IBOARDCAST 2016 REWIND2016 is voorbij maar voordat we in volle vaart door gaan met 2017 kijken we eerst nog even terug. In 2016 zijn er meer dam 30 video's gemaakt van verschillden skateboard, snowboard, wakeboard en surf evenementen in Nederland. Het is moeilijk om een favoriete video te kiezen uit de Vans Shop Riot, NK Snowboard en Freeski, Battle of the Slopes, Burnside Railbattle en ga zo maar door.

Surfen met een lichamelijke beperking - iboardcast #381

De Nederlandse wakeboard klassieker - Liquid Force Wakeboard Railbattle 2016Er zijn in Nederland niet zo heel veel wakeboard wedstrijden die zich klassieker kunnen noemen. Maar als je voor de 8e keer de Railbattle organiseert dan organiseer je niet alleen de dikste wakeboard wedstrijd maar ook een echte klassieker.
Ook dit jaar hadden de mannen van Burnside Cablepark een nieuwe rail gemaakt waar op de beste wakeboarders van Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk hun slides en grinds konden laten zien. Niemand had van te voren de rail gezien, niemand kon oefenen.
Wij waren wel benieuwd wat de riders van de rail vonden en welke rail ze van de afgelopen 8 keer het beste vonden.

Muziek van Silent Partner - "Just in Case" & "Propellor" Gevonden in de Youtube Audiolibary

Down Under Obstacle Jam - iBOARDCAST #376

Op zondag 12 juni was het team van Liquid Force Nederland neergestreken bij Down Under voor de Down Under Obstacle Jam. De beste Nederlandse rijders zoals Daan Rigter, Sjors Van De Kerkhof, Maxine Sapulette, Dirk Gideonse en Antoni van der Wekken waren naar Nieuwegein gekomen om mee te rijden in deze wedstrijd.
Johnny Dertien vroeg aan Ivar Vermeulen welke stops er nog meer zijn in de Liquid Force Zomer tour
Muziek van Escape // Peer to Peer
via Jamendo Music
Download deze video!

TrekTouw Winches - iBOARDCAST #373

Jaar geleden waren wij voor het eerst bij een winch sessie van de Wiching Dutchman. Dus toen wij hoorden dat zij op de Hiswa stonden met een nieuw winch Systeem wisten wij het meteen. Dit was het moment voor een tweede sessie.

De Wiching Dutchmen hebben samen met Trektouw Winches een nieuwe winch ontworpen. Een winche waarmee je heen en terug kan varen. Stijn Hofstee verteld er meer over.

De winche zelf aan het werk zien? Kom dan naar de wakeboard sessie tijdens de Urban Sports Week.

Muziek: STOP the Time van General Jabbah

Liquid Force Railbattle 2014 - Burnside CableparkWij zeggen het elk jaar. Maar de Railbattle bij Burnside Cablepark is de vetste wakeboard wedstrijd van het jaar. Ook dit jaar was de rail weer groter en waren er weer meer deelnemers. Niet alleen uit Nederland maar ook uit andere landen van Europa.
Burnside Constructions had samen met Liquid Force Nederland een dubbele rail constructie gebouwd waarop de wakeboarders hun tricks moesten laten zien. Doordat de gap tussen de rail en de kickers niet zo heel groot was dit jaar konden de riders zich concentreren op de tricks. Dat ging weer helemaal los. Aan het eind van de dag had Johnny 13 een interview met Antoni van der Wekken winnaar bij de mannen.

Music: Bij een battle hoort een Machine Gun van Sound Avtar en die beats komen van Rub A Duck.
Video podcast: Johnny Dertien

Open Men:
1: Antoni van der Wekken
2: John Broer
3: Dirk Gideonse

Open Woman:
1: Maxine Sapulette
2: Yasmin Tanriverdi
3: Joyce Sanne

Junior Men:
1: Maurice Prior
2: Devi Sentrop
3: David Regnergy

Kijk mee met Johnny 13


Kijk dit jaar live mee met Johnny 13 als hij op de Lquid Force Railbattle bij Burnside Cablepark rond loopt en af en toe een foto schiet.


9 Foto's per pagina. Klik next voor de vorige 9 foto's.

iboardcast de wekelijkse action sport video podcast. Kijk mee op YouTube, de website of video de iTunes podcast.

NK Wakeboard aan de Kabel 2014

Een grootte groep wakeboarders was maar de waterskibaan Zeumeren gekomen voor het Nederlands Kampioenschap wakeboarden aan de kabel. GoPro, Liquid Force en Brunotti waren dit jaar de grote sponsors dus dat beloofde wat. Het Cable Park had er alles aan gedaan om binnen een jaar een goed waterpark meer te leggen en ook op de kant was er voldoende te doen. Maar de beste actie was natuurlijk te zien op het water. 2 Dagen lang werd er keihard gevaren voor die eerste plek.

Music: Who Got Da Buzz - The Freestylers featuring Synikall - Rub A Duck
Slingshot Windsor en Shredtown - Product Preview


Ook Slingshot heeft weer een aantal mooie wakeboards klaar staan voor deze zomer. Michael Timmers was zo enthousiast over de 2014 lijn dat hij in 1 minuut 2 boards wilde laten zien. De Windsor en zijn eigen board voor dit jaar de Shredtown. Houd de Slingshot NL website in de gaten voor vette footage van de riders uit de Benelux.
Video idee \ shot \ edit: Johnny Dertien -- google.com/+johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com
Slongshot Wakeboard 2014 board preview. Michael Timmers doe een review van de Shredtown en de Windsor.

Zero Gravity Expo 2014 - IBRC:303Het grootste boardsports event van Nederland is de Zero Gravity Expo in Assen. Dit jaar voor de tweede keer in de TT Hal in Assen. In de hal staat een groot water bassin voor de wakeboarders, een killer dirt trail voor de Mountainbikers en de BMX-ers, skateparkcours, trail bike en nieuw dit jaar een pomptrack. Een 2 dagen lang gaan de beste riders helemaal los.
Vlak voor de finales sprak Johnny 13 met Sander Olthof. 1 van de 3 organisatoren van, wat wij vinden, het beste action sports even van Nederland. En volgend jaar ben jij er ook!

Muziek komt van Dirty Bastards – We Don't Care --courtesy of Outlaws in Charge @outlawsincharge
Original music bed: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

Download this episode!

Zero Gravity Expo ging weer los. Thanks ZGE crew!

GoPro hero 3+ - ISPO 2014Als wij gaan filmen zit er standaard een GoPro camera in onze tas. In ons geval is dat een Hero 3. Niet lang geleden heeft GoPro deze camera een upgrade gegeven en een plusje bij de naam gezet. Op de ISPO vroegen wij aan Reinier Optekamp van GoPro NL wat er aan verbeterd is. Ben jij op zoek naar een 4K camera met goede Low Light performence, kijk dan zeker even naar deze preview video.

GoPro Hero 3+ preview op de ISPO 2014

Winter Wakeboard Sessie de Berendock - IWKB:40


Winter Wakeboard Sessie de Berendock - IWKB:40 door iskateboard_vidcast
Wij kregen, op Facebook, een uitnodiging van Daniel Rutten. Een winter wakeboard sessie op Waterskibaan de Berendonck. Is dat eens een begin van een nieuw seizoen wat wij niet verwacht hadden. Midden in de winter een iWakeboard Video draaien. Er scheen een mooi zonnetje, het water was 8C, toch was de baan was goed gevuld. Meer dan 30 wakeboarders stonden klaar op het startblok.
Original music: Hasenchat - Winter of Love — Music available on tribeofnoise.com
Direct video download: IWKB:40
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl

Check out this episode!

MZZL 2013 - WZZP 2014

Klaar met 2013 - klaar voor 2014


Ennnnnn klaar zijn we met 2013 - en klaar zijn we voor 2014. Wij wensen jullie dit jaar: een lange winter met veel poeder, een lange zomer met veel zon en warm water, boards die niet breken, weinig flatspots en lekke banden en vooral geen bezoeken aan het ziekenhuis.

Wij hopen dat jullie blijven kijken naar onze video's en dat je ook iemand anders uitnodigt om naar onze video's te kijken. Maar wat natuurlijk het belangrijkste is blijf vooral rijden!

Johnny 13.

Burnside Cablepark Wakeboard Railbattle 2013 - IWKB:39


De Burnside Railbattle Wakeboard Editie vinden wij toch wel DE wakeboard wedstrijd van het jaar. Omdat er dit jaar geen grote sponsor was, werd de rail van vorig jaar opnieuw gebruikt. Maar dan wel in een andere vorm. Niels van Burnside Constructions had met de buizen van vorig jaar een hele nieuwe setup gemaakt. En wat voor een. Deze wedstrijd ging helemaal los. Achteraf stond Johnny 13 nog even na te praten met Daan Rigter.
Muziek van Sickflip and RT -- Chainsaw Wreckage -- Music available on Rub A Duck
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Direct video download: IWKB:39

Check out this episode!

Meer video's vanuit Burnside Cablepark
Wakeboard BOK 2013 - IWKB:38
Skullcandy Railbattle WKB edition 2012 - IWKB:33
IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012
IWKB:29 - CK Click Clinic Tour
IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark
IWKB:25 - Ricky Lukassen
IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011
meer Burnside....

Wakeboard BOK 2013 - IWKB:38


Er zijn maar weinig actions sports events in Nederland die het label "klassieker" kunnen dragen. De BOK (Burnside Open Kampioenschap) is zo'n wedstrijd. Eind jaren '90 ooit begonnen als skateboard wedstrijd, nu alweer voor de 5e keer op het water. Voordeel van een klassieker is dat je niets hoeft uit te leggen. Daarom alleen maar actie. Alle uitslagen vind je terug op de Facebook pagina van Burnside Cablepark
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Illestrator -- Music available on tribeofnoise.com
Direct download: IWKB:38

Check out this episode!

Meer video's vanuit Burnside Cablepark
Skullcandy Railbattle WKB edition 2012 - IWKB:33
IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012
IWKB:29 - CK Click Clinic Tour
IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark
IWKB:25 - Ricky Lukassen
IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011
meer Burnside....

Winching Dutchman urban Wakeboarding - IWKB:37


Om te wakeboarden heb je eigelijk niet zo heel veel nodig. En winch, een sloot en voor het mooie, wat obstakels. De crew van de Winching Dutchman hebben het goed voor elkaar. In Den Hoorn hebben zij een spot gevonden die ze in 3 jaar tijd hebben omgebouwd tot een skatepark / snowboardpark op het water. s' Avonds zetten zij de winch neer een gaan gewoon boarden.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Who Got Da Buzz By Freestylers featuring Synikall -- Music available on Rub A Duck
Volgende week zijn wij met de Concrete Surfer Skateboards crew op het IJbiza festival in IJburg Amsterdam.

Check out this episode!

Wakeboard 2013 Season Kick Off - IWKB:36


Eindelijk is de zon te voorschijn gekomen dus tijd om het wakeboard weer onder te binden en het water op te gaan. Teva vond het een mooi moment om een vette wallride op de Bluelin Wake Playground neer te zetten en een sessie voor de Nederlandse wakeboarders te organiseren. Johnny 13 was naar Down Under gekomen en vroeg aan Sjors van de Kerkhof wat de plannen voor dit seizoen waren. Daarna samen met Nik Summers de 2013 Liquid Force wakeboards bekijken.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Hasenchat -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Zero Gravity Skate, wake, MTB en BMX Expo - IWKB:35


Skateboarden, wakeboarden, BMX, Mountain Bike, Trail bike en nog veel meer in de TT-hall in Assen. Het Zero Gravity Expo event was een multi action sports event. En misschien nu al het event van 2013. En waterbak van meer dan 100 meter, een dirt jump gemaakt door de mensen van pedal-park.nl en een uitdagend Trail parcour dit moest wel een spektakel worden (volgend jaar komt het skateboarden ook wel goed ;-) ). Dit is zo'n event waar je geweest moet zijn.
Muziek van O.Crow - 8 Bit Robot -- via Rub A Duc van het album Bass in ya Face.
Video Podcast by Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Beanies zijn klaar!

marijnbeanie.JPG

Met deze beanie houd je niet alleen je hoofd warm, maar help je ook nog eens mee met het maken van iboardcast. Voor 6,50 euro staat hij al op je hoofd. Betalen doe je gewoon met PayPal. Heb je geen PayPal stuur ons dan gewoon even een mailtje.

pixel

Iboardcast recap 2012 - Skateboard, Snowboard, Ski, Wakeboard en BMXVoor als je hem nog gezien hebt: de recap van alle video's van 2012. Nu zonder de kerst muziek en nieuwjaarswensen.
Music from http://beatsroyaltyfree.com

iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012Aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar de coole dingen die wij gefilmt hebben. En dat was ook dit jaar weer heel wat. Meer dan 45 video's heeft Johnny 13 gefilmt, ge-edit en gepubliceerd. En daar waren dit jaar ook een aantal nieuwe onderwerpen bij: Freeski, mountainbike, BMX en kiteboarden.
Volgend jaar gaan wij gewoon weer verder met het maken van video's. Maar voor nu wens ik jullie fijne kerstdagen een een goed begin van 2013. 
Alle muziek komt van de Tribe of Noise! Alle muziek uit iXmas 2012 is gevonden en gedownload op de Tribe of Noise - I Love you Christmas Day by Kev Tudge - Khristmas Kool by J Keys - Jinglebells by Mr Jinglegram

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

Dacia NK Kiteboard 2012 - IWKB:34


Wij werden al heel lang door Exventure gevraagd om eens langs te komen op het NK Kiteboarden. Dit weekend was het dan eindelijk zover….. Geen wind! En kiteboarders moeten het nu net van de wind hebben. Gelukkig stak er een klein briesje op zodat de boaders die nog aanwezig waren het water op konden voor een best trick wedstrijd.

Music by: T And Sugah featuring Evelien - Bring It On Now 

www.blackholerecordings.com


Check out this episode!

Skullcandy Railbattle WKB edition 2012 - IWKB:33

De vetste wakeboard wedstrijd van het jaar is toch weer de Skullcandy Railbattle. Het is goed om te zien dat de WKB editie elk jaar een groter deelnemers veld krijgt. Dit jaar waren er een groot aantal wakeboarders (dit ondanks het NK Wakeboarden) naar Burnside Cablepark gekomen om te shreden op de nieuwe rail van Burnside Constructions. En dat was niet makkelijk. Hoewel de rail niet hoog was maakte de ribbels op de buizen het de riders knap lastig. Meer dan eens bleef een board hangen waardoor de wakedoarder chrasde in het water….
Daan Rigter ging voor ons op zoek naar Melissa Marquardt en Nicola Butler om eens te vragen wat zij er van vonden.
Music by: Beats Royalty Free -- http://beatsroyaltyfree.com
THX: Red Bull | Vans | Skullcandy | Burnside | Liquid Force

Check out this episode!

Meer video's vanuit Burnside Cablepark:
IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012
IWKB:29 - CK Click Clinic Tour
IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark
IWKB:25 - Ricky Lukassen
IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011
meer Burnside....

Meer Skullcandy Railbattle:


Protest Cable Call 2012 - IWKB:32Down Under Cablepark in Nieuwegein was het weekend van 25-26 augustus het toneel van de 3e editie van de Protest Cable Call. Helaas was het weer niet zo heel mooi maar tussen de buien door gingen de beste wakeboarders en wakeskaters van de wereld helemaal los op het water en obstakels. Na een vette finale stond Johnny 13 nog even na te praten met CK Koester (een jurylid) en Peter van den Honing (event filmer)

Muziek van Feenix 18 - Kung Fu Shuffle - Gevonden op http://www.tribeofnoise.com/Feenix18
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

Check out this episode!

IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012


Het Burnside Open Kampioenschap Wakeboarden begint al een echte klassieker te worden. Voor de 4e keer had het team van Burnside er een echt feestje van gemaakt…. De wedstrijd werd voor de derde keer gewonnen door Dirk Gideonse. Na de huldiging had guest host Thomas 14 een paar vragen voor hem.
Music: Lojaque and the Flaming Nahd Bits - Mullet Man. Gedownload op IODApromonet.com
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:31 58 Mb (right click - save as)
Abonneer je op de iWakeboard video podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

Monkey SemenLojaque and the Flaming Nahd Bits
"Mullet Man (German Song Intro)" (mp3)
from "Monkey Semen"
(SPAT! Records)

Buy at iTunes Music Store
More On This AlbumIWKB:30 - Stichting Wakeboard CoachBij een normale wakeboard wedstrijd rijd de boarder 2 rondjes en probeerd zo veel mogelijk tricks. Als je valt krijg je een restart, maar daarna heb je pech. Dat moest maar eens anders vond Stichting Wakeboard Coach. Zo veel mogelijk riders in de baan en dan 10 minuten een sessie op 1 plek. Dus iedereen weet: de volgende 20 tricks zijn daar! Kijkers blij, jury blij, riders blij en niet te vergeten de video- en fotograven blij.
Music by: Keltrix from the Tribe of Noise. Download or upload your own song at Tribe of Noise
Download the media for your iPod/iPad:
IWKB:30 44 Mb (right click - save as)
Abonneer je op de iWakeboard video podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

IWKB:29 - CK Click Clinic Tour


CK Koester heeft dit jaar voor het eerst een promodel board bij Jobe. Om zijn board te promoten is CK on tour en op al zijn stops geeft hij een CK Click Clinic. In Nederland was de spot bij Burnside Cablepark. Ondanks de regen waren er toch een aantal local op komen dagen om wat tips van CK te krijgen en om natuurlijk zijn board te rieden. Na afloop hadden wij een interview met hem waarin hij natuurlijk alles vertelt over zijn nieuwe board.

Music by: Beats Royalty Free. Download your own betas at http://beatsroyaltyfree.com
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:29 44 Mb (right click - save as)
Abonneer je op de iWakeboard video podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

IWKB:28 - Wake Up / Wake the Line 2012


Wake Up is een event waar 4 dagen lang gewakeboard kan worden op alle banen van Wasserski- und Wakeboardclub Langenfeld. Slapen doe je gewoon in een tent op het terrein van de baan. Hoogtepunt van het event is wel de kwalificatie van de O'Neill Wake the Line. De beste wakeboarders van uit heel Europa doen mee om de laatste wildcarts voor deze wedstrijd te winnen. Voor Nederland stonden Antoni en Aston aan de start. Na de voorronden stelde wij Aston een paar vragen.

Music by: DJ Steffen Coonan -- www.djsteffencoonan.com en Beats Royalty Free. Download your own betas at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iWakeboard video podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:28 90 Mb (right click - save as)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark


Hey Johnny hoe ist nou? Lekkere winter gehad? Ik zie steeds toffe video's voorbij komen maar wordt het niet weer eens tijd voor een wakeboard edit? En dat waren wij wel met Arne eens. Dus afgelopen zondag spraken wij af bij Burnside voor de eerste outdoor iWakeboard van 2012.

Music by: Beats Royalty Free. Download your own betas at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iWakeboard video podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 60 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

IWKB:26 - NK Indoor Wakeboarden

De afgelopen jaren was er op de Hiswa niet zo heel veel wakeboarden te vinden. Jobe en Hyperlite stonden er met een stand… en dat was het. Dit jaar was er voor het eerst het NK Indoor Wakeboarden. Wij vonden het een mooie kick off voor het nieuwe iWakeboard seizoen.
Na de wedstrijd stelden wij nog wat vragen aan Linda van de Crommert, de organisator. En aan Tommy Swaan; De eerste Nederlands Kampioen Indoor Wakeboarden.

Music: Beats Royalty Free -- www.beatsroyaltyfree.com
Download de video op: http://traffic.libsyn.com/iwakeboard/iWake26.mp4

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 69 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011Met de kalkoen in de oven en de kerst brunch achter de kiezen, is het tijd voor de laatste iboardcast video podcast van dit jaar. Wij hebben meer dan 56 video gedraaid dit jaar. Elke week kon je kijken naar een skateboard, snowboard, ski, wakeboard of en BMX event, rider of merk. En wij kunnen wel zeggen dat we de hele wereld zijn afgereisd om jouw deze beelden te kunnen laten zien.
Aan het eind van het jaar een overzicht van (bijna) alle video's en natuurlijk de beste kerst en nieuwjaars wensen. Dit jaar toegewenst door verschillende snowboard en ski merken.

Alle sponsors, kijkers, event organisatoren, riders, skate- en snowboard parken, foto- en videografen, websites... en zeker mijn familie… bedankt voor dit top jaar!

Johnny 13

Music links:
Jingle Bells -- Original artist: SantaZZelpers -- Music available on www.tribeofnoise.com
Rumple Minze -- Original artist: Wyldlife -- Music available on www.mevio.com
Christmastime -- Original artist: Minze -- Music available on www.mevio.com
Feliz Navidad -- Original artist: J.E.L.L.I. -- Music available on www.mevio.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IXMAS:2011 File size: 90 Mb

IWKB:25 - Ricky LukassenWij komen hem echt bij alle wakeboard wedstrijden tegen. Het lukte alleen niet erg om eens een 1 op 1 interview met hem te doen. Ricky Lukassen. Eén van de top riders uit Nederland die al meer dan 10 jaar op het water staat. Net terug van een rug blessure en nu weer een knie die op speelt. Dat weerhield hem niet om wat rondjes te varen.

Music Rocky Marsiano -- Rootz of theTrade -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 58 Mb

IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011


Zo aan het eind van het wakeboardseizoen is het weer tijd voor de Skullcandy Railbattle. Ook dit jaar was het weer een geheim hoe de rail er uit kwam te zien. Zelfs wij wisten niet hoe hij er uit zag (echt waar!) Ook dit jaar was er gekozen voor een gap. Wie ging daar met de meeste style overheen?
Interview door special host Thomas 14.

Music Rocky Marsiano -- Rootz of theTrade -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 55 Mb

Dragon Obstacle Contest - IWKB:22Tommy Swaan moest voor zijn opleiding op het Johan Cruijff College een sport evenement organiseren. Samen met Sjors van de Kerkhof, Down Under en Dragon Eyewear kwam hij op het idee om een obstacle battle te houden. 2 Wakeboarders strijden op 1 obstakel en de beste gaat door naar de volgende ronde. Welk obstakel…. dat bepaalde het lot.

Original music artist: KazieAKAcali - Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:22 64 Mb

Wakeboard BOK 2011 - IWKB:20

bok3

Het Burnside Open Kampioenschap wordt door velen gezien als het officieus Nederlands Kampioenschap skateboard, wakeboard, inline en BMX. Maar dan wel zonder gekke regels of voorwaarden. Iedereen kan mee doen. Misschien wel zoals het hoort te zijn. Interview met Herm, Dirk en Arne.

Original artist: Rocky Marsiano - Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:21 64 Mb

NK Wakeboard Boot 2011 - IWKB:20Nieuwe organisatie, nieuwe locatie… een nieuw NK wakeboard boot. De locatie was top en het zag er allemaal fantastisch uit… alleen de regen kwam met bakken uit de hemel. Het wakeboarden was er niet minder om. Top riders uit Nederland en België waren naar Utrecht gekomen om mee te doen met het NK Boot. Organisatie was in handen van Shari Brookman die er echt een feestje van heeft gemaakt.

Alleen jammer van die regen….

Original artist: TRIGGAZITE -- Music available on tribeofnoise.com

Duncan Zuur | IWKB:19 |Eén van de Nederlandse wakeboards pioniers is toch wel Duncan Zuur. Toen wij van Red Bull te horen kregen dat hij achter een trein had gewakeboard vonden wij het wel eens tijd om eens bij hem langs te gaan. Iedereen die Duncan kent weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar op de warmste dag tot nu toe stonden wij in Tull en 't Waal (daar hadden wij nog nooit van gehoord maar wat een vette plek!) om Duncan wat vragen te stellen en om een rondje te varen.

Hoewel de muziek style niet echt wake- skate- of snowboard is, wordt je er wel super vrolijk van!

Download the media for your iPod/iPad: IWKB:19 File size: 76 Mb

Original Music artist: ONCE AGAIN - Sunny Day - Music available on tribeofnoise.com
Sponsors: http://www.vans.eu - http://www.burnside.nl - http://www.redbull.nl  - http://www.electricvisual.com

IWKB:18 | System 2.0 - Teva Blue Line


Bij Down Under staat het eerste System 2.0 kabel systeem van Nederland. Mooi parkje er onder... Geregeld door Teva. Om de Teva Blue Line te openen was de pers uitgenodigd om het systeem te proberen. Das mooi, maar wat wij veel leuker vonden was die vette wedstrijd. De beste riders vanuit Europa waren gekomen om het park aan stukken te rijden. Dat testen.... dat doen we later wel!
Wij spraken na de wedstrijd met Matt Crowhurst, Teva teamrider en event host. Hij was behoorlijk onder de indruk van de set up.

Original music artist: Beema -- Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:18 54 Mb

IWKB:17 | Marc Kroon


Marc Kroon is één van die upcomming rookies die nu al (Marc is 15!) de wereld rond gestuurd wordt om mee te doen aan clinics en wedstrijden. Zo zat hij eind maart een week lang in Florida voor het Red Bull High Performance Wake Camp. Bij thuis komst lag daar een sponsor contract met Red Bull op hem te wachten... en wij stonden er naast om meteen een item te schieten. Ondanks de lage temperatuur van het Nederlandse water (5C) ging Marc los.

Original music artist: Rogue-D -- Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:17 (46 Mb)

Marc Kroon, Bibian Mentel, Red Bull, Red Bull High Performance Wake Camp, wakeboard, wakeboarding, extreme sports, actionsports, watersports

iboardcast jaaroverzicht 2010 - iXmas 2010


Als je dit jaar nog geen enkele video podcast van ons gezien hebt, kijk dan zeker naar deze. Alle 45 video's samen gebracht tot een stik van 15 minuten. Samen met Siep en Peer (Liewma Productions en van der Honing Media) kijken wij terug op een goed jaar. Een jaar waarin we veel buiten de bekende paden gekeken hebben.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed begin van 2011!

Tot volgend jaar....

MAZZEL!

Andere Jaaroverzichten:
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

IWKB:15 | Down UnderWij waren er dit jaar nog niet aan toe gekomen… en ook konden wij niet bij de Protest Cable Call aanwezig zijn. Gelukkig hadden wij op 30 oktober tijd om eens langs te gaan bij Down Under in Nieuwegein. Het was tijd voor de laatste sessie van het jaar. Het water was 9 graden maar dat weerhield een grote groep boarders er niet van om de laatste rondjes van het jaar te rijden. Wij trokken Sjors van de Kerkhof even weg achter de knoppen en stelden hem wat vragen.

Muziek van Yarn - She's Cool. Music available on tribeofnoise.com

Cable Call footage van Protest & Lieuwma Producties.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:15 | Down Under (62 Mb)

IBRD:01 | Vans Music Night
Het skateboard en het wakeboard seizoen lopen op zijn eindje, snowboarden moet nog starten… dus hebben we tijd voor wat cultuur. Een van de leukste punk bandjes vinden wij Anti Flag. Een aantal nummers zijn al eens langs gekomen in de iskateboard vidcast. Stevige nummers met een boodschap. Afgelopen vrijdag speelden zij in de Melkweg op de Vans Music Night. Of wij wilden komen filmen. Dat wilden wij wel!

Muziek van Anti Flag: Which side are you on?

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone >> | File size: 45 MbIWKB:14 | Skullcandy Railbattle 2010
Na de skateboard en snowboard Skullcandy Railbattle was het nu tijd voor de wakeboarders om te laten zien wat je moet doen met een rail. Tot 2 dagen voor de wedstrijd wist niemand wat voor rail Burnside Construction nu weer gemaakt had. Ook op onze vragen kregen wij geen antwoord…. En dat was maar goed ook! wat een verrassing lag daar in het water. Niemand mocht de rail berijden totdat de wedstrijd begon. En toen ging het (weer) los… KABOEM.

Kijk ook naar ISKB:103 en ISNB:44

Music link:
Knees Up!Cannonball Jane
"Take It To Fantastic" (mp3)
from "Knees Up!"
(Gaddycat Records)

Buy at iTunes Music Store
More On This AlbumIWKB:13 | BOK - Heaven and Hell


Wakeboard BOK 2010. Dit jaar was het thema Heaven and Hell. Heaven en Hell hebben we ook wel gehad. Af een toe kwam er een bui over. Onweer in de verte... maar gelukkig ook zon. En natuurlijk wakeboarders. De meeste hadden zich ook nog volgens het thema verkleed. Was dat Jesus die daar voorbij kwam op dat water?

Muziek links: If There's A Hell We're Burning Original artist: Jinx Titanic -- Music available on Mevio's Music Alley
en The Old Oak Tree Original artist: Wendy Jensen -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe by iTunes.

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 36 Mb

IWKB:12 | Chicky Clinics

De wakeboard wereld wordt voornamelijk gedomineerd door mannen. Zeker in Nederland zijn er niet zo heel veel vrouwelijke toppers. En het is zo een coole sport om te doen. Sanne heeft met haar Chicky Clinics het doel gesteld om zo veel mogelijk vrouwen niet alleen op het water maar ook de sneeuw, het beton en in de golven te krijgen,
Afgelopen winter stonden wij in de sneeuw (ISNB:39 | Chicky Clinics) afgelopen week bij Wet 'n' Wild.

Promo van de Protest Cable Call.

Music Provided by Mevio's Music Alley

Subscribe by iTunes.Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 63 Mb
File size: 75 Mb

Quick Links to ISNB:39:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 69 Mb

IWKB:11 | NK Wakeboard Boot 2010

Zaterdag 10 juli was er op de Bosbaan in Amsterdam het NK wakeboarden achter de boot. De beste wakeboarders uit Nederland waren naar deze wedstrijd gekomen om te kijken wie er het beste kon boarden achter een boot. Helaas waren er niet zoveel bezoekers. Maar dat maakte het wakeboarden er niet minder om. Een interview met de winnaar Michael Timmers.

Promo van de Protest Cable Call.

Music Link: Milo Firewater and Armitage Shanks. Provided by Mevio's Music Alley

Subscribe by iTunes.Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 75 Mb
File size: 75 Mb

IWKB:10 | Planet Reef

Wij hebben er de laatste weken al behoorlijk over getwittered. Planet Reef. En wij vinden dat helemaal terecht. Wat een vet event is dat. Een week later waren wij op Reef HQ om nog even na te praten. Wij waren met name benieuwd wat nu de link is tussen slippers en dames billen.
O ja Cynthia Cremer uit Alkmaar verkozen tot Miss Reef 2010.

THX Protest for the new gear!

Subscribe by iTunes.

Music Link: Steffan Coonan -- Music available on musicalley.comQuick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 65 Mb

IWKB:09 | Liquid Force testdag

Nieuw seizoen betekend nieuwe boards... en die moeten getest worden. Wij gingen eens kijken op de Liquid Force test dag wat de riders van de boards vonden. Iedereen had het maar over Hybrid boards... Nik wat is dat Hybrid?
Wij kwamen ook een bekende uit de iSnowboard vidcast tegen. Steve kon ook aardig wakeboarden! Check hier zijn interview.

THX Sabre for the new shades!

Subscribe by iTunes.

Music Link:
Original artist: The People-- Music available on musicalley.com
Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 82 Mb

iWakeboard Video Player


iXmas 2009 | Fijne Feestdagen!

2009, 49 afleveringen, 344 minuten on-line video, heel veel meters DV tape en nog veel meer uren editen. Allemaal samen gevoegd in de iXmas:2009. Als je nog geen enkele vidcast gezien hebt, hier is je kans om alles in 1 keer in te halen. Hoogtepunten uit iSkateboard - iSnowboard en nieuw dit jaar, iWakeboard vidcast, geperst in een krappe 11 minuten.

Wij van iboardcast wensen iedereen een fijne kerst en de allerbeste wensen voor 2010. Johnny D zien jullie volgend jaar weer!

Mazzel!

Muziek van de American Heartbreak, Atomsplit en Bubble gevonden op Music Alley from mevio.com en Dwarves gevonden op Iodapromonet.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

of gebruik de links in de Sidebar om de video in een nieuwe pagina te openen.

ISNB:33 | FOGS Challence

fogs challenge
FOGS Flow on Green Snow. Dat is een mooie manier om het snowboarden op matten te beschrijven. Op de Schans in Uden hangen ze daar ook meteen een wedstrijd aan. Big air, boardercross en slopestyle. En dat allemaal op matten. Maar vergis je niet. De boarders van FOGS beschikken over een vet fun park waar je altijd terecht kan. Als je deze wedstrijd gemist hebt, op 10 januari organiseren zij een van de NK baan wedstrijden.

Muziek van de Milo Firewater gevonden op Music Alley from mevio.com

Music Alley

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhoneCheck out the sponsors:

redbull.nl vans.eu

IWKB:RC01 | Wakeboard BOK II

De zomer lijkt alweer zo lang geleden. Maar de zomer van 2009 was dit jaar voor Burnside Cable park. Eindelijk konden de mannen van Burnside hun geliefde BOK (Burnside Open Kampionschap.... het antwoord op NK) op het water organiseren. Wij hadden nog wet x-tra footage op de plank liggen en vonden dit een mooi moment.
Buiten stormt het...

Muziek van de Mobilderek gevonden op Music Alley from mevio.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Windows Media| iPhoneCheck out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

IWKB:05 | Skull Candy Railbattle

Skull Candy Railbattle
De Skull Candy Railbattle... Bij het snowboarden vinden wij het het vetste event van het jaar. De wakeboard editie moest natuurlijk net zo vet worden. De tekeningen van de rail beloofde al heel veel goeds. Een aantal boarders (waaronder wijzelf) kregen al nachtmerries bij de gedachte wat er allemaal niet mis kon gaan. Maar elke boarder weet: Je denkt aan het succes en niet aan de consequenties.

Samen met Daan Rigter kijken wij naar de Skull Candy Railbattle 2009.

Muziek van de Steffen Coonan gevonden op Music Alley from mevio.com

Music Alley

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | iPhoneiWakeboard in iTunes Music Store

Dear Podcast Owner

Your podcast, located at [ http://iwakeboard.libsyn.com/rss ], has been approved. You should expect to see it in iTunes within the next few hours. When it's available, you will be able to access it with the URL below.

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=332390234

Hardste wakeboard slam van dit jaar!

IWKB:04 | Burnside Wakeboard BOK

Burnside wakeboard Bok
Bij het skateboarden bestaat i al langer de Burnside Open Kampionschap, BOK. Dit jaar was het dan eindelijk tijd voor de wakboard BOK. Gekleed als piraten was de top van het Nederlandse Wakeboarden naar Emst gekomen om te strijden voor de eer. Wie gaat er als eerste wakeboard BOK de geschiedenis in?

Interview met Rocco van Straten... eindelijk.

Muziek van de Dead Smiling Pirates gevonden op Music Alley from mevio.com

Music Alley

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>Check out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

IWKB:03 | Tony Finn Wassup

iWakeboard Vidcast 3 Tony Finn interview
Tony Finn is één van de grondleggers van het wakeboarden zoals we dat nu kennen. Meer dan 15 jaar geleden combineerde hij een surfboard met waterskies en maakte toen de eerste skurfer. Nu is hij eigenaar van Liquid Force.
Tijdens de Europese sales meeting in Langenfeld spraken wij met hem. De godfather van het wakeboarden.

Muziek van Tic Dee gevonden op www.iodapromonet.com

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>Check out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

IWKB:VC | Vakantie

Ons begin van de vakantie was erg goed. Van een zonnig Oerendhard wensen wij jullie ook een goede vakantie toe. Wij beginnen we weer met filmen op dinsdag 1 september op Chill on the Hill. Wij zien jullie dan weer!

Muziek van Tipi800 van hun nieuwste CD Personal Space

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>Check out the sponsors:

vans.eu redbull.nl

IWKB:02 | Early Morning Session

IWKB02
Hey John, zaterdag zijn we om 7:00 bij Burnside in Emst voor een early morning session. Kom je ook? Tuurlijk.... op zaterdag morgen om 05:30 opstaan om op tijd te zijn, vooruit dan maar. Gelukkig was ik niet de enigste die hier een probleem mee had. Daan Rigter van het Liquid Force team is ook niet zo'n ochtend mens. Na het ontbijt ging het een stuk beter. Gaat dat tijdens Cable Trips ook zo?

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>Check out the sponsors:

BurnsideSmall vans.eu redbull.nl LF-Logo-FinalSMALL


One Fine MorningLighthouse
"One Fine Morning" (mp3)
from "One Fine Morning"
(Ole)

Buy at iTunes Music Store
More On This Album

IWKB:01 | Liquid Force testdag

IWKB01
Wat is er nu mooier om aan het begin van het seizoen de nieuwste wakeboards te testen om zo jou board te vinden. Nik van Liquid Force kwam naar Burnside Cable park met een auto vol met wakeboards EN de Liquid Force team riders. Dat moet wel een mooie dag worden. Verder een interview met rookie Arne. Hij is een park local en board de sterren van de hemel. Letterlijk!

Muziek van Milo Firewater gevonden op music.mevio.com

Music Alley

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>Check out the sponsors:

BurnsideSmall vans.eu redbull.nl

IWKB:00 | Burside Cablepark

iwake00
Vele mensen kennen Burnside van het skatepark en misschien wel van de shop. Dit jaar is ze gevraagd om de kabel baan op het Kievitsveld te gaan runnen. De mensen van Burnside grepen deze kans met beide handen aan.
Voor ons een reden om een langs te gaan en te praten met Ricky D die daar baanmanager is.

Muziek van Riverboat Gamblers "Ice Water" gevonden op music.podshow.com

podsafe music network

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>

Check out the sponsors:

BurnsideSmall vans.eu redbull.nl

Podcast

IWKB:Promo | We komen er aan

We moeten ergens mee beginnen. Hierbij onze promo. Als je naar iSkateboard of iSnowboard kijkt dan heb je hem misschien al voorbij zien komen. Dit weekend gaan we editen aan de eerste aflevering van iWakeboard. Nog een paar dagen gedult!

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact