Ouwe Lullen Skateboard Sessie in Burnside Skatepark - IBOARDCAST #390Als je jong bent dan kan je elke dag skateboarden. Als je ouder wordt dan lukt het niet altijd meer om dat skateboard te pakken. Je kan misschien een keer naar het skatepark en als je mazzel hebt kan je een keer gaan snowboarden met je maten.

Burnside Skatepark organiseerde voor alle skateboarders van 35 jaar en ouder een ouwe lullen sessie.

Skatepark Tweepuntnul Heropenings Sessie - iboardcast 388Skatepark Tweepuntnul is sinds 2014 het indoor skatepark van West-Friesland. Het skatepark team heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan een nieuwe streetcourse. Nu het skatepark helemaal klaar is, was het tijd voor een dikke skateboard sessie.

 GIVEAWAY aan het eind van deze video!

Royalty Free Muziek via Audioblocks: https://www.audioblocks.com

Longboard Downhill in Houtwal Garage, Harderwijk - iboardcast 387Longboarden in de winter, dat gaat meestal niet zo goed. Dus daarom organiseerd Dumpstyle voor de skaters, die wel op hun longboard willen staan, elke maand een downhill sessie in de Houtwal Garage in Harderwijk. Deze garage gaat als een kurkentrekker de grond in en is perfect om een dagje te longboarden.

IBOARDCAST 2016 REWIND2016 is voorbij maar voordat we in volle vaart door gaan met 2017 kijken we eerst nog even terug. In 2016 zijn er meer dam 30 video's gemaakt van verschillden skateboard, snowboard, wakeboard en surf evenementen in Nederland. Het is moeilijk om een favoriete video te kiezen uit de Vans Shop Riot, NK Snowboard en Freeski, Battle of the Slopes, Burnside Railbattle en ga zo maar door.

City Battle Skateland Rotterdam - iboardcast 384


Er zijn genoeg skateboard wedstrijden waar er gezocht wordt naar de beste skateboarder. Naar welke stad heeft nu het beste skateboard team? Tijdens de City Battle in Skateland Skateland stonden er 15 skate teams klaar om dat eens uit te zoeken.

 

 


Download deze video!

Interview met skateboard professional Sewa KroetkovToen ik in 2004 in Amsterdam aan het filmen was tijdens de Red Bull Get up and Skateboard Tour was er een klein mannetje aan het skaten: Sewa Kroetkov.
In de jaren die volgden kwam Sewa steeds vaker voorbij en hij skate beter en beter. Na het winnen van de Nederlandse Manny Mania ging het snel met Sewa. In New York won hij de wereld finale en bij de pro's werd hij tweede. Sewa was vast besloten om professional skateboarder te worden.
Nu in 2016 woont hij in Los Angeles en is hij af en toe terug in Nederland. Wij hadden een afspraak met hem voor een goed interview.

Muziek: Drive - Otis McDonald. YouTube Music Library.

Christopher Chann interview - iboardcast:382

YouTube staat vol met vloggers en skateboarders. Christopher Chann is een vlogger die graag skateboard. Elke week post hij meerdere video waarin hij een kijkje geeft in zijn leven. En hij heeft succes. Zijn YouTube kanaal (https://www.youtube.com/user/christopherchann) heeft meer dan 600.000 abonnee's en op instagram wordt hij door meer dan 368.000 mensen gevolgd.Aan het eind van de zomer is hij, samen met zijn broer en videograaf, op tour door Europa. Op elke tour stop staat er een horde fans op hem te wachten. Zo ook in het skatepark Oudorp. Ik was wel eens benieuwd naar Chris zijn verhaal en daarom stapte ik in de auto om een interview te doen met YouTube skateboard super ster: Christopher Chann. Waarom Oudorp?

Hoe bouw je een skateboard wedstrijd parcours - Deel 2


Vorige week zaterdag en zondag was er op het Museumplein de Dew Tour Am Series 2016. In Amsterdam stond een top skateboard parcours waarop de skateboarders hun truckjes konden laten zien.

Maar voordat er een skatepark op zijn plek staat moet er wel wat gebeuren. Kijk mee met Johnny 13 hoe de verschillende skateboard obstacels gebouwd worden en hoe de skateboarders het parcours gebruiken.Muziek van Huma-Huma - Grassy Hill en Silent Partner - 7th Floor Tango. Gevonden in de YouTube Audiolibrary.

Hoe bouw je een skateboard wedstrijd parcoursElk jaar wordt er door het team van Sterling Projects een nieuw skateboard parcours gemaakt. Dit jaar was Johnny 13 er met zijn camera bij om dit proces vast te leggen.  Kijk mee een krijg alvast een preview van het wedstrijd parcours van 2016 als Michael Groenewegen een uitleg geeft van de bouw tekening en zie als eerste de vette rails die er special voor deze skateboardwedstrijd gemaakt zijn.Muziek van de Youtube Audiobibliotheek.

Interview met Bart Buikman - iBOARDCAST #377Jaren geleden kwam ik hem tegen op de skateboard les in Skatepark Amsterdam. Bart Buikman. Nu 5 jaar later is Bart een van de up and coming skateboard rookies van Nederland. Bart had voor Johnny Dertien wat tijd vrij gemaakt in zijn drukke schema om eens terug te kijken naar afgelopen jaar. Een jaar waarin hij Nederlands Kampioen Pool Skaten werd.

Beats in deze video zijn van DJ Steffen Coonan

Skatepark 2.0 Game of Skate - iBOARDCAST #374


of schakel JavaScript in als dit is uitgeschakeld in je browser.

De afgelopen weken is het niet echt gelukt om er op uit te gaan een nieuwe video's te maken. Gelukkig kon ik afgelopen zondag naar skatepark 2.0 rijden voor een rondje game of skate.

Download deze video!

Vans Shopriot 2016 - Burnside Skatepark - iboardcast #372


Het was weer tijd voor de skateboard wedstrijd van het jaar: Vans Shopriot 2016. 21 Teams stonden er dit jaar klaar in Skatepark Burnside om mee te doen aan de moeder van alle team battles. Maar er is maar plek voor 1 team om naar de Eropese finale te gaan en die € 1000,- mee naar huis te nemen. Welk team pakt die eerste plek. Sparky, Manus of toch weer Burnside….

Muziek van the Wavers // Three Minutes to Escape - Jamendo Royalty Free Music

Download deze video!

Mountain Dew Tour Amsterdam 2014

De beste skateboarders van Nederland waren naar het Museumplein gekomen om kans te maken op de laatste plekken in de Europese finale van de Mountain Dew Tour. Op een super vet parcours, gebouwd door de mannen van Skatepark Amsterdam, kijken wij wie er door gaat naar de volgende ronde.
De bezoekers van de Uitmarkt hadden dit jaar een bonus. Met een flesje Mountain Dew kijken naar top niveau skateboarden .

De muziek is van Emufucka via Rub A DuckNassim Guammaz vliegt hoog boven de quirterpipe tijdens de Mountain Dew bootcamp op de UItmarkt van Amsterdam.

Best Line Skatepark Colosseum

Er waren dit jaar meerdere evenementen georganiseerd voor Go Skateboarding Day. Iboardcast had een uitnodiging van het nieuwe Colosseum / Padel Park gekregen voor de Best Line contest. Een super DIY wedstrijd in een super DIY park. Op het plein voor het nieuwe park was er een street parcours gebouwd. Inclusief de straattegels. Zo old school had Johnny 13 het in jaren niet gezien. Dus op naar Groningen. Kon hij meteen even kijken wat de status van het nieuwe park is.
De winnaars van de Best Line Contest zijn:
1 - Roman Dreiling
2 - Wessel Oelen
3 - Wesley de Jong
Video idee, shot, edit: Johnny Dertien -- +johnny13
Original music: The Gecko Brothers - Party At The Liquor Store -- @outlawsincharge

Best Line wedstrijd bij het nieuwe skatepark Colesseum

Zero Gravity Expo 2014 - IBRC:303Het grootste boardsports event van Nederland is de Zero Gravity Expo in Assen. Dit jaar voor de tweede keer in de TT Hal in Assen. In de hal staat een groot water bassin voor de wakeboarders, een killer dirt trail voor de Mountainbikers en de BMX-ers, skateparkcours, trail bike en nieuw dit jaar een pomptrack. Een 2 dagen lang gaan de beste riders helemaal los.
Vlak voor de finales sprak Johnny 13 met Sander Olthof. 1 van de 3 organisatoren van, wat wij vinden, het beste action sports even van Nederland. En volgend jaar ben jij er ook!

Muziek komt van Dirty Bastards – We Don't Care --courtesy of Outlaws in Charge @outlawsincharge
Original music bed: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

Download this episode!

Zero Gravity Expo ging weer los. Thanks ZGE crew!

Zero Gravity Expo 2014 - Finale SkateboardenDit jaar was het skateboard parcours op de Zero Gravity Expo aangepakt door het team van PARK SOLUTIONS. Herqua had gezorgd voor een prijzen pot dus er was chash te winnen. De beste 5 van de dag reden in een jam sessie door het park. De winnaar van de dag… die hebben we vaker gezien.
Vandaag staan er een hoop goede boarders en bikers in Assen. Dus als je niets te doen hebt, stap in de auto en kom deze kant op!

Video podcast: Johnny Dertien -- +johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Download this episode!

Zero Gravity Expo skateboard finale 2014. Kijk de video van iboardcast.com

Real X Mini Ramp Jam 2014 - ISKB:159Skateboard wedstrijden in de Real-X zijn altijd super relaxed. Een goede sfeer en een park wat voor iedereen goed te rijden is. De mini die in het park staat is niet supper groot maar best oké voor een lekere mini ramp jam.
De hele video is geschoten met mijn GoPro
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien
Music beds beatsroyaltyfree.com

Download this episode!

Hamboard: Skateboard of Surfboard?


Op de ISPO in München liep ik Gus Hamborg van Hamboards tegen het lijf. Als je als skateboarder ooit een Hamboard gezien hebt dan heb je maar 1 reactie: What the F...K? Dit was dus het moment om te vragen: Wat is een Hamboard? Een surfboard of een skateboard, en, hoe neem je zo’n bank mee?

Video footage van de Hamboards YouTube pagina. www.youtube.com/hamboards
Video podcast: Johnny Dertien - +JohnnyDertien
Music beds beatsroyaltyfree.com
Subscribe: iTunes | YouTube | RSS

Check out this episode!

Hamboards skateboard of Surfboard. Gus Hamborg geeft antwoord.

GoPro hero 3+ - ISPO 2014Als wij gaan filmen zit er standaard een GoPro camera in onze tas. In ons geval is dat een Hero 3. Niet lang geleden heeft GoPro deze camera een upgrade gegeven en een plusje bij de naam gezet. Op de ISPO vroegen wij aan Reinier Optekamp van GoPro NL wat er aan verbeterd is. Ben jij op zoek naar een 4K camera met goede Low Light performence, kijk dan zeker even naar deze preview video.

GoPro Hero 3+ preview op de ISPO 2014

Eraboards - ISPO 2014Dit jaar waren wij op de ISPO op zoek naar nieuwe verassende items. Niet het normale snowboard en ski verhaal maar iets echt nieuws. Toen wij langs de stand van Eraboards liepen was het meteen duidelijk: DIT is de link tussen snowboards en skateboards.
Johnny 13 pakte zijn camera en vroeg aan Anders Flortjärn en Jonas Hed, founders / developers van Eraboards, om eens te vertellen wat een Eraboard is.

Meer info op http://www.eraboards.com of volg ze op Facebook @eraboards
Video door +Johnny13
Muziek van http://beatsroyaltyfree.com 
Extra video footage courtesy of Eraboards

De kruising tussen een skateboard en een Snowboard - Eraboards snowskate

Concrete Wave Magazine - ISPO 2014 - ISKB:157


Concrete Wave Magazine, ISPO 2014 - ISKB:157 door iskateboard_vidcast
Op de ISPO 2014 had Johnny 13 een afspraak met Michael Brooke. De publisher van Concrete Wave Magazine. Het favorite skatemag van Johnny. Dit magazine gaat over SKATEBOARDEN. Van longboarden tot aan street skaten. En niet alleen maakt Michael dit magazine. Hij is ook de man achter Longboarding for Peace. Geen stichting of fonds maar een beweging. Een beweging om balans te brengen in de wereld.
Samen kijken zij terug op de finale van de VOLCOM ROAD TESTED RAMP JAM.

Muziek komt van The Gecko Brothers - ”Devil Inside” courtesy of Outlaws in Charge @outlawsincharge
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

Check out this episode!

Daan van der Linden in de Mini Ramp op de ISPO 2014

ISPO 2014

Volcom on ISPO 2013
Volgende week staat de ISPO weer op de agenda. Samen met de Burnside crew, het Nederlandse Colour team en Concrete Surfer Skateboards gaan wij naar München om de spullen voor volgend winter seizoen te bekijken. Dit jaar gaan we samen met Sanne de Jong eens een kijkje nemen op de dames sneeuw afdeling.

Op het skateboard front heeft Johnny 13 een afspraak met Micheal Brooke van Concrete Wave Magazine. Hij weet alles over het Longboarding For Peace project waar iboardcast ook aan mee doet. Natuurlijk gaan we weer een kijkje nemen bij de Volcom Mini Ramp voor de VOLCOM ROAD TESTED RAMP JAM

MZZL 2013 - WZZP 2014

Klaar met 2013 - klaar voor 2014


Ennnnnn klaar zijn we met 2013 - en klaar zijn we voor 2014. Wij wensen jullie dit jaar: een lange winter met veel poeder, een lange zomer met veel zon en warm water, boards die niet breken, weinig flatspots en lekke banden en vooral geen bezoeken aan het ziekenhuis.

Wij hopen dat jullie blijven kijken naar onze video's en dat je ook iemand anders uitnodigt om naar onze video's te kijken. Maar wat natuurlijk het belangrijkste is blijf vooral rijden!

Johnny 13.

iboardcast.com jaaroverzicht 2013 - iXmas:2013


iboardcast.com jaaroverzicht 2013 - iXmas:2013 door iskateboard_vidcast
Zo aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar wat we allemaal op video hebben vast gelegd. Dan proberen wij die in 8 minuten allemaal te laten zien. Dit jaar stonden er meer dan 40 video’s op de hard drive. De beste wensen komen dit jaar uit Les 2 Alps. Van de bezoekers van de Opening EN het Paralympisch snowboard team. Wij danken alle sponsors, vrienden, familie, kijkers en jullie als boarders. Cool dat wij jullie mochten filmen en interviewen.
Volgend jaar weer?
Muziek van:
Where Are You This Christmas? - Original artist: One Man's Tribe
The Christmas Song - Original artist: Peter D. Fountain
Sing a Song for Christmas - Original artist: JEDnJAM
Jingle Bells In The Club - Original artist: makesomenoise
All music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009 Jaaroverzicht iboardcast video podcast. Alle skateboard snowboard wakeboard bmx en ski video's in 10 minuten

Skatepark Amsterdam - WZZP:10

Grote vraag deze dagen is wel: moet Skatepark Amsterdam zijn deuren sluiten of mogen ze nog wat langer open blijven. Johnny 13 liep het park in met zijn GoPro en vroeg aan Michael: Hey Mike wzzp?Gelukkig is een nog een klein beetje hoop dat het park volgende week gewoon nog open is. Deze week wordt er namelijk door de gemeente vergadert en er zijn nog mogelijkheden. Wij gaan zeker vrijdag het park checken.

Video door Johnny 13
Muziek van http://beatsroyaltyfree.comVideo's vanuit Skatepark Amsterdam
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX:08
Vans Pro Skate Team Tour - ISKB:152
Brisk Amsterdam Skate Week - ISKB:151
Best of the West Skateboard Comp - ISKB:147
... meerBurnside Skateboard Park (en shop)

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan.

Deze week waren wij in Burnside voor hun 25 jaar bestaansfeestje. In 1988 begonnen als Rodolfo's Deventer aan de Nieuwstraat. In 1996 verhuist naar de huidige locatie waarbij er meteen een skatepark gebouwd werd. Het skatepark is volgens ons het langst geopende skatepark van Nederland. De winkel is vandaag de dag de expert in skateboard, snowboard, BMX en wakeboard land.
Het park heeft de afgelopen jaren veel veranderingen door gemaakt. Maar het is altijd een goed mix geweest van quarterpipes, curbs, funboxen, mini-rampen rails. Buiten, aan het water, staat een betonnen bowl. DIY style.Om te filmen is het best een lastig park omdat door de camera vrij donker lijkt.

Toen Johnny 13 in 1992 voor het eerst de winkel in liep om een paar Airwalks te kopen voelde hij zich meteen thuis is deze shop. Nog steeds zijn wij zijn hele grote fan van Burnside en zij supporten de iboardcast Video Podcast al vanaf dag 1.

Check voor openingstijden en entree prijs op de Burnside website.


Video Podcast van dit park:Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten ? Wij hebben wel wat suggesties!

Vans Warped Tour 2013 - ISKB:156 / IBMX:06

Als je net als ons al wat langer in de skateboard en BMX scene rond loopt dan heb je vast wel een gehoord van de Vans Warped Tour. Een rond reizend muziek en actions sports festival. Na lange tijd was er weer een stop in Nederland. In het Klokgebouw in Eindhoven stonden 20 hardcore bands op het podium, was er een mega mini ramp en konden fans hun inkopen doen op een echte merchandise markt.
Check de video en zie skateboarders Nick Bax, Kris Vile, Ross McGouran en de kersverse 17-jarige Nederlandse kampioen Daan van der Linden samen met de BMX riders Nicky Van Der Veen en Markus Braumann de mini helemaal stuk rijden.
De muziek komt van de Nederlandse Punk Rock band Wasted Bullet (http://www.wastedbullet.nl) Stream hun nieuwe album Elegy exclusively on Spotify now.
Direct video download: ISKB:156
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Check out this episode!

Skateboarders Citybattle 2013 - ISKB:155Het was alweer een tijdje geleden dat er een Citybattle in Skateland Rotterdam was gehouden. De beste skateboarders uit 19 steden hadden skateboard teams gemaakt waarbij elk teamlid uit dezelfde stad moest komen. In het skatepark werd er via een knockout systeem bepaalt welke stad de beste skaters heeft. De regie lag in handen van Thomas van Bemmelen.
Direct video download: ISKB:155
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Original music: My City by TOXIC - Available on tribeofnoise.com - http://www.tribeofnoise.com/toxic

Check out this episode!

Teenage Skateboard Riot 0-10 jaar - ISKB:155
Daan van der Linden ISKB:129
Fingerboard Cup 2011 ISKB:120
Miniramp Contest Skateland - ISKB:113

Teenage Skateboard Riot 0-10 jaar - ISKB:154


Skateboard wedstrijden zijn er in alle soorten en maten. Alleen een skate wedstrijd voor kinderen van 0-10 jaar was er niet echt. Niels en Patrick die regelmatig met hun kinderen in Skateland Rotterdam komen vonden vorig jaar tijd om voor deze groep shredders en event te organiseren. De Teenage Riot. Omdat er bij Johnny 13 thuis ook een skater van 9 jaar rond loopt was dit een mooi moment om eens een kijkje te nemen.

Het is goed te zien dat het met de toekomst van het skateboarden wel goed zit in Nederland.

Direct video download: ISKB:154
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Original music: Teenage by HypePackKenya - Available on tribeofnoise.com

Meer video's vanuit skateland:
Teenage Skateboard Riot 0-10 jaar - ISKB:155
Daan van der Linden ISKB:129
Fingerboard Cup 2011 ISKB:120
Miniramp Contest Skateland - ISKB:113


Amsterdam Skateboard Marathon - ISKB:153


Ik wist niet dat er een skateboard marathon werd verreden in Amsterdam. Dus toen wij een uitnodiging kregen om mee te werken aan de Rapid Race op sportpark Sloten hoefde wij niet lang na te denken. NATUURLIJK. Aan de start stond een internationaal skaters veld klaar om 17 laps = 42.5km te skaten Wie klopt Thomas Slager dit jaar?
De hele video is geschoten met de GoPro Hero3
Direct video download: ISKB:153
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Original music: Beats Royalty Free -- beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Vans Pro Skate Team Tour - ISKB:152


Het Global Vans skate team was al lang niet meer in een Nederlands skateboard park geweest. Tijd voor een Vans Pro Skate Team Tour. Tijdens deze tour was er een stop in het Amsterdam Skatepark. Op tour waren o.a. Dustin Dollin and Chris Pfanner, Current Caples, Andrew Allen, Cilbert Crockett en onze eigen Nassim Guammaz. Wij volgen Nassim al sinds ISKB:13 (2006) dus dit was een mooi moment om even bij te praten.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Video's vanuit Skatepark Amsterdam
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX:08
Brisk Amsterdam Skate Week - ISKB:151
Best of the West Skateboard Comp - ISKB:147
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX03
Amsterdamn Am 2012 Finals - ISKB:140
Osiris Experience - ISKB:139
Veterans Sessie - ISKB:135
ISKB:130 - Volcom Tricks and Treats
C1RCA EU Demo Skatepark Amsterdam - ISKB:87
... meer

Brisk Amsterdam Skate Week - ISKB:151


Sluit 35 skateboarders, foto- en videograven op in een hotel in Amsterdam en laat ze elke dag de stad in gaan. Dit waren de ingrediënten van de Brisk Amsterdam Skate Week: de meest creatieve skateboard wedstrijd van dit jaar. En dan ook nog een vette prijze pot. Succes verzekerd. Wie maakt er de beste foto, video, trick of skateboard run.
Check alle foto's en video's op Tacky.nl of op Brisk Amsterdam Skate Week
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Unicorn Rider by Cuzzy Cuz -- Music available on Rub A Duck -- www.facebook.com/rubaduck
Direct video download: ISKB:151

Check out this episode!

Meer video's vanuit Skatepark Amsterdam:
Best of the West Skateboard Comp - ISKB:147
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX03
Amsterdamn Am 2012 Finals - ISKB:140
Osiris Experience - ISKB:139
Veterans Sessie - ISKB:135
ISKB:130 - Volcom Tricks and Treats
C1RCA EU Demo Skatepark Amsterdam - ISKB:87
... meer

Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150


Hoe meer skateboard pools er zijn om te skateboarden hoe beter. Maar toen wij een aantal maanden geleden bij de wereldrecord poging Hippy Jump van Pim Heijink aan het filmen waren lag hij er nog half af bij: de bowl van Real X. De afgelopen maanden heeft Niels van Burnside Constructions hard aan de Bowl gewerkt en nu is hij af. Tijd voor een wedstrijd. Achteraf keken wij samen met Niek Zandstra terug op de wedstrijd. Hey Niek wat vond je van de kids?
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Peteberwick -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Meer Real X:
Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150
Worldrecord Skateboard Hippy Jump - ISKB:146
Real X Rock and Board - ISKB:144
Real X Bowlparty - ISKB115

Vans Skateshop Riot 2013 - ISKB:149


De wedstrijd waar wij elk jaar naar uitkijken is de Vans Shop Riot. In Burnside Skatepark strijden de beste shop teams van Nederlands voor een dikke vette check en een plaats in de Europese finale. Niels van Burnside constructions had het park een goede update gegeven dus de skateboarders konden flink hun gang gaan. Wie pakt er dit jaar de trofee? Burnside... Ben-G… 100%… of misschien wel de verrassing van vorig jaar: Sparky uit ZWOLLE, ZWOLLE, ZWOLLE!
Commentaar door Casper Friedl en Michael Groenewegen
Original music artist: The Highgears
Music available on tribeofnoise.com
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien

Check out this episode!

Skate, Cruise and Booze - ISKB:148


Drink and drive was het motto van deze skateboard wedstrijd. Na een paar biertjes en wat shots achter de kiezen een vette run er uitknallen in de bowl van Area 51. 2 Teams van 2 skateboarders mochten 5 minuten lang laten zien dat ze nog steeds konden skaten met een verhoogd alcohol promillage.
Check ook de foto's op Tagsters & True Skateboard Magazine!
Original music artist: His Best Shot Music available on tribeofnoise.com
Video Podcast door Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Zero Gravity Skate, wake, MTB en BMX Expo - IWKB:35


Skateboarden, wakeboarden, BMX, Mountain Bike, Trail bike en nog veel meer in de TT-hall in Assen. Het Zero Gravity Expo event was een multi action sports event. En misschien nu al het event van 2013. En waterbak van meer dan 100 meter, een dirt jump gemaakt door de mensen van pedal-park.nl en een uitdagend Trail parcour dit moest wel een spektakel worden (volgend jaar komt het skateboarden ook wel goed ;-) ). Dit is zo'n event waar je geweest moet zijn.
Muziek van O.Crow - 8 Bit Robot -- via Rub A Duc van het album Bass in ya Face.
Video Podcast by Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Best of the West Skateboard Comp - ISKB:147


De beste skateboaders uit Nederland en Belgie waren naar skatepark Amsterdam gekomen voor de Nederlandse stop van de Best of the West. En met zoveel goede skateboard rijders moest er wel een knallende finale komen. 

Nadat alle runs gereden waren hadden wij een kort interview met Maarten Roose de man achter de wedstrijd. 

Uitslag BOTW: 5 - Woody Hoogendijk   4 - Nick Bax  3 - Sewa Kroetkov  2 - Robbin de Wit  1 - Axel Cruysberghs   

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien

Original music artist: CaininKrow -- Music available on tribeofnoise.com


Check out this episode!

Volcom Hauling Assets Skateboard Mini Ramp -- ISPO:2013

Beanies zijn klaar!

marijnbeanie.JPG

Met deze beanie houd je niet alleen je hoofd warm, maar help je ook nog eens mee met het maken van iboardcast. Voor 6,50 euro staat hij al op je hoofd. Betalen doe je gewoon met PayPal. Heb je geen PayPal stuur ons dan gewoon even een mailtje.

pixel

2013 Wintersport Product Review ISPO 2013 - deel 2De ISPO is zo groot dat je wel 3 dagen nodig hebt om alles te bekijken. Laat staan als je alles wilt filmen. In deel 2 komen de volgende merken voorbij: Dragon Eyewear, Rhythm Clothing, 32 Snowboard Boots, Line Skis, Full Tilt Skischoenen en Salomon Snowboards. De de Volcom Hauling Assets mini-ramp wedstrijd staat later deze week on-line….

Hey Jeroen WZZP?

Video Podcast by @johnnydertien
http://www.facebook.com/iboardcastcom

Check out this episode!

VANS 2013 COMMERCIAL

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

2013 Wintersport Product Review ISPO:2013 - deel 1


Als jij nu al wil weten wat er aan snowboards en kleding volgend seizoen in de winkels komt te staan of te hangen, dan is er 1 plek waar jij naartoe moet gaan: de ISPO in München. 5 Hallen staan vol met de nieuwste kleding, snowboards, longboards, skies, schoenen….. Alles wat je maar voor een goede wintersport vakantie denkt nodig te hebben.
En omdat jij misschien niet de tijd had om naar München toe te gaan, is Johnny 13 met zijn camera een aantal stands langs gegaan. Kijk mee bij Vans, Nitro Snowboards, Analog Cloting, K2 skis, Rome Snowboards en de Spacejunk Art Show.

Video Podcast by @johnnydertien
Kijk op de website of wordt een fan op Facebook

Check out this episode!

Worldrecord Skateboard Hippy Jump - ISKB:146


Iedereen wil wel in het Guinness Book of World Records staan. Pim Heijink uit Apeldoorn doet het gewoon. In Real-X Skatepark maakte hij op 20 januari 2013 de hoogste, officieel in Nederland geregistreerde, Hippy Jump. Met 1,32 meter verbrak hij het oude record van de Amerikaan Patrick Neal Rushing met 30 centimeter.  En hiermee krijgt hij een plek in het nieuwe Guinness Book of World Records.
Na de jump stelde Johnny 13 wat vragen aan Pim.

Video by @johnnydertien
Beats gedownload van Beats Royalty Free. Download your royalty free beats @beatsroyaltyfree.com

Meer Real X:
Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150
Real X Rock and Board - ISKB:144
Real X Bowlparty - ISKB115

Iboardcast recap 2012 - Skateboard, Snowboard, Ski, Wakeboard en BMXVoor als je hem nog gezien hebt: de recap van alle video's van 2012. Nu zonder de kerst muziek en nieuwjaarswensen.
Music from http://beatsroyaltyfree.com

iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012Aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar de coole dingen die wij gefilmt hebben. En dat was ook dit jaar weer heel wat. Meer dan 45 video's heeft Johnny 13 gefilmt, ge-edit en gepubliceerd. En daar waren dit jaar ook een aantal nieuwe onderwerpen bij: Freeski, mountainbike, BMX en kiteboarden.
Volgend jaar gaan wij gewoon weer verder met het maken van video's. Maar voor nu wens ik jullie fijne kerstdagen een een goed begin van 2013. 
Alle muziek komt van de Tribe of Noise! Alle muziek uit iXmas 2012 is gevonden en gedownload op de Tribe of Noise - I Love you Christmas Day by Kev Tudge - Khristmas Kool by J Keys - Jinglebells by Mr Jinglegram

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

Blokparty Skatepark Utrecht - ISKB:145


Wij waren er nog niet geweest. Dus was de Enjoi Blokparty een mooie gelegenheid om eens naar Skatepark Utercht te gaan. Heel even leek het er op dat het om een soort van Manny Mania achtige wedstrijd leek te gaan. Maar niets was minder waar. Alle losse skate obstakels waren op zo een bijzondere manier neer gezet dat er maar 1 optie was. Creatief nadenken.

Muziek van Billy Drease Williams gevonden op www.tribeofnoise.com


Check out this episode!

Real X Rock and Board - ISKB:144

Elk skateboardpark krijgt er vroeg of laat mee te maken. Verhuizen of stoppen. Real-X in Apeldoorn kreeg gelukkig een nieuwe plek aangeboden aan de Sleutelbloemstraat 71. Zij zitten nu een half jaar op deze locatie en het team van Burnside Constructions heeft er een top skateboardpark neer gezet. Omdat het podium nu ook helemaal klaar is, was het tijd voor een muziek en skateboard event: Rock and Board.

Muziek van The Highgears gevonden op www.tribeofnoise.com
Video Podcast by @johnnydertien

Meer Real X:
Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150
Worldrecord Skateboard Hippy Jump - ISKB:146
Real X Bowlparty - ISKB115

Vans Shop Riot Finals - ISKB:TV


De finale van de Vans Shop Riot 2012 was dit jaar in Skaterspalace Münster. Team Ben-G was naar Duitsland toe gekomen om Nederland te vertegenwoordigen. Na hun kwalificatie run vroeg Johnny 13 hun wat ze er van vonden.


Check out this episode!

Burnside Shop Riot 2007-2011

ISKB141 -- Vans Downtown Showdown Amsterdam


Oké, we kunnen wel zeggen dat de Vans Dowtown Showdown het grootste skateboard event in Nederland is geweest van de afgelopen 10 jaar. Het Westergasfabriek terrein in Amsterdam was afgelopen zaterdag het episch centrum van ons skateboarden universum. Teams vanuit de hele wereld waren naar Nederland gekomen om mee te doen met deze wedstrijd. 4 Totaal verschillende obstakels stonden klaar en alle teams gingen helemaal los. De jury bestond uit een aantal skateboard legenden en uiteindelijk vonden zij dat het Flip team het beste gepresteerd had.
Win een gesigneerd Vans t-shirt. Check de video en laat een bericht achter op Facebook.

Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:140 (60 Mb)
Music: The Showdown van Illestrator. Download or upload your own song at Tribe of Noise
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB140 - Amsterdamn Am 2012 Finals


De beste 12 riders in de finale van de Amsterdamn Am in het Amsterdam Skatepark.

Muziek van

Music by: Ariel X - CtrlAltDelete - Gevonden op www.tribeofnoise.com/Ariel-X
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:140 (72 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

Riders in video o.a.: Youness Amrani, Daan VD Linden, Alex Midler, Daryl Dominguez, Fernando Bramsmark, Rob Maatman, Woody Hoogendyk, Dauwe Macaré, Tim Zom en Axel Cruysberghs

ISKB:139 - Osiris Experience


De Osiris Experience was voor ons een nieuwe manier van wedstrijden rijden. 2 Skaters head to head en de winnaar gaat niet alleen door naar de volgende ronde maar krijgt ook meteen cash. Best tricks werden meteen beloond en voor de winnaar stond er nog eens € 2500,00 euro klaar. En ook de verliezers konden vaak op support van de winnaars rekenen. De prijs werd vaak gedeeld… De finale: Tim Zom tegen Douwe Macaré.

Music by: Beats Royalty Free. Download your own beats at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:139 (72 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB:138 - Red Bull Manny Mania 2012


De Red Bull Manny Mania is toch wel de meest technische skateboard wedstrijd van Nederland. De absolute manny master ter wereld is toch wel Sewa. En wie gaat er dit jaar met hem mee naar New York om mee te doen met de Manny Mania World Finals.

Music by: Beats Royalty Free. Download your own betas at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:138 (54 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB:137 - Amsterdam Slalom Series 2012


Slalom skateboarden blijft, in Nederland, het ondergeschoven skateboard kindje. Jammer want Amsterdam host een Open Nederlands Kampioenschap Slalom Skateboarden waarbij er punten te behalen zijn voor de World Ranking. Op sportpark Sloten vond begin mei voor de 6e keer de Amsterdam Slalom Series plaats waar de beste internationale riders op af waren gekomen. Kijk eens hoe hard dit gaat.

Music by: Überkick. www.uberkickend.nl
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:136 (34 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB:136 - Chairskating


Op het moment dat wij de backflip van Aaron "Wheelz" Fotheringham op een big ramp zagen veranderde ons beeld van een rolstoel in een voorwerp met 4 wielen. En wij weten als geen ander dat als er wielen onder zitten je er meer mee kan doen dan alleen rollen. Toen Kees Jan vd Koster (of wel Sjees Jan) ons uitnodigde om naar de Support Expo in Utrecht te komen om Aaron te ontmoeten hoeden wij daar niet lang over na te denken. Natuurlijk wilden wij dat! Op de stand van TNS Revalidatie (die daar een aantal hele coole rolstoelen had staan) hadden wij een interview met Aaron en Kees Jan.

Music by: Odoghan -- Music available on http://www.tribeofnoise.com en Beats Royalty Free -- http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:136 (64 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB:135 - Veterans Sessie I


Werk, kinderen, familie… als je ouder wordt dan wil je wel skateboarden, maar helaas lukt dat vaak niet. Een groep 30+ (een een aantal 40+) skateboarders kwamen zaterdag 5 mei, NA SLUITINGSTIJD, samen in Burnside om met elkaar te rollen. BBQ en bier er bij, perfect. En de kinderen? Die rolden gewoon even mee.
Samen met Michael kijken we even terug. Kon hij meteen even uitleggen hoe dat zit met
Skatepark Amsterdam.

THX
Vans Benelux voor de sessie!

Muziek van Beats Royalty Free . Download je eigen beats at
http://beatsroyaltyfree.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:135 (25 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB:135 - Vans Wängle Tängle 2012


De Vans Wängle Tängle is een snow, skate, kunst en muziek event wat ooit begon als sessie met een stel vrienden. Deze sessie is uitgegroeid tot een mega event waarbij teamspirit het aller belangrijkst is. Meedoen kan alleen als team en als team wordt je ook beoordeeld. De snowboarders gingen helemaal los in het Vans Penken Park, de skateboarders konden zich uitleven in een grote mini ramp.

Music links: Not Perfect -- Original artist: Odoghan -- Music available on tribeofnoise.com
City -- Original artist: the Divine Shakes -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:135 File size: 66 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | K2 Snowboards | Subaru | Red Bull

ISKB:134 - Remember Ricardo

Ricardo was een local skater in Meker skatepark toen hij plotseling, ten gevolge van suikerziekte, op 20-01-2008 in zijn slaap overleed. Wat is nu een betere manier om een skateboarder te gedenken als een skateboard sessie in zijn eigen skatepark. Wat ooit als lokaal event begonnen is groeit langzaam uit tot een landelijk event waarbij er zelfs skaters uit België langs komen.
Speciaal is wel de game of Ricardo. Game of skate maar dan met 3 letters extra.

Doe iets aan suikerziekte. Doneer aan de stichting JDRF!

Music from: http://beatsroyaltyfree.com – Free Beats, Songs, SFX

ISKB:133 - iSnowSkateboard 01

Veel skateboarders, en volgens ons alle skateboarders, zijn heel blij dat die K-SNEEUW nu eindelijk smelt. Toch kan je een hele leuke tijd hebben in de sneeuw. Dan hebben wij het niet over snowboarden maar over snowskaten. De snowskateboards van vandaag zijn zo goed dat je er gewoon mee in een skatepark kan rijden (of is het glijden…) Een snowskate sessie in Eindhoven.

Music from: http://beatsroyaltyfree.com – Free Beats, Songs, SFX

ISKB:132 - Robian Fifield

6 jaar geleden hadden wij hem (Facebook Link) al voor de camera (Download ISKB:22, 36 Mb). Toen was het een klein mannetje wat keihard op zijn skateboard door skateland skateboarde. Vorig jaar skateboarde hij mee in de Colosseum Mini Ramp Jam. Nog steeds keihard. Dus vinden wij het wel weer eens tijd voor een interview. Afgelopen zaterdag waren wij in skatepark Area 51. Dat skateboarden, dat doet hij nog steeds goed.

Original music artist: The 357s -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:131 (46 Mb)

iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011Met de kalkoen in de oven en de kerst brunch achter de kiezen, is het tijd voor de laatste iboardcast video podcast van dit jaar. Wij hebben meer dan 56 video gedraaid dit jaar. Elke week kon je kijken naar een skateboard, snowboard, ski, wakeboard of en BMX event, rider of merk. En wij kunnen wel zeggen dat we de hele wereld zijn afgereisd om jouw deze beelden te kunnen laten zien.
Aan het eind van het jaar een overzicht van (bijna) alle video's en natuurlijk de beste kerst en nieuwjaars wensen. Dit jaar toegewenst door verschillende snowboard en ski merken.

Alle sponsors, kijkers, event organisatoren, riders, skate- en snowboard parken, foto- en videografen, websites... en zeker mijn familie… bedankt voor dit top jaar!

Johnny 13

Music links:
Jingle Bells -- Original artist: SantaZZelpers -- Music available on www.tribeofnoise.com
Rumple Minze -- Original artist: Wyldlife -- Music available on www.mevio.com
Christmastime -- Original artist: Minze -- Music available on www.mevio.com
Feliz Navidad -- Original artist: J.E.L.L.I. -- Music available on www.mevio.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IXMAS:2011 File size: 90 Mb

ISKB:131- Ouwe Lullen CupBroekie Cup - NK Rookie - Rookie Cup… wedstrijden voor kids zijn er genoeg. Maar de oudere skateboarder dan. Daarvoor gebeurt er niet zoveel. Dat vonden ze in het World Skate Center in Den Bosch ook. Dus voor de groep skaterboarders van 25 jaar en ouder organiseerde zij de Ouwe Lullen Cup. Een wedstrijd met 3 onderdelen. Street - Mini Ramp en Freestyle.

Song: I Refuse -- Original music artist: Mongrel -- Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:131 (46 Mb)

ISKB:130 - Volcom Tricks and TreatsHalloween staat voor de deur en dat vonden ze in Skatepark Amsterdam een mooi moment om een skateboardwedstrijd voor de kids van 13 jaar en jonger te organiseren. Het skatepark is een kweekvijver vol nieuw talent en veel van de leerlingen waren na de les blijven hangen om mee te doen met de wedstrijd.

Interview met Rob Roleaux door gast host Daan van der Linden.

In deze issue de uitslag van de Plan B prijsvraag van 3 weken geleden.

Music titel: Fuck 'Em -- Original artist: Gate-Crashers -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:130 (46 Mb)

ISKB:129 - Daan van der LindenAf en toe staat er een rookie op die de sterren van de hemel skate. Daan van der Linden stond hoog op ons verlanglijstje om eens voor de camera te krijgen.
Na de finale van het NK skateboarden lukte het ons uiteindelijk om Daan eens wat vragen te stellen. En samen keken wij even terug naar de finale runs, Nassim als winnaar, Tim als nummer 2....
Persoonlijk vind ik dat Daan net zo vet skate als Tim. Wij hebben footage om dat te bewijzen.

Ga snel kijken naar deze video en let goed op…. Plan B giveaway!

Music: Hello-Hello Original artist: The Maudlin Hounds
and - A Little Faster -- Original artist: Daddy Yankee -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:129 (64 Mb)

Vans Downtown Showdown - ISKB:127

iskb127-2

Toen wij aan het filmen waren in New York was er in Londen de Vans Downtown Showdown. Gelukkig had Rik van Vans Benelux een Flip camera bij zich om wat shots voor ons te maken. Neem een kijkje achter de schermen van een van de vetste skateboard event van Europa.

THX Rik!

Muziek van Steffen Coonan en The Channeling.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:127 (55 Mb)

Manny Mania Pro Event- ISKB:126Dat Sewa een goed skater is… dat hadden we al op zaterdag gezien. Omdat hij de Manny Mania gewonnen had mocht hij ook mee doen met de pro wedstrijd. Jefferson Pang dacht dat hij wel een kans maakte. Op z'n minst een top 5 plek. Het werd nog veel mooier.

Original music artist: DJ Steffen Coonan-- Music available on www.djsteffencoonan.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:126 (47 Mb)

Red Bull Manny Mania prolog - ISKB:125/1


Wij zijn samen met Sewa in New York voor de finale van de Manny Mania. Gister stond het parcours klaar in Coleman playground onder de Manhatten Bridge. Dit was de eerste kans voor Sewa om zich op de wedstrijd voor te bereiden. Hoe ging het?Fred van Schie WZZP? - ISKB:121Heel veel skateboarders dromen van een carrière in Amerika. En als dat niet op het board lukt dan een job achter de schermen. Dat dat niet onmogelijk is bewijst Fred van Schie. Ooit begonnen met een skatepark in Arnhem, via Left naar Sole Technologies Europa om uiteindelijk op het hoofdkantoor van Sole Tech in Amerika uit te komen.
Vlak voor de zomer was Fred heel even in Nederland en in Skatepark Amsterdam vertelde hij ons zijn verhaal.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:121 (65 Mb)

Board at the Park 2.0 | ISKB:124 |Wat is er zomers nu relaxter dan te cruzen met een longboard. Maar er zijn zoveel verschillende boards en types. Wat moet je nu kiezen. Daarom organiseert de Old Man, Board at the Park in het Vondelpark. Meer dan 40 longboards staan er klaar om bereden te worden. Er waren een aantal boards die ik wel wilden proberen waaronder een Hamboard... Een soort surfplank met wielen.

Meer longboard info bij Sickboards en natuurlijk bij The Old Man.

Sponsors: http://www.vans.eu - http://www.burnside.nl - http://www.redbull.nl  - http://www.electricvisual.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:124 (67 Mb)

Crazy Dentist - 13 Tattoo | ISKB:123 |Het zat al wat langer in de pen... Of beter in de naald. Een item over tattoo 's. Wat is dan mooier om een skateboarder te vragen een tattoo te zetten en daar dan meteen een item over te maken. In het plaatje moest natuurlijk een 13 zitten en verder.... Ja wat?
In de shop van
Dikke Dennis begon Erwin (aka Crazy Dentist) om 11 uur aan deze prikcast.

Jeremy Gerritsen | ISNB:60 |Zij staan klaar om het stokje van de grote jongens over te nemen… de ROOKIES. Boarders die vanuit het niets, ineens op het podium staan. Jeremy Gerritsen is zo'n snowboarder. Met 2 jaar snowboard ervaring heeft hij nu al een Protest sponsorcontract op zak, wint hij het NK slope style en verbaast hij ons met zijn bag of tricks. Wij houden hem goed in de gaten!

Original music artist: KazieAKAcali -- Music available on tribeofnoise.com

ISKB:122 | Red Bull Manny ManiaDonkere wolken boven het IJ die elk moment konden leeg konden lopen. Een stevige wind die af en toe behoorlijk hard uit de hoe kon komen. Dit was het dekoor van de Red Bull Manny Mania. Ondank het dreigende weer gingen de skateboarders helemaal los op een super vet manual obstakel. Uiteindelijk won Sewa met een klein verschil met nummer 2. Deze wedstrijd was aan!

We hebben een nieuwe sponsor! Electric Visual.

Original Music artist: MC Kealy -- Music available on tribeofnoise.com
Sponsors: http://www.vans.eu - http://www.burnside.nl - http://www.redbull.nl  - http://www.electricvisual.com

ISKB:120 | Fingerboard Cup 2011Hey John, heb je zin om te komen filmen op de Fingerboard Cup in Skateland vroeg Huub Verburg. Ik had heel veel vragen verwacht maar niet deze. Toen ik eenmaal aan het filmen was werd mij 1 ding heel snel duidelijk. De tijd dat fingerboards, sleutelhangers waren ligt ver achter ons. De tijd dat de wasbak je pool was ook. Fingerboarden heeft zich, net als skateboarden, de afgelopen 15 jaar enorm ontwikkeld. Alleen… de tricks duren 1 in plaats van 3 seconden. Snel kijken dus.

Original Music artist: Gate-Crashers -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:120 (55 Mb)

ISKB:119 | Broken Skateboards


Een jaar geleden zijn Jeroen, Wouter en Klaas begonnen met hun eigen skateboard merk: Broken Skateboards. Na de Colosseum RAMPJAM was het tijd om de crew er eens bij te roepen. Wat is Broken een waar staat het voor? (Voor ons staat het voor passie voor skateboarden!)

Lukt het Jeroen? Of hakt die wedstrijd er een beetje in…

Volg ons volgende week als we een dagelijks verslag doen van het Snowfest!

Original Music artist: Gate-Crashers -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:119 (80 Mb)

Broken Skateboards, Colosseum, skateboard, extreme, actionsports, ollie

ISKB:118 | Colosseum RAMPJAM 2011Live muziek tijdens een skateboardwedstrijd..... Ik vind het vaak niet werken. Maar tijdens de finale van de Colosseum RAMPJAM speelde Traumahelicopter en het dak ging er af. Keiharde punk dus er werd keihard geskate. Ik ben om. Maar Hobbe en Martijn waarom organiseren jullie deze wedstrijd?

Muziek van: Traumahelikopter. Volg ze op Facebook.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:118 (56 Mb)

ISKB:117 | GoPro en POC


Wij zijn de afgelopen week op wintersport vakantie geweest. Met de familie naar de sneeuw. Wij hadden nog twee ISPO items op de plank liggen. Dit vonden wij een mooie gelegenheid deze online te zetten.
Onze eerste gesprek is met Nik van GoPro. Wij zijn een grote fan van deze camera's. Maar ze miste nog 1 ding. Verder.... Helmen zijn not done bij skateboarden. Bij het snowboarden zie je ze gelukkig steeds vaker. POC heeft zo zijn eigen visie.

Music Link: Steffan Coonan -- Music available on musicalley.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:117 (40 Mb)

ISKB:tv #116 | Volcom Stoney PeaksWij waren op de ISPO 2011 om te kijken wat de nieuwste snowboard trends zijn voor 2012. Volcom is altijd goed vertegenwoordigd met een super grote mini-ramp. Zij zorgen er voor dat er genoeg prijzengeld is om de beste skateboarders naar München te laten komen om mee te doen aan de skateboard wedstrijd.
Samen met Julius Dittman (van Titus Duitsland) kijken wij naar de finale.

En daar kwamen wij zo maar een oude skate legende tegen!

Music: Vern's Lament -- Original artist: Buellah's Fix -- Music available on tribeofnoise.com.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:116 (60 Mb)

ISNB:tv 51/2 | POP THIS! - DeventerDe K2 POP THIS! tour stop bij Burnside Deventer moest wel een bijzondere stop worden. Burnside heeft ten slotte een skatepark in de achtertuin. Na de snowboard sessie was het tijd voor de skateboarders, inliners en BMX-ers om te laten zien hoe goed hun POP was.

Music: Storm -- Original artist: GFW -- Music available on tribeofnoise.com.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:51/2 | POP THIS! - Deventer File size: 33 Mb

ISKB:tv #114 | Best off: Wild in the Streets
tis weer komkommer tijd. Op de laatste agenda die ik zag stonden 3 events gepland voor de eerste 3 maanden van het jaar. En dat waren niet eens skateboard events. isnowboard:TV gaat nu wel helemaal los…. maar daarvoor kijk je niet naar iskateboard.
Ik krijg regelmatig de vraag of ik een best off iskateboard aflevering wil maken. Daar is het dus nu mooi tijd voor. Maar het beste van wat? Events, riders, interview, muziek? Als ik mijn 1 event herinner waar ik kippenvel van kreeg was dat Wild in the Streets. En dan vooral die in Utrecht.
Bij deze een compilatie van Wild in the Streets in Utrecht, Eindhoven en Rotterdam met aan het einde het interview met Fred van Schie. Deze hadden wij samen aan het eind van een hele vette dag in Utrecht. Geluid en beeld is niet helemaal optimaal maar skateboarden knalt van je scherm.

Music: Run To The City Original artist: Mandelli, Papi, Scarpato -- Music available on tribeofnoise.com.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:114 | Best off: Wild in the Streets(65 Mb)

iboardcast jaaroverzicht 2010 - iXmas 2010


Als je dit jaar nog geen enkele video podcast van ons gezien hebt, kijk dan zeker naar deze. Alle 45 video's samen gebracht tot een stik van 15 minuten. Samen met Siep en Peer (Liewma Productions en van der Honing Media) kijken wij terug op een goed jaar. Een jaar waarin we veel buiten de bekende paden gekeken hebben.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed begin van 2011!

Tot volgend jaar....

MAZZEL!

Andere Jaaroverzichten:
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

ISKB:113 | Miniramp Contest SkatelandWat als je een miniramp contest nu eens combineert met een best trick wedstrijd… Dat dacht Casper Friedl ergens in augustus. Op 4 december was het zover. In de miniramp van Skateland werden nog wat extra obstakels geplaatst en de wedstrijd kon beginnen. Buiten sneeuwde het en was het koud maar binnen werd er keihard geskate.

Muziek van Jet Lag Gemini gevonden op www.musicalley.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:113 | Miniramp Contest Skateland(40 Mb)

IBRD:01 | Vans Music Night
Het skateboard en het wakeboard seizoen lopen op zijn eindje, snowboarden moet nog starten… dus hebben we tijd voor wat cultuur. Een van de leukste punk bandjes vinden wij Anti Flag. Een aantal nummers zijn al eens langs gekomen in de iskateboard vidcast. Stevige nummers met een boodschap. Afgelopen vrijdag speelden zij in de Melkweg op de Vans Music Night. Of wij wilden komen filmen. Dat wilden wij wel!

Muziek van Anti Flag: Which side are you on?

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone >> | File size: 45 MbVans Shop Riot 2010 - ISKB111Wat gebeurd er als je de allerbeste shop teams bij elkaar zet en ze een wedstrijd laat skaten? Dan krijg je de vetste skateboard wedstrijd van het jaar. Iedereen weet wel dat wij de Vans Shop Riot de spannendste wedstrijd van het jaar vinden. Drie skaters van het shop team nemen het op tegen 25 andere teams. Heeft 1 van de team riders zijn dag niet…. helaas gaat jou team niet naar de finale. En in die finale moet je vlammen! Zeker als de winnaar mee mag doen met de Europese Shop Riot in Zwitserland.

Original music artist: Alchemists of Sound -- Music available on tribeofnoise.com

ISKB:110 | Back 2 Old School

Back 2 Old School is een skateboard event waarbij een aantal bekende old school skateboarders worden uitgenodigd om te komen skateboarden in het skatepark van Antwerpen. Dit jaar waren onder andere Lester Kasai en Mark Partain gevraagd om te komen. 22 Jaar geleden kocht ik eens een paar Kasai wielen… dus dit was een mooi moment om eens te vragen hoe het met hem ging.
O.. en als ik ouder wordt, wil ik skateboarden zoals Mark!

Original artists: HoffmanSloth -- Title: Anna -- Music available on tribeofnoise.com
Original artists: CEBE -- title: Jeans And Hat -- Music available on tribeofnoise.com

Disclaimer: Vaders, iSkateboard en Johnny 13 kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor alle blessures die ontstaan na aanleiding van deze video!

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 56 Mb

p.s. In de afgelopen +/- 150 interviews heb ik nog nooit zo slecht mijn camera neergezet. Gelukkig stond de GoPro als 2nd angle mee te filmen.

ISKB:109 | ASS 2010

Skateboarden en regels. Ze lijken niet bij elkaar te horen. Maar binnen het slalom skateboarden zijn ze heel belangrijk. Daar scheelt het soms honderden van seconden... of je gewonnen hebt of niet. Tijdens de Amsterdam Slalom Series (ASS) 2010 vragen wij aan Mike Rutten van Adrenalinesports.net (ISKB:96) hoe dat nu zit. Wordt het door die regels niet heel saai?
Natuurlijk hebben wij ook nog de organisator en de winnaar voor de camera.

Ook leren slalom skaten? Ga naar www.amsterdamslalom.com voor meer info.

Original music artist: Apoplexia -- Music available on tribeofnoise.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 43 Mb

Premiere Vans 1966 video - ISKB:108Vans bestaat al sinds 1966. In al die jaren hadden zij nog nooit zelf een skateboard video gemaakt. Dit jaar komt de video 1966 uit. Een video van het Europese skateboard team met een dikke knipoog naar 4 decennia skateboarden. De Nederlandse premiere was op 1 juli in Real X, de Luxemburgse op 25 juli. Samen met het Vans team zijn wij naar Red Rock Skatepark in Schifflange gegaan om daar de video te bekijken. En als je nog op een skatetrip wilt gaan... ga dan zeker naar dit skatepark!

Original artist: Clarck C -- Music available on tribeofnoise.com

ISKB:107 | Bowls - Bikes - BBQHoe cool is het om met 15 vrienden door Nederland te touren op 15 nieuwe Harley-Davidsons? Neem een busje met paparazzi mee (Johnny 13 heeft zijn rijbewijs dus die zat op een Iron 883) en rij langs een aantal vette skatespots. Sluit de dag af met een BBQ bij Burnside. Dat was de opzet van Bikes - Bowls -BBQ. Het was prachtig weer en de Harleys liepen als een zonnetje…. wat een dag!

Check ook de foto's op Tagsters.nl!

Music Link: Black Rebel Motorcycle Club -- Music available on musicalley.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 60 Mb

itunes-16x16Subscribe met iTunes.

ISKB:106 | King of the Canyon

De temperatuur liep tot ver boven de 30 graden op tijdens de KING of the CANYON van afgelopen weekend. Na een overduidelijke perfecte run in de pool en een spannende finale run tegen Douwe was het duidelijk. Niek Zandstra was de nieuwe KING of the CANYON!

Sprongen daar nu echt mensen in dat water?

Music Link:
Original artist: Pora! Pora!-- Music available on musicalley.com

Subscribe met iTunes.

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 35 Mb

ISKB:105 | Zoociety

Wij kregen een SMS dat Zoociety tijdens de Rampjam 2010 op het Museumplein zou komen optreden. Wij vonden dit een mooie gelegenheid om weer eens wat aandacht aan muziek te besteden en dan konden we meteen even vragen: waarom een nieuwe band naam? Vlak voor het optreden spraken wij met prof. Barabas, Pbrain en Jenn Hurrr. Natuurlijk footage van de wedstrijd!

In IWKB:10 besteden wij aandacht aan Een belangrijk onderdeel is natuurlijk de miss Reef verkiezing. Wie heeft de mooiste billen? Heeft niets met skateboarden te maken maar is wel heel leuk om naar te kijken!

Dus na het skateboarden gewoon blijven kijken!

Subscribe met iTunes.
Quick Links to the Media:

Quicktime | Flash | iPhone | HTML5 |

File size: 68 Mb

ISKB:104 | Maloof Money Cup

Hebben jullie ook via internet gekeken maar de Maloof Money Cup? Vette wedstrijd he? Hoe cool zou het zijn om daar rond te lopen? Floris Gierman werkt al een aantal jaar voor Volcom en laat die nu net de sponsor zijn van de Maloof. Wij kregen een mailtje of we footage wilden hebben....

Subscribe met iTunes.


Music Link:
Original artist: Valient Thorr-- Music available on Volcom Entetainment
Quick Links to the Media:Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 46 Mb

ISKB:103 | Skull Candy Railbattle

Afgelopen zaterdag was Burnside skatepark voor de tweede keer het strijd toneel voor de Skull Candy Railbattle. Deze wedstrijd is 4 jaar geleden bedacht door snowboarders (snowboard editie 26 juni) en pas natuurlijk prima bij skateboarders.
Niels had het skatepark grondig verbouwd en twee killer rails neer gezet.
"Wat een dikke sessie!"

Uitslag Skullcandy Railbattle, 29-05-2010


1.
Stefan Elfferich €500.-
2. Robbin Oost €250,-
3. John Koetzier €125,-
4. Hessel v/d Veer €75,-
5. Douwe Macare €50,-

Lars Netelaar aankomend talent!

Subscribe met iTunes.


Music Link: The Things -- Music available on musicalley.com en Billy Christ -- Music available on tribeofnoise.com
Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 46 Mb

ISKB:102 | Consolidated Roadtrip

Het Consolidated team was in Nederland. Dit was een mooie gelegenheid om eens rond te touren in Nederland en België. Amsterdam mocht natuurlijk niet ontbreken. Wij werden door Allstyle gevraagd om een dagje mee op roadtrip te gaan. Door het vuil van Amsterdam rolden we naar Tom's en Rodolfo's met hier een daar een stop voor een vette ollie.

Subscribe met iTunes.

Check ook de site van Tacky voor meer footage!

Music Link:
Original artist: CEBE -- Music available on tribeofnoise.com
Quick Links to the Media:

Quicktime | Flash | iPhone | HTML5 |

File size: 46 Mb

ISKB:101 | SK8

Na maanden van filmen, in Nederland en Belgie, was SK8 dan eindelijk klaar. Wij kregen persoonlijk van Marc Kniphorst een uitnodiging om, samen met de cast, te komen kijken naar de premiere in het Ketelhuis. Onder het genot van een biertje / Red Bull stelden wij wat vragen.

Music Link:
Original artist: Billy Christ -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe met iTunes.


Quick Links to the Media:

Quicktime | Flash | iPhone | HTML5 |

File size: 88 Mb

ISKB:100 | iSkateboard Vidcast 100

Daar is hij dan iSkateboard Vidcast 100. Tijdens de Etnies weekend tour kijken we, nadat we even naar team Etnies hebben gekeken, terug op 5 jaar iSkateboard. Met wie kunnen we dat beter doen met vaste gast Michael van Skatepark Amsterdam en de grootste iSkateboard recensent, mijn vrouw, Christina. Wat vonden jullie de hoogte punten?

Intro door Willem. Sterkte met je been!

Subscribe met iTunes.


Music Link:
Original artist: Ronnie Run -- Music available on tribeofnoise.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 100 Mb

ISBK:99 | Arto Saari

Een jaar of 10-15 geleden was daar opeens een kid uit Finland die in Münster de sterren van de hemel skateboarde. Zo uit het niets... Dat was onze eerste kennis making met Arto Saai. Op vrijdag 2 april was hij in Toms Skateshop om zijn schoen te promoten en een shop sessie te houden met de rest van het Gravis team. Dit was onze kans om een interview met hem te doen.

Give away: de DVD's, Thrasher Prevent this Tragedy, zijn weg!

Subscribe met iTunes.


Music Link:
Music by Steffen Coonan from www.musicalley.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 63 Mb

ISKB:00 | Flashback issue 00

Komkommertijd bij het skateboarden. Geeft ons mooi de tijd om eens te kijken wat we de afgelopen 4 jaar hebben gedaan. ISKB:100 komt er aan en laten we eens bij het begin beginnen. Wij begonnen met issue 0. Hierin een interview met Mike en Mathijs van skatepark Amsterdam. Zij waren net begonnen met geven van skateboard les. Een aantal beginners van toen zijn de rookies van nu. Zag ik daar Noah voorbij komen?

Give away: Wij hebben 2 DVD's, Thrasher Prevent this Tragedy, en een hele stapel Fourasses Caps in onze tas zitten. De eerste die er naar vraagt, die krijgt er 1.

Subscribe met iTunes.Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 54 Mb

ISKB:98 | TOMS Skateshop

Er is een skateshop in Amsterdam waar wij echt al ja-ren-lang komen. TOMS skateshop. Ooit was de shop niet meer dan een wand skateboards in the Old Man maar de afgelopen jaren heeft de skateboard afdeling zich ontwikkeld als een echte skateshop. Afgelopen maand opende Hans de vernieuwde shop, 50 meter van de oude man. De shop ziet er super mooi uit. Maar wie is nu die dame op dat skateboard?

Nieuwe give away: Wij hebben 2 Thrashers met de nieuwe video, Prevent this Tragedy in onze tas zitten. De eerste die er naar vraagt, die krijgt er 1.

Subscribe met iTunes.


Music Link:
Original artist: OverlordX -- Music available on tribeofnoise.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

ISKB:97 | Douwe Macare

De afgelopen jaren kommen wij hem regelmatig tegen en hij heeft altijd wel iets te zeggen. En altijd een glimlach op zijn gezicht. Toen wij zijn profiel op Hyves tegen kwam wisten wij meteen wat onze volgend item moest worden: Douwe Macare. Op een rustige dag spraken wij af in Burnside. Ook hier weer een glimlach. Zelfs na 30 mislukte lipslides. Hey Douwe WZZP?

Subscribe met iTunes.


Music Link:
Music by Steffen Coonan from www.musicalley.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

ISKB:96 | Mike Rutten

Mike Rutten
Niet zo heel veel mensen weten wie Mike Rutten is. Maar als je eens op zijn Hyves pagina gaat kijken dat zie je daar een indrukwekkende lijst met resultaten. Ook heeft hij bij Dutch Skateboards een eigen board... wel meer dan 1! Mike heeft een hele lijst met old school tricks paraat en die wilden wij wel eens zien. Wij spraken met hem af tijdens de Red Bull Under the Bridge.

Subscribe met iTunes.Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

of gebruik de links in de Sidebar om de video in een nieuwe pagina te openen.

Laatste footage van 2009

Zoals te zien was in het jaar overzicht van 2009 zijn er heel wat onderwerpen aan bod gekomen. Toch hadden we niet genoeg tijd om alles te laten zien. Drie onderwerpen zijn op de plank blijven liggen. De Red Bull under the Bridge, met hierin een voorronde voor de Nederlandse Manny Mania.
De US road trip van Mike en Aldo naar de S.O.T.Y. party en hun bezoek aan Fred van Schie.
Als laatste de
Vans Battle of the Shops die eind december plaats vond in Zumiez skatepark.

In de eerste vidcast van 2010 maken we de 2009 plank leeg.

Music links:
RB Undet the Bridge Original artist:
bukbukbuk --Push. Music available on tribeofnoise.com
S.O.T.Y Mini Ramp: Original artist: Secretions -- 3 Chords and a Fuck You. Music available on iodapromonet.com
Vans Battle of the Shops: Original artist: Anarcord -- dont drop the bomb -- Music available on tribeofnoise.com

Over twee weken een interview met Mike Rutten rider van Dutch Skateboards.


Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

of gebruik de links in de Sidebar om de video in een nieuwe pagina te openen.

iSkateboard Video Player

iXmas 2009 | Fijne Feestdagen!

2009, 49 afleveringen, 344 minuten on-line video, heel veel meters DV tape en nog veel meer uren editen. Allemaal samen gevoegd in de iXmas:2009. Als je nog geen enkele vidcast gezien hebt, hier is je kans om alles in 1 keer in te halen. Hoogtepunten uit iSkateboard - iSnowboard en nieuw dit jaar, iWakeboard vidcast, geperst in een krappe 11 minuten.

Wij van iboardcast wensen iedereen een fijne kerst en de allerbeste wensen voor 2010. Johnny D zien jullie volgend jaar weer!

Mazzel!

Muziek van de American Heartbreak, Atomsplit en Bubble gevonden op Music Alley from mevio.com en Dwarves gevonden op Iodapromonet.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

of gebruik de links in de Sidebar om de video in een nieuwe pagina te openen.

ISKB:VC | BMX Fat Jam 2009

Fat Jam
Door alle drukte rond Sinterklaas (hey, er zitten 3 kinderen thuis) lukte het deze week niet om een iSkateboard in elkaar te draaien. Volgende week vrijdag is er een skateboard event in Koog aan de Zaan. Dit is voor ons een thuis wedstrijd. Wij zien jullie daar!

p.s. Al meer dan 21 jaar organiseren Paul en Bart van FAT BMX de Fat Jam. Afgelopen zomer waren wij eens gaan kijken. Deze jam is ook echt FAT! Kijk snel aan het eind van de video.
Muziek van de Milo Firewater gevonden op Music Alley from mevio.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

of gebruik de links in de Sidebar om de video in een nieuwe pagina te openen.

Our sponsors:

vans.eu redbull.nl

ISKB:95 | Transmission Miniramp-battle 2009

iSkateboard vidcast 95. Miniramp battle
Wat doe je als je een niet zo een groot skatepark hebt en je toch een wedstrijd wilt organiseren? Juist dan nodig je een stuk of 10 skateboarders uit, laat ze rijden in jouw mini ramp. Daar maak je een video van. Deze laat je aan zoveel mogelijk mensen zien en vraag wat ze er van vinden.
Dit heeft Erwin van Transmission Skateparks gedaan. Met wat prijzen geld van Concrete in zijn zak heeft hij de afgelopen zomer 10 skateboarders gefilmt en op het Frontside Rock festival was het tijd voor de prijsuitreiking.

Optreden van Diagnosis op Frontside Rock.

Check alle wedstrijd video's op de Transmission website.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | iPhoneOur sponsors:

vans.eu redbull.nl


Final edit Transmission Miniramp-battle 2009 from Transmission Skateparks on Vimeo.

Nassim Guammaz

Hebben jullie hem al gezien? De docu PLANK? PLANK is een film van Billy Pols over Nassim Guammaz. Deze is uitgezonden op televisie op zaterdag 21 november. Wij in de studio vonden hem heel vet. Wij zijn een nog grotere fan van Nassim geworden. Wij wisten niet eens dat hij een Marokaan was.... en vonden dat eigenlijk ook helemaal niet belangrijk. Hij skate daar gaat het om. Hij is in ieder geval een goed voorbeeld voor de kids. Kijk hier de PLANK trailer.
Nassim is al een aantal keer in de iSkateboard Vidcast langs gekomen en wij vonden dit een goed moment om eens een oude video te reposten.

ISKB:13 | Burnside Broekie Cup 2006 Click for video.

Etnies Broekies Cup in Burnside. Interview met Jelle Maatman en Nassim Guammaz. De broekies Cup is een wedstrijd voor skateboarders tot 13 jaar. Skateboard veteranen..... deze skaters staan klaar om jullie te vervangen! Kijk via iTunes of via de website. Muziek via podsave music network: Jaydox en The BBR Project.

Kijk ook naar ISKB:83 | Nassim Guammaz in Skateland en ISKB:90/2 | AmsterdammAm 2009 - dag 2

ISKB:94 | NK skateboarden 2009

iSkateboard 94, NK skateboarden 2009
NK skateboarden in het vernieuwde Area 51. Dat moest wel heel goed worden. De vraag de afgelopen weken was wel: wie gaat er winnen. Tim Zom die deze zomer al grote wedstrijden op zijn naam heeft geschreven. Nelson met zijn tricks zo consistent, maakt niet welk park hij rijdt. Of Nassim, het wonder kind uit Spijkenisse. De jury had het voor het zeggen….

Check de x-tra footage in de vidcast feed!

Muziek van de Blood Red Shoes en Rainer Maria gevonden op Music Alley from mevio.com
Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

ISKB:93 | Circa Shop Team Battle

Circa team Battle 2009
De Circa Team Battle in Burnside skatepark vinden wij een van de vetste wedstrijden van het jaar. Door de verschillende teams wordt er altijd keihard geskate. Wij hadden zoveel goede footage dat, ondanks het al 2 weken oud is, en wij het vreselijk druk hebben gehad, het toch nog on-line wilden zetten.

Muziek van de Milo Firewater gevonden op Music Alley from mevio.com


Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

ISKB | Nelson Mosikilli en Tommie ZandersNelson Mosikili en Tommie Sanders 7 stairs Javaplantsoen Amsterdam

ISKB: | Circa Shop Team Battle 2009

Shop Team Battle
De Shop Team Battle was weer te gek. Dit blijven wij 1 van de beste wedstrijden van het jaar vinden. En je ziet elk jaar het niveau weer een tandje hoger staan. De finale was weer super spannend. De winnaard van vorig jaar moeste het een een frisse nieuwe opstelleling opnemen tegen de top van Nederland.
Wij waren daar aan het boardcasten. Kijk de gehele finale on-line. Wie gaat er winnen? Kijk ook op www.tacky.nl

Quick Links to the Media:


| Run 1 | Run 2 | Prijsuitreiking |

ISKB:92 | Flip Extremely Sorry

Flip Extremely Sorry
iSkateboard.eu - iSkateboard's Video Podcast - iSkateboard's Video Podcast Een week geleden ging de lang verwachte video van Flip, Extremely Sorry, in premiere. Ook in Nederland was er een voorstelling maar...... dat hoorden we veel te laat. Toen wij op de bank zaten te balen kregen wij een telefoontje uit Amerika. Floris Gierman (ISKB vidcast 39) van Volcom vroeg ons of we footage wilden van de Wereld Premiere. Inclusief interviews met de skaters uit de video. DAT WILDEN WIJ WEL! Een kleine week later stond de video op onze server en nu ook op jullie iPod!

Idee, interviews en video footage door Floris. Voor meer projecten van Floris, check www.flotography.com.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

ISKB:CS | Converse Special

iSkateboard Video podcast, Converse Special.
Een aantal maanden geleden kregen wij een mailtje van Converse Skateboarding of wij een special wilden maken over de nieuwe skateboardschoenen. Iedereen die al langer dan 10 jaar met ons skate, weet dat wij hier geen nee tegen konden zeggen. Wij wilden die schoenen lijn wel eens zien en wat vragen stellen.
Wij reden naar de zomer Bright in Frankfurt en hadden een interview met Anthony Pappalardo, Corey Crouse en Ethan Fowler. What's different now?

Muziek van Don Air "Joy Dub Remix" gevonden op Music Alley from mevio.com

Music Alley

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsor:

Converse Skateboarding

ISKB:91 | Oerend Hard 2009

Vakantie voorbij... Daar gaan we weer.
Begin augustus was er voor de 7e keer Oerend Hard. Dit betekend voor veel skateboarders bier, skateboarden, bier, skateboarden en nog meer bier. Daarom zaten wij, vroeg in de morgen, samen met Bram op een bankje en vroegen hem hoe dit event is ontstaan.

Skate jij al zo lang?

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

ISKB:90/4 | AmsterdammAm 2009 - Finals

Amsterdamnam 2009, Finals. iSkateboard Vidcast
Op de laatste dag van de AmsterDamnAm waren er nog 30 skaters over die kans maakte op de check van 5000 euro. Na de halve finale was duidelijk dat de kans groot was dat we ook dit jaar een Nederlandse winnaar zouden hebben. Tot het eind was het spannend, wie zou er winnen. De "experts" waren het er ook niet met elkaar eens.

En de winnaar is....

Check dit weekend de skateboard footage op Skatepark of Tampa en Volcom Europe.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

ISKB:90/3 | AmsterdammAm 2009 - dag 3

AmsterdamnAm dag 3, iSkateboard vidcast 90-3
De qualifiers is altijd de langste dag van een skateboard event. Alle skateboarders krijgen 2 runs van een minuut om te laten zien wat ze kunnen. Zoals eerder gezegd is het niveau erg hoog en dat geld voor alle skaters. Is het dan niet heel moeilijk om dan de finalisten aan te wijzen? Die vraag stelden wij aan Kenny, 1 van de juryleden.

De nieuwe cd van Tipi800 is uit. Wij kregen een exemplaar om te gebruiken in deze video. THX Bas!

Check dit weekend de skateboard footage op Skatepark of Tampa en Volcom Europe.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | iPhoneCheck out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

ISKB:90/2 | AmsterdammAm 2009 - dag 2

AmsterdamnAm dag 2, iSkateboard vidcast 90-2
Op dag 2 van de AmsterdamnAm wordt 1 ding duidelijk: Het niveau is vreselijk hoog. Meer dan 100 rijders vanuit heel Europa zijn naar Amsterdam gekomen om kans te maken op 5000 euro en een ticket naar de DamnAm in Tampa. Op de course sprak ik even met Nassim en Rob. Hoe schatten jullie je kansen in?
Aan het eind van de dag gingen de meeste skaters naar de Marnix-bowl. Deze was voorzien van een vers laagje verf. Erwin wat ziet die bowl er weer vet uit!

Check dit weekend de skateboard footage op Skatepark of Tampa en Volcom Europe.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | iPhone


Check out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

Music Links:
Sister Machine Gun gevonden op music.mevio.com

Music Alley

ISKB:90/1 | AmsterdammAm 2009 - dag 1

AmsterdamnAm dag 1, iSkateboard vidcast 90-1
Dit weekend is er in Skatepark Amsterdam voor de 4e keer de Volcom AmsterdamnAm. Wij van iSkateboard zullen daar 4 dagen lang aanwezig zijn om dagelijks een vidcast te maken.
Na twee weken van voorbereiding is het skatepark er klaar voor. En nieuwe set-up met wat flinke plakken beton gaan (hopelijk) voor een hoop spektakel zorgen. Gisteravond stond Johnny D even met Michael te praten: laat eens zien wat je gedaan hebt?

Kom dit weekend eens langs op de iSkateboard stand. De Red Bull staat koud!

Check dit weekend de skateboard footage op Skatepark of Tampa en Volcom Europe.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media
Check out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

Music Links:
Steffan Coonan gevonden op music.mevio.com

Music Alley

ISKB:89 | Vans Bowlsessies

Vans Bowl sessies, iSkateboard Vidcast
In Vidcast #56 had ik een interview met Niels van Burnside Constructions over een Backyard Bowl die gebouwd moest worden in Deventer. Nu 33 vidcasts verder staat i er. En zij moest op een goede manier geopend worden.
Rij in een bus en langs de beste pools in het oosten. Neem de beste skaters mee naar The Canyon in Zutphen, Real X in Appeldoorn en de Backyard pool in Deventer. Helaas kwam de regen s'ochtens met bakken uit de hemel en werd alleen de pool in Real X beskate. Op de weg terug naar Deventer was er even tijd voor Vans SK8: Pool Service Lite.
Gelukkig brak om 4 uur de zon door. Vuur in de BBQ en vuur in de Bowl.

Quick Links to the Media:
Quicktime | Windows Media
Check out the sponsors:

BurnsideSmall vans.eu redbull.nl Real X
Music Links:

Ein dickes Paar im Pool van Automat gevonden op music.mevio.com

Music Alley


In a Cage of RosesThe Captains
"Poolside Beachside" (mp3)
from "In a Cage of Roses"
(Last G.S. Records)

Buy at Napster
More On This AlbumFuture JazzSofa Climax
"Sunny Pool" (mp3)
from "Future Jazz"
(Newom Chris Kovacs)

Buy at iTunes Music Store
More On This Album
ISKB:VC | Vans Team Day 09

ISKB-vans
De iSkateboard Vidcast wordt gesponsord door Vans. Wij zijn hier natuurlijk super trots op. Toen ze ons mee vroegen om samen met het Nederlands Vans team te gaan BBQ'n op het Belgische Vans HQ hoefden wij niet lang na te denken. Er werd eerst nog even geskate in Ghetto Park om daarna snel aan het Belgisch bier te gaan. Een interview zat er toen niet echt meer in.

Quick Links to the Media:
Quicktime | Windows Media | Flash

Check out the sponsors:

BurnsideSmall vans.eu redbull.nl

Muziek van:

How About a Nice Cup of Shut the Fuck Up?The Jizz Kids
"Staring At My Shoes Again" (mp3)
from "How About a Nice Cup of Shut the Fuck Up?"
(Rally Records)

Buy at iTunes Music Store
More On This Album

Rodolfo's BIG day out - ISKB:88

Stop 40 skateboarders in een oude Amirikaanse school bus... Stop daar een heleboel energy drinks in... Laat de bus dan langs de beste street spots van Amsterdam rijden... Strak blauwe hemel... en een BBQ aan het eind van de rit. Deze droom hadden Iwan van Rodolfo's en Aldo van Adio bij een glas Jack Daniels. En hoewel er veel dromen niet uitkomen... DEZE WEL! Download de vrolijkste vidcast tot nu toe.

Muziek van East of Ealing "Are we there yet" gevonden op Podsave Music Network

x-tra Shownotes links: A klasse trouwen | Tagsters | Tacky | Rootdown | True Magazine |

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media

C1RCA EU Demo Skatepark Amsterdam - ISKB:87

Afgelopen week was het Europese C1RCA team in Skatepark Amsterdam. Wij zaten backstage om een te praten met Julien Duval, de team manager van het team. Het team heeft Rotterdam als basis gekozen om samen met Marcel Veldman (kijk ISKB:28) foto's te gaan maken en video te schieten. Deze demo was de start van een tour door Nederland.

Muziek van Bombshell Rocks "Ten Years" gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media

Burnside Cablepark - Skull Candy Rail Battle - ISKB:86

Op sommige momenten komt er een kans voorbij die je wel moet grijpen. Deze zomer opent Burnside een echt wakeboard park in Emst. Niet een waterski baan waar je ook kan wakeboarden maar een wakeboard baan. Geïnspireerd vanuit het Burnside gevoel. Als fan van Burnside moesten wij zeker even langs op de (pre)opening van het park. En interview met Rik die de boel gaat runnen. Rik was ook jury op de Skullcandy Rail Battle die op 4 april gehouden was in het skatepark. Wij kijken even terug naar deze wedstrijd (footage van Max en Simon).

Muziek van The Doja "So U Wanna Battle" en Riverboat Gamblers "Ice Water" en een vette nieuwe outro van Skunk Punk

Quick Links to the Media:
play quicktime >> | play Windows Media >>


DutchSkateboards - ISKB:85

Ooit gezien hoe een skateboard gemaakt wordt? Wij waren wel benieuwd. Gelukkig hoef je daarvoor niet naar het buitenland. Wij kregen een uitnodiging van Dutch Skateboards om eens te komen kijken hoe zij een skateboard bouwen. Dutch Skateboards is gespecialiceerd in het maken van cumstum-build skateboards. Special voor deze uitzending hadden zij wel een heel speciaal board gemaakt.

Footage van het Dutch Skateboard "old school" skateboard team met muziek van Beyond Lickin' "On a Break"

Video: play quicktime >> | play Windows Media >>

Strange New Feelings - ISKB:84

Afgelopen week was Ed Templeton in Antwerpen voor de opening van zijn expositie "Strange New Feelings" Op uitnodiging van Toy Machine Benelux gingen wij een kijkje nemen. Iedereen die wel eens een Toy Machine ad of skateboard heeft gezien kent het werk van Ed. Maar het is toch wel wat anders om het zo in de Tim van Leare gallery te zien hangen.
Skateboarden en kunst gaan hand in hand. Aldo had het Nederlandse en Belgiesche TM team uitgenodigt om mee te gaan. Konden we meteen gaan skaten in de stad.

Muziek van Steffen Coonan en Juan Sanchez en gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

Nassim Guammaz in Skateland - ISKB:83

Een aantal weken terug hoorden wij dat Nassim op het Vans team was gekomen. iSkateboard volgt Nassim al jaren dus hoog tijd voor een nieuw interview. Wij maakte een afspraak in zijn eigen park Skateland. Daar waren wij al een tijd niet geweest... Wij waren behoorlijk onder de indruk van het nieuwe jasje van het skatepark. Wat zijn jullie plannen voor deze zomer? Wordt hij ooit pro-skater?

Muziek van The Havenots gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

Sewa in het Coloseum - ISKB:82

Wij komen op zoveel plekken, maar op zoveel plekken ook weer niet. Skatepark Colosseum in Groningen is zo een plek. Gelukkig dat Bas Janssen en trip voor ons had geregeld naar deze parel in het noorden. Samen met Sewa gingen we het nieuwe obstakel in het skatepark bekijken. Een mega wallride op een mega bank. Special gebouwd voor de Independent Brawl at the wall wedstrijd op zaterdag 14 maart. Natuurlijk skate Sewa een rondje.

In het interview met 2W's komt de Red Bull skateshot 2006 ter sprake. Kijk op onze YouTube pagina voor het iSkateboard video dagboek.

Sewa op YouTube: video 1, video 2, video 3 - Travel weels

Muziek van The Havenots gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

ISPO 2009 - ISKB:81

De ISPO is de grootste wintersport beurs van Europa en alle grote merken staan hier om hun nieuwste collecties te laten zien. Wij gingen natuurlijk even bij Vans snowboardschoenen kijken en maakte een praatje met Ramoen. Kan hij gelijk en preview geven.
Drie dagen beurs die hakken er wel in. En als je buurman dan ook nog eens Volcom is..... Maak dan je borst maar nat. Zij organiseren een super vette mini-ramp wedstrijd met veel internationale rijders.

Ski hebben he-le-maal niets te maken met skateboards toch? Line Skis vind van niet.

Muziek, in Red Neck style, van 100 Damned Guns en Hillbilly Hellcats gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

Bright 2009 - ISKB:80

Als je als skateboarder wilt weten wat er op de skateboard markt te krijgen is dan moet je naar de Bright. In een oud politie bureau zijn meer dan 100 merken aanwezig met hun nieuwste collecties. Ook oude bekende zie je hier weer terug. Ook was de Bright de aanleiding voor de Made for Skate expositie. Samen met Jürgen en Daniel kijken wij naar de trade show.

Als je de Made for Skate expositie nog niet gezien heb... zorg dan dat je het boek in handen krijgt. (isbn:978-158423348-0)

Muziek van Cranston Foundation gevonden op www.mevio.com

Quick Links to the Media: Quicktime | Window Media |

Bas Janssen, Alex Post in Skatepark Waalhalla - ISKB:79

Bas Janssen was, voor een press releace voor zijn nieuwe schoen sponsor, opzoek naar een goede foto. Dat was natuurlijk een mooi verhaal voor in de vidcast. Plan was om samen met Alex Post (www.tagsters.nl) naar het nieuwe skatepark Waalhalla te rijden om wat foto's in de pool te schieten. Konden wij gelijk even praten met Damiaan Winkelman, de beheerder van het skatepark. Wat een park! Wat een skater!

Quick Links to the Media: Quicktime | Window Media |

Made for Skate - ISKB:78

We gaan dit jaar goed van start met een dubbele aflevering. De Made for Skate expositie was een reis door de geschiedenis. Skateboard schoenen vanaf de jaren 50 tot aan nu. Samen met Kaspar (Nike SB) liepen we door de expo een haalden wat goede herinneringen op. Als je de expositie niet gezien heb... zorg dan dat je het boek in handen krijgt. (isbn:978-158423348-0)
Eerder die dag was er in Skatepark Amsterdam de Creature Slaughter the Quarter wedstrijd. Ik vroeg aan Michael wat er nu zo moeilijk was aan die quarter.

Muziek van
Steffen Coonan en A.I. gevonden op www.mevio.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Window Media |

40 Jaar ellende! - ISKB:77

20 jaar Burnside, 20 jaar O.P...... das 40 jaar ellende!
20 Jaar Burnside, dat moest natuurlijk groots gevierd worden. Een super feest in het Burgerweeshuis met een optreden van de Osdorp Posse. Ook de Osdorp Posse viert dit jaar hun 20 jarig bestaan. Een betere combi was er niet.
Voor wie wel eens een optreden van de O.P gezien heeft, die weet dat er een bonk energie de zaal in knalt. En als groot bewonderaar van O.P. mocht ik deze kans niet onbenut laten en Def P wat vragen stellen.

Voor iedereen die geen idee heeft waar Osdorp Posse voor staat, koop de laatste CD via de website: www.osdorpposse.nl op in iTunes:


Quick Links to the Media:

Quicktime | Window Media

Juliette Thissen in Real-X Bowl - ISKB:76

"Heey John!
Allereerst wil ik even kwijt dat je vids super vet zijn en kijk ze iedere keer als ik een mailtje krijg. Ik mis alleen nog iets. Een vidcast over meisjes die skaten!!"

Dit mailde Juliette ons twee weken geleden. En ze had gelijk. Dan moest zij het eerste meisje in de iSkateboard Vidcast zijn. We spraken af tijden de opening van de nieuwe bowl in
Real-X skatepark voor een interview. Wat vind jij van de bowl?

Muziek van
Sick Mormons "Kobayashi" gekregen van Marc Haan.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Window Media |

Marc Haan - ISKB:75

Een aantal weken geleden kreeg in een mailtje van Bas Janssen in mijn mailbox met daarbij een foto van Marc. Marc was net aan het Independent team toegevoegd en dat zouden wij weten ook. WAT EEN VETTE FOTO! Een fiets tunnel over-vert en dan een nosepick. Daar wilden wij wel meer van zien.
Afgelopen week was het zo ver. In Skatepark Amsterdam hebben wij een interview gedaan en natuurlijk geskateboard. Street footage van Build to desstroy.
Wil je een paar Independent Trucks winnen, of wil je een nieuwe Sabre zonnebril... kijk dan vooral naar deze vidcast

Muziek van Marc’s eigen band Sick Mormons, met video footage van Out of Style.

Quick Links to the Media: Quicktime | Window Media |
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact