.
We are one.
Mark Vos 

Braaab BMX Jam 2014Een aantal weken geleden werden wij door Daniel Wedemeijer uitgenodigd om te komen filmen tijdens de #braaab BMX Jam in 040 BMX Park. De beste riders van Europa zouden naar Eindhoven komen. Dat mochten wij niet missen. Op de dag van de pro finals stonden wij in het park en zagen ongelofelijk goede BMX riders. Maar ook een aantal beste crashes.
Na afloop keken wij samen met Daniel terug op een vette dag.

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Uitslag Pro Finals:
1. Kenneth Tancré (Belgium)
2. Tom van den Bogaard (NED)
3. Jack Clark (UK)

Download this episode!

Daniel Wedemeijer stuurde ons een uitnodiging voor de Braaab BMX Jam in het 040 BMX Park

Zero Gravity Expo 2014 - IBRC:303Het grootste boardsports event van Nederland is de Zero Gravity Expo in Assen. Dit jaar voor de tweede keer in de TT Hal in Assen. In de hal staat een groot water bassin voor de wakeboarders, een killer dirt trail voor de Mountainbikers en de BMX-ers, skateparkcours, trail bike en nieuw dit jaar een pomptrack. Een 2 dagen lang gaan de beste riders helemaal los.
Vlak voor de finales sprak Johnny 13 met Sander Olthof. 1 van de 3 organisatoren van, wat wij vinden, het beste action sports even van Nederland. En volgend jaar ben jij er ook!

Muziek komt van Dirty Bastards – We Don't Care --courtesy of Outlaws in Charge @outlawsincharge
Original music bed: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

Download this episode!

Zero Gravity Expo ging weer los. Thanks ZGE crew!

Braaab BMX Contest. 22-23 maart 040 BMX Park Eindhoven.

Het is bijna zover. Nog twee weekjes en dan gaat het helemaal los in 040 BMX Park!!!! Daniel Wedemeijer en Pim van den Bos vonden dat het dit jaar tijd was voor een vette BMX wedstrijd in het 040 BMX Park. Het prijzengeld is net bekend gemaakt en het is niet mis! Totaal €3750,- te verdelen dus het wordt hoe dan ook een spektakel! Wij zijn er natuurlijk bij. Zondag 23 maart staan wij de hele dag te filmen in het 040 BMX park.

AMATEUR CONTEST (22.03.2014)
10:00 Park open + registration open.
12:30 Amateur qualification.
16:30 Amateur Finals.
18:00 Price ceremony.
18:15 Open course.
20:30 Live music + drinks available at the bar.
00:00 Park closed.

PRO CONTEST (23.03.2014)
10:00 Park open + registration open.
12:30 Pro qualification.
16:30 Pro finals.
18:00 Price ceremony.
18:15 Open course.
22:00 Park closed.

Voor meer informatie ga je naar de BraaaB BMX Website

MZZL 2013 - WZZP 2014

Klaar met 2013 - klaar voor 2014


Ennnnnn klaar zijn we met 2013 - en klaar zijn we voor 2014. Wij wensen jullie dit jaar: een lange winter met veel poeder, een lange zomer met veel zon en warm water, boards die niet breken, weinig flatspots en lekke banden en vooral geen bezoeken aan het ziekenhuis.

Wij hopen dat jullie blijven kijken naar onze video's en dat je ook iemand anders uitnodigt om naar onze video's te kijken. Maar wat natuurlijk het belangrijkste is blijf vooral rijden!

Johnny 13.

iboardcast.com jaaroverzicht 2013 - iXmas:2013


iboardcast.com jaaroverzicht 2013 - iXmas:2013 door iskateboard_vidcast
Zo aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar wat we allemaal op video hebben vast gelegd. Dan proberen wij die in 8 minuten allemaal te laten zien. Dit jaar stonden er meer dan 40 video’s op de hard drive. De beste wensen komen dit jaar uit Les 2 Alps. Van de bezoekers van de Opening EN het Paralympisch snowboard team. Wij danken alle sponsors, vrienden, familie, kijkers en jullie als boarders. Cool dat wij jullie mochten filmen en interviewen.
Volgend jaar weer?
Muziek van:
Where Are You This Christmas? - Original artist: One Man's Tribe
The Christmas Song - Original artist: Peter D. Fountain
Sing a Song for Christmas - Original artist: JEDnJAM
Jingle Bells In The Club - Original artist: makesomenoise
All music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009 Jaaroverzicht iboardcast video podcast. Alle skateboard snowboard wakeboard bmx en ski video's in 10 minuten

Burnside Skateboard Park (en shop)

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan.

Deze week waren wij in Burnside voor hun 25 jaar bestaansfeestje. In 1988 begonnen als Rodolfo's Deventer aan de Nieuwstraat. In 1996 verhuist naar de huidige locatie waarbij er meteen een skatepark gebouwd werd. Het skatepark is volgens ons het langst geopende skatepark van Nederland. De winkel is vandaag de dag de expert in skateboard, snowboard, BMX en wakeboard land.
Het park heeft de afgelopen jaren veel veranderingen door gemaakt. Maar het is altijd een goed mix geweest van quarterpipes, curbs, funboxen, mini-rampen rails. Buiten, aan het water, staat een betonnen bowl. DIY style.Om te filmen is het best een lastig park omdat door de camera vrij donker lijkt.

Toen Johnny 13 in 1992 voor het eerst de winkel in liep om een paar Airwalks te kopen voelde hij zich meteen thuis is deze shop. Nog steeds zijn wij zijn hele grote fan van Burnside en zij supporten de iboardcast Video Podcast al vanaf dag 1.

Check voor openingstijden en entree prijs op de Burnside website.


Video Podcast van dit park:Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten ? Wij hebben wel wat suggesties!

We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX:08

De mensen van WAOJ zijn dit jaar hard aan het werk geweest om We Are Orange Juice goed op de internationale BMX kaart te zetten. Een samenwerking met Vans, een trip naar Barcelona en interviews op de coole BMX en lifestyle sites. Ook is er dit jaar een nieuwe kleding lijn. En bij een release party hoort natuurlijk een goede BMX jam! Iboardcast was er natuurlijk bij.
Direct video download: IBMX08
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- http://www.johnny13.nl
Original music: Beats Royalty Free -- http://beatsroyaltyfree.com
WAOJ Interviews: http://weareorangejuice.com/blog/category/bmx/interviews-bmx/

Check out this episode!

Vans Warped Tour 2013 - ISKB:156 / IBMX:06

Als je net als ons al wat langer in de skateboard en BMX scene rond loopt dan heb je vast wel een gehoord van de Vans Warped Tour. Een rond reizend muziek en actions sports festival. Na lange tijd was er weer een stop in Nederland. In het Klokgebouw in Eindhoven stonden 20 hardcore bands op het podium, was er een mega mini ramp en konden fans hun inkopen doen op een echte merchandise markt.
Check de video en zie skateboarders Nick Bax, Kris Vile, Ross McGouran en de kersverse 17-jarige Nederlandse kampioen Daan van der Linden samen met de BMX riders Nicky Van Der Veen en Markus Braumann de mini helemaal stuk rijden.
De muziek komt van de Nederlandse Punk Rock band Wasted Bullet (http://www.wastedbullet.nl) Stream hun nieuwe album Elegy exclusively on Spotify now.
Direct video download: ISKB:156
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Check out this episode!

BMX Jam Skatepark Amsterdam

Het dak van het skatepark Amsterdam ging er helemaal af tijdens de We Are Orange Juice BMX jam. Wij hebben veel footage geschoten waar we snel mee aan het werk gaan.

Etnies BMX Outdoor Training Facility Amsterdam - IBMX:06


Toen wij op weg waren naar de opening van het DIY skatepark in Amsterdam zagen wij al dat er nieuwe BMX trails werden gebouwd. Toen wij een uitnodiging van Etnies kregen voor de officiele opening hoefde wij niet lang na te denken. Daar moesten wij meer van weten.> 

Op de Etnies OTF spot sprak Johnny 13 met Desmond Tessemaker van Sole Technology. De man achter dit coole initiatief.

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl

Original music: Beats Royalty Free --  beatsroyaltyfree.com


Check out this episode!

Open NK Birt BMX Helmtrails - IBMX:05


De BMX ers uit Helmond zijn de afgelopen 2 jaar druk bezig geweest om een uniek trail parcours te bouwen. Tot aan vorige week waren zij nog met scheppen en pikhouwelen bezig om alles perfect te krijgen voor het Open Nederlands Kampioenschap. Riders uit binnen en buitenland waren naar Helmond gekomen om onder een warm lente zonnetje te strijden om de titel Nederlands Kampioen Dirt.

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original artist: LeCoq -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Big Air Bag - IBCT:274


Je ziet ze door heel Europa liggen: Big Air Bags. Grote luchtkussens waarop je nieuwe tricks kan oefenen. Skipiste de Wolfskamer huurt er aan het eind van het snowboard seizoen één. Wij namen eens een kijkje en vroegen wij aan Marcel Kraan, de bedenker van dit speeltje, hoe hij op het idee gekomen is om een springkussen voor action sports te gaan gebruiken.
Intro door Emile Bouwman van BMX Amsterdam die op hetzelfde moment ook een Big Air Bag gebruikten voor de Corssdorp Jam.

Check out this episode!

Zero Gravity Skate, wake, MTB en BMX Expo - IWKB:35


Skateboarden, wakeboarden, BMX, Mountain Bike, Trail bike en nog veel meer in de TT-hall in Assen. Het Zero Gravity Expo event was een multi action sports event. En misschien nu al het event van 2013. En waterbak van meer dan 100 meter, een dirt jump gemaakt door de mensen van pedal-park.nl en een uitdagend Trail parcour dit moest wel een spektakel worden (volgend jaar komt het skateboarden ook wel goed ;-) ). Dit is zo'n event waar je geweest moet zijn.
Muziek van O.Crow - 8 Bit Robot -- via Rub A Duc van het album Bass in ya Face.
Video Podcast by Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Beanies zijn klaar!

marijnbeanie.JPG

Met deze beanie houd je niet alleen je hoofd warm, maar help je ook nog eens mee met het maken van iboardcast. Voor 6,50 euro staat hij al op je hoofd. Betalen doe je gewoon met PayPal. Heb je geen PayPal stuur ons dan gewoon even een mailtje.

pixel

Iboardcast recap 2012 - Skateboard, Snowboard, Ski, Wakeboard en BMXVoor als je hem nog gezien hebt: de recap van alle video's van 2012. Nu zonder de kerst muziek en nieuwjaarswensen.
Music from http://beatsroyaltyfree.com

iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012Aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar de coole dingen die wij gefilmt hebben. En dat was ook dit jaar weer heel wat. Meer dan 45 video's heeft Johnny 13 gefilmt, ge-edit en gepubliceerd. En daar waren dit jaar ook een aantal nieuwe onderwerpen bij: Freeski, mountainbike, BMX en kiteboarden.
Volgend jaar gaan wij gewoon weer verder met het maken van video's. Maar voor nu wens ik jullie fijne kerstdagen een een goed begin van 2013. 
Alle muziek komt van de Tribe of Noise! Alle muziek uit iXmas 2012 is gevonden en gedownload op de Tribe of Noise - I Love you Christmas Day by Kev Tudge - Khristmas Kool by J Keys - Jinglebells by Mr Jinglegram

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX03


Als de beste BMX riders uit de Benelux naar Amsterdam skatepark komen voor een vette BMX jam, dan zijn wij er ook. We are Orange Juice had voor de 2013 spring release en party georganiseerd in Amsterdam. Meer dan 150 BMX-ers waren naar het skatepark gekomen om met elkaar te fietsen.
Achteraf had Johnny 13 een interview met Roy van Kampen en liet hij de kleding lijn even zien
Muziek van Sound Avtar - Drop Dead - van de CD Snow Dance 003 presented by skiinfo.com
Video Podcast by @johnnydertien
http://www.facebook.com/iboardcastcom

Check out this episode!

FSO & WAOJ BMX Jam 2012 - iBMX:03


Met meer dan 150 BMX-ers door Amsterdam knallen. Stoppen op de beste street spots en daar dan een sessie met je vrienden. Rookies en de Nederlandse old skool heros reden mee in deze lange rij fietsen. Auto's moesten wel stoppen en zelfs de oud burgemeester van de stad bleef staan kijken bij een sessie.
Muziek van Daddy Yankee. Gevonden op the Tribe of Noise Download or upload your own song @ www.tribeofnoise.com
Sponsors van deze video: Red Bull - Vans - Burnside

Check out this episode!

iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011Met de kalkoen in de oven en de kerst brunch achter de kiezen, is het tijd voor de laatste iboardcast video podcast van dit jaar. Wij hebben meer dan 56 video gedraaid dit jaar. Elke week kon je kijken naar een skateboard, snowboard, ski, wakeboard of en BMX event, rider of merk. En wij kunnen wel zeggen dat we de hele wereld zijn afgereisd om jouw deze beelden te kunnen laten zien.
Aan het eind van het jaar een overzicht van (bijna) alle video's en natuurlijk de beste kerst en nieuwjaars wensen. Dit jaar toegewenst door verschillende snowboard en ski merken.

Alle sponsors, kijkers, event organisatoren, riders, skate- en snowboard parken, foto- en videografen, websites... en zeker mijn familie… bedankt voor dit top jaar!

Johnny 13

Music links:
Jingle Bells -- Original artist: SantaZZelpers -- Music available on www.tribeofnoise.com
Rumple Minze -- Original artist: Wyldlife -- Music available on www.mevio.com
Christmastime -- Original artist: Minze -- Music available on www.mevio.com
Feliz Navidad -- Original artist: J.E.L.L.I. -- Music available on www.mevio.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IXMAS:2011 File size: 90 Mb

IBMX:02 -- Vans Rebel JamHey 13… Je moet 3 december in je agenda zetten. Dan is er de Vans Rebel Jam. Een hele vette BMX wedstrijd in Eindhoven. Nieuw parcours en riders vanuit de hele wereld. Je weet niet wat je ziet…. En dat klopte ook. Wat een vette wedstrijd.
Interview met Pim van den Bos. Een van de organisatoren.

Song: I Refuse -- Original music artist: Mongrel -- Summer Vacation -- Original artist: Rogerio Maudonnet Music available on tribeofnoise.com
Background beat by DJ Steffen Coonan

ISNB:tv 51/2 | POP THIS! - DeventerDe K2 POP THIS! tour stop bij Burnside Deventer moest wel een bijzondere stop worden. Burnside heeft ten slotte een skatepark in de achtertuin. Na de snowboard sessie was het tijd voor de skateboarders, inliners en BMX-ers om te laten zien hoe goed hun POP was.

Music: Storm -- Original artist: GFW -- Music available on tribeofnoise.com.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:51/2 | POP THIS! - Deventer File size: 33 Mb

iboardcast jaaroverzicht 2010 - iXmas 2010


Als je dit jaar nog geen enkele video podcast van ons gezien hebt, kijk dan zeker naar deze. Alle 45 video's samen gebracht tot een stik van 15 minuten. Samen met Siep en Peer (Liewma Productions en van der Honing Media) kijken wij terug op een goed jaar. Een jaar waarin we veel buiten de bekende paden gekeken hebben.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed begin van 2011!

Tot volgend jaar....

MAZZEL!

Andere Jaaroverzichten:
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

ISKB:VC | BMX Fat Jam 2009

Fat Jam
Door alle drukte rond Sinterklaas (hey, er zitten 3 kinderen thuis) lukte het deze week niet om een iSkateboard in elkaar te draaien. Volgende week vrijdag is er een skateboard event in Koog aan de Zaan. Dit is voor ons een thuis wedstrijd. Wij zien jullie daar!

p.s. Al meer dan 21 jaar organiseren Paul en Bart van FAT BMX de Fat Jam. Afgelopen zomer waren wij eens gaan kijken. Deze jam is ook echt FAT! Kijk snel aan het eind van de video.
Muziek van de Milo Firewater gevonden op Music Alley from mevio.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

of gebruik de links in de Sidebar om de video in een nieuwe pagina te openen.

Our sponsors:

vans.eu redbull.nl
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact