België tegen NederlandOp Valentijnsdag waren een grote groep skateboarders uit Nederlands en België naar skatepark Ladybird, Tilburg gekomen. Voor de vriendschappelijke wedstrijd België tegen Nederland 2016. In de voorrondes werd er bepaald welke 11 rijders het vaderland mochten vertegenwoordigen. Bij de vorige editie waren de Nederlanders er voor het eerst met de winst vandoor gegaan dus de Belgen waren op een revanche uit. Welke coach kiest het beste team, wie gaat er winnen? Nederland of België?

Muziek van the Jingle Punks - Don’t Hate Me Gevonden op YouTube Music for Videos

Kijk deze video podcast en subscribe via iTunes, YouTube of Instagram

Download deze video!


Freestyle Pro 2015 - IBCT:355

Freestyle Pro 

Midden in het centrum van Den Haag vind dit jaar een uniek aktiesport evenement plaats. Skateboard, wakeboard, BMX, MTB, Ski en Snowboard alle sporten vinden plaats in de hofstad. Welke gladiator is de eerste winnaar van de Freestyle Pro?

NK Skateboarden 2015Skatepark Utrecht

De beste skateboarders van Nederland laten in het indoor skatepark van Utrecht hun beste tricks zien. Die pakt dit jaar de titel Nederlands Kampioen Skateboarden. Is het een oud gediende of pakt een rookie de winst.

Jaaroverzicht 2014 - Alle video's in 10 minuten.


Jaaroverzicht van al onze video's die we gemaakt hebben in 2014. Wij stoppen 70 video's in 10 minuten zodat jij kan zien wat je allemaal gemist hebt in 2014. Wij hopen dat 2015 een jaar wordt met veel sneeuw, vette skate- en wakeboard sessie in het park. Veel wind voor in de surf zeilen en de kites en natuurlijk mooi weer.

Het jaar begon met een uitnodiging om te wakeboarden. Wakeboarden midden in de winter. Daarna was het tijd voor de jaarlijkse trip naar de ISPO om samen met Sanne de Jong naar mooie nieuwe snowboard, skateboard en ski goodies te kijken. Ook had ik op de ISPO een interview met mijn grote voorbeeld Micheal Brook van Concrete Wave. In het begin van het jaar een interview met Olympisch Kampioen Bibian Mentel en het winterseizoen werd samen met mijn goede vriend Erik Daalder afgesloten op het Snowfest in Laax.

Nieuw dit jaar in de video feed was PAINTBALL. Heeft helemaal niets met boardsports te maken maar als je buurman professioneel paitballer is dan moet je een keer mee en het was vet! Natuurlijk waren wij ook bij de voorronde van de Vans Shop riot 2014 in Burnside, hebben wij een rondleiding gehad bij Sinner eyewear en waren wij bij het NK Jeugd. Wat ook heel vet was, waren de Mountain Dew Bootcamps. Een dik parcours op een plek waar 2 dagen eerder niets stond..... en natuurlijk nog veel meer.

Aan het eind van de zomer hadden wij al heel wat dikke actie zien voorbij komen en we hadden nooit gedacht dat er aan het eind van het jaar nog zoveel moois zou voorbij komen. Na het NK Wakeboarden aan de kabel was het tijd voor het wakeboard hoogtepunt van het jaar: de Liquid force Railbattle bij Burnside. Daarna stapte de crew van Burnside Skatepark in de bus naar Flesh and Bones in Aalst voor de Europese finale van de Shop Riot en werden we uitgenodigd door Amsterdam Heat om mee te gaan naar chantilly voor de finale van The millennium. Het WK paintball.

Zoals jullie zien is het weer een mooi jaar geweest. In 2015 gaan we de video's aanpassen. Het wordt de bedoeling om wat dieper op de zaken in te gaan. Onze sponsors hebben voor volgend jaar al toegezegd om mee te doen.

Rest mij alleen nog.... Dank je wel:

Rik van Dijk en de crew bij Vans Benelux
Herm en zijn team bij Burnside
Kelly en Boaz van Salomon
Roderik bij Red Bull
Christina, Ruben, Thomas en Marijn dank jullie wel dat ik de tijd krijg om dit te doen.....

De riders, spelers en organisaties als ik jullie niet mag filmen is er geen video.... En jullie als kijker, dank jullie wel.

 Zorg dat je 2015 goed begint en abonneert jezelf op YouTube of met je iPhone en ik zie jullie wel weer op een volgend event.

 Veel mzzl in 2015!

 Alle muziek is van Hasenchat -- Music available on tribeofnoise.com
Alle video die we in 2014 gemaakt hebben in 10 minuten. Skateboard, snowboard, wateboard, kiteboard, paintball. BMX

Voor alle 30+ers - The Tired Video

Voor elke pro skateboarder die je ziet zijn er zeker 50 amateurs, 100 flow rijders en duizenden wannabee pro's. Wat gebeurt er met deze rijders als ze de 30 jaar passeren maar nog steeds met passie op hun skateboards staan? Ik weet één ding zeker ze staan niet meer zo zeker op hun board en ze worden snel moe!

De Tired Video is een ode aan die skaters.

Keep On Pushin'


Keep On Pushin' from Ricki Bedenbaugh on Vimeo.

iboardcast is misschien gestart in 2006 maar skateboarden doen we al wat langer. Eind jaren 70 was er een eerste skateboard golf in Nederland. Johnny 13 kreeg voor zijn 5e verjaardag zijn eerste skateboard. In de jaren erna stond hij regelmatig op een skateboard en in 1985, toen Back to the Future in de bioscopen draaide, kocht hij zijn eerste pro-board. Een Santa Cruz Salba.
Nu 38 jaar later staat hij nog steeds op zijn skateboard. Deze video is een hulde aan iedere skateboarder.

Vans Shop Riot Finals 2014


In Skatepark Flesh and Bones in Aalst Belgie waren de beste skateshop team bij elkaar gekomen voor de Finale van de Vans Shopriot 2014. Nederland werd vertegenwoordigd door het skateboard team van Burnside Park ’n’ Shop uit Deventer. Vans Benelux had voor een buslading fans gezorgt en die lieten behoorlijk van zich horen tijdens de wedstrijd. Zeker toen hun team in de finale stond. Toen ging het dak er af!


Additional footage by Sam Golbach

Original Music: Dirty Bastards – We Don't Care / Rip Your Heart Out en de The Gecko Brothers - Devil Inside via Outlaws in Charge

Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien


Burnside wint de finale van de Europese Finale van de Vans Shopriot in Skatepark Flesh and Bones, Aals Belgie. De fans die mee waren gegaan gingen door het dak!

#HelmetsAreCool

De winter komt er weer aan en dat betekend dat de snowboard en ski weer van zolder af kan en dat je je tricks weer kan gaan oefenen. Maar vergeet dan niet je snowboardhelm en andere bescherming te controleren. Zorg dat je spullen in orde zijn en als er ergens een barst of scheur in zit, wacht niet en vervang die spullen.

#HelmetsAreCool from HighFivesFoundation on Vimeo.

Een aantal jaar geleden vroeg Protec Nederland ons een video te maken met als doel: Laat eens zien hoe belangrijk bescherming is. Iboardcast ziet nog al eens wat slams voorbij komen dus dat was niet zo moeilijk.


Je kan beter een helm dragen en niet nodig hebben, dan geen helm dragen en wel nodig hebben.

Wij wensen jullie een goed winter seizoen!

Mountain Dew Tour Amsterdam 2014

De beste skateboarders van Nederland waren naar het Museumplein gekomen om kans te maken op de laatste plekken in de Europese finale van de Mountain Dew Tour. Op een super vet parcours, gebouwd door de mannen van Skatepark Amsterdam, kijken wij wie er door gaat naar de volgende ronde.
De bezoekers van de Uitmarkt hadden dit jaar een bonus. Met een flesje Mountain Dew kijken naar top niveau skateboarden .

De muziek is van Emufucka via Rub A DuckNassim Guammaz vliegt hoog boven de quirterpipe tijdens de Mountain Dew bootcamp op de UItmarkt van Amsterdam.

Hoog niveau op het NK Skateboarden voor JuniorenAls je wilt weten hoe de toekomst van het Nederlandse skateboarden er uit ziet, dan moet je naar het Nederlands Kampioenschap skateboarden Rookies en Junioren gaan. De beste skaters tot 16 jaar strijden in Skateland Rotterdam voor de hoogste plek op het erepodium. En wij weten het al…. Skateboarden gaat een gouden toekomst tegemoet. Het niveau van de junioren is al zo hoog dat ze zo mee kunnen rijden met de grote jongens.

Uitslag NK Skateboarden Junioren 11-16 jaar:
1. Lex van der Does (14)
2. Pjotr Meerding (15)
3. Pascal Moelaert (12)
4. Luca Hendriks (14)
5. Magic van Heeswijk (14)

Video podcast: Johnny Dertien @johnnydertien
Original music: Shadows by Emufucka @Rub_A_Duck


Hoog niveau op het NK Skateboarden voor Junioren

Plan B - Geo Series met P2 constructionNu we toch in het Allstyle skateboard magazijn zijn, pakken we er nog twee nieuwe Plan B boards bij. Uit de Geo Series pakken wij de Ryan Sheckler 8.25" x 31.75" en de Torey Pudwill 7.875" x 32". Mooie strakke grafics, mooie shape. Maar wat vooral opvalt is de P2 Construction. Dunner, lichter, meer pop. Dus meer ollie.

Plan B board review. Uit de Geo Series pakken wij de Ryan Shackler.


Toy Machine Skateboards - Selfie Series 2014Het weer wordt weer een stuk beter dus pak je weer wat vaker je skateboard. En je loopt dan ook wat meer risico dat hij weer breekt als een truck je niet lukt. Welk skateboard deck ga je dan kopen?
Wij liepen bij Toy Machine NL naar binnen en pakte 2 boards uit de Spring 2014 lijn uit het rek. De nieuwe Billy Marks en een nieuwe Ed Templeton. Eentje voor de street kids en eentje voor de old skool rockers. Kijk ook naar het interview wat Johnny 13 had met Ed Templeton in 2009.

De Toy Machine Selfie skateboards voor deze zomer. Kijk snel in je eigen skateshop.

Skatepark Evenaar Almere

Als je op zoek bent naar een groot outdoor skatepark, waar iedereen het naar zijn zin kan hebben, moet je eens in Almere gaan kijken. Dit 2000m2 grote park ligt midden in een woonwijk naast station Almere Oostvaarders. Het park heeft een mini course, een rail sectie, hoge en lage mini ramps met verschillende spines, grote en kleine funboxen... Ga zo maar door.
Wij waren hier al eens voor een groot street event (wat door de regen niet door ging) dus toen wij een kans kregen om weer eens een kijkje te nemen, en natuurlijk rond te rijden, lieten wij die niet schieten.


Wakeboardbaan Betuwestrand, Beesd.

Is het weer tijd om een vakantie te boeken? En waar wil je als boarder het liefst heen? Een plek waar je kan boarden natuurlijk! Wij waren bij de waterskibaan van Betuwestrand in Beesd. Dit is een camping MET een wakeboardbaan EN een skateboardbaan! De wakeboardbaan ligt midden op de camping en de tenten en caravans staan om de plas heen.

Wat bijzonder is, is dat de baan ook een eigen 2.0 systeem heeft. Ride the Beast! Deze wordt gerund door Michael Timmers en Antoni van der Wekken. Deze 2 weten wat wakeboarden is dus met de kwaliteit en diversiteit van de wakeboard obstakels zit het wel goed.

Bij de start van het 2.0 systeem staat een vette mini ramp. Dus na het wakeboarden kan je hier nog even verder skateboarden. Of na het skateboarden kan je even los gaan in het wakeboardpark.
En overnachting op de camping kost ongeveer € 35,00.  En als je op de camping staat dan kan je voor € 20,00 een uur wakeboarden.

Google Maps

Skateboarden en wakeboarden op de betuwestrand camping.


Real X Mini Ramp Jam 2014 - ISKB:159Skateboard wedstrijden in de Real-X zijn altijd super relaxed. Een goede sfeer en een park wat voor iedereen goed te rijden is. De mini die in het park staat is niet supper groot maar best oké voor een lekere mini ramp jam.
De hele video is geschoten met mijn GoPro
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien
Music beds beatsroyaltyfree.com

Download this episode!

Zero Gravity Expo 2014 - 15 en 16 maart, TT-Hall te Asssen.Het vetste event van 2013, Zero Gravity Expo, staat ook dit jaar weer op de agenda. De plek waar actie, boardsports, bikes en spektakel elkaar zullen treffen.
Nu met een nog groter water bassin, een nieuw BMX en Mountainbike course en, als het goed is, een nieuw mobiel skatepark van Park Solutions. Vorig jaren waren wij er ook. En toen maakte we deze video.

Bonfire 4 Star Collaboration - ISPO 2014


Wij vinden niets mooier dan als skateboarden en snowboarden een collaboration vormen. Bonfire Outerwear bestaat dit jaar 25 jaar en zij komen daarom uit met een collaboration met 4 Star Clothing. Een mooi strak jasje, waterdicht en in onze favorite kleur. Mooi om in te skateboarden en als het even kan, snowboarden.

Video podcast: +Johnny Dertien
Music beds beatsroyaltyfree.com
Subscribe: iTunes | YouTube | RSS

Wat is er mooier dan een samenwerking tussen Bonfire en 4 Star

Hamboard: Skateboard of Surfboard?


Op de ISPO in München liep ik Gus Hamborg van Hamboards tegen het lijf. Als je als skateboarder ooit een Hamboard gezien hebt dan heb je maar 1 reactie: What the F...K? Dit was dus het moment om te vragen: Wat is een Hamboard? Een surfboard of een skateboard, en, hoe neem je zo’n bank mee?

Video footage van de Hamboards YouTube pagina. www.youtube.com/hamboards
Video podcast: Johnny Dertien - +JohnnyDertien
Music beds beatsroyaltyfree.com
Subscribe: iTunes | YouTube | RSS

Check out this episode!

Hamboards skateboard of Surfboard. Gus Hamborg geeft antwoord.

GoPro hero 3+ - ISPO 2014Als wij gaan filmen zit er standaard een GoPro camera in onze tas. In ons geval is dat een Hero 3. Niet lang geleden heeft GoPro deze camera een upgrade gegeven en een plusje bij de naam gezet. Op de ISPO vroegen wij aan Reinier Optekamp van GoPro NL wat er aan verbeterd is. Ben jij op zoek naar een 4K camera met goede Low Light performence, kijk dan zeker even naar deze preview video.

GoPro Hero 3+ preview op de ISPO 2014

Eraboards - ISPO 2014Dit jaar waren wij op de ISPO op zoek naar nieuwe verassende items. Niet het normale snowboard en ski verhaal maar iets echt nieuws. Toen wij langs de stand van Eraboards liepen was het meteen duidelijk: DIT is de link tussen snowboards en skateboards.
Johnny 13 pakte zijn camera en vroeg aan Anders Flortjärn en Jonas Hed, founders / developers van Eraboards, om eens te vertellen wat een Eraboard is.

Meer info op http://www.eraboards.com of volg ze op Facebook @eraboards
Video door +Johnny13
Muziek van http://beatsroyaltyfree.com 
Extra video footage courtesy of Eraboards

De kruising tussen een skateboard en een Snowboard - Eraboards snowskate

Johnny's top 5 video's 2013.

Een jaar overzicht is natuurlijk een goede manier om te zien wat wij allemaal gedaan hebben het afgelopen jaar. Maar dat betekend niet dat alle events even goed / vet / cool / leuk waren. Dit zijn de events die Johnny 13 echt te gek vond.

Zero Gravity Skate, wake, MTB en BMX Expo - IWKB:35
Het gebeurt niet vaak dat er een event georganiseerd wordt waar er zo veel action sporten aanwezig zijn. BMX, MTB, Big Airbag, wakeboarden en een klein beetje skateboarden. De complete set up was fantastisch en er waren top riders aanwezig. Wij hebben nog niets van de organisatie gehoord over een 2014 versie. Maar wij hopen snel iets te horen.

De Opening 2013 - ISNB:102
De opening werd dit jaar voor de 20e keer georganiseerd. Wij moesten even op zoek naar de rode draad. Toen we die gevonden hadden bleek het echt een top event te zijn. Als je geen echte wintersporter bent en je wilt eens een leuk trip maken, dit is het event waar je dan heen moet.

Protest Snowboarding presents Rock A Rail 2013 - ISNB:99
Als er 1 event is waar te zien is waar het snowboarden in Nederland staat, dan is het de Rock A Rail. Een hele vette rail set up met echte sneeuw midden in Den Haag, een Europees riders veld en Nederlandse snowboarders die de sterren van de hemel boarden. Wij zijn heel erg benieuwd waar dit event over 5 jaar staat.

Vans Skateshop Riot 2013 - ISKB:149
De skateboard klassieker van Nederland. Wij hebben hier al 6 keer een video van gemaakt en elke keer is het weer een verrassing wat er gebeurt en wie er wint. De sfeer is altijd super goed en het Vans team zet een mooi event neer. Dit jaar mocht het team van Sparky uit Zwolle de grote beker mee naar huis nemen.

Amsterdam Skateboard Marathon - ISKB:153
Soms verwacht je helemaal niets van een event. Toen de Rabit Race werd verreden was Johnny 13 jarig en hij had alleen zijn GoPro mee genomen. Maar dit event was zo leuk dat hij volgend jaar zeker zelf mee gaat doen.

Skateboarders Citybattle 2013 - ISKB:155
Als er 1 simpele wedstrijd was dit jaar dan was het de Citybattle. En simpel is vaak beter. Twee teams die tegen elkaar skaten een 1 gaat er maar door. Snel, duidelijk, makkelijk voor de jury en vooral spannend.

2014?
Wat gaan we in 2014 doen? Wij hebben nog geen idee. Drie events die al in onze agenda staan zijn NK Kids georganiseerd door de organisatie van de Teenage Riot. NK Wakeboard in Zeumeren en Longboarding for Peace. Natuurlijk gaan we weer naar de ISPO. Maar dit jaar gaat Sanne van Chicky Clinics met ons mee. En we zijn media partner van de Battle of the Slopes.
Als jij ook goede plannen hebt voor 2014 laat het ons dan, onderaan de pagina, weten.


Skatepark Amsterdam - WZZP:10

Grote vraag deze dagen is wel: moet Skatepark Amsterdam zijn deuren sluiten of mogen ze nog wat langer open blijven. Johnny 13 liep het park in met zijn GoPro en vroeg aan Michael: Hey Mike wzzp?Gelukkig is een nog een klein beetje hoop dat het park volgende week gewoon nog open is. Deze week wordt er namelijk door de gemeente vergadert en er zijn nog mogelijkheden. Wij gaan zeker vrijdag het park checken.

Video door Johnny 13
Muziek van http://beatsroyaltyfree.comVideo's vanuit Skatepark Amsterdam
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX:08
Vans Pro Skate Team Tour - ISKB:152
Brisk Amsterdam Skate Week - ISKB:151
Best of the West Skateboard Comp - ISKB:147
... meerSkatepark A8

Nu Skatepark Amsterdam toch echt gesloten is, moeten we toch een ander park in de buurt zoeken. Het park wat dicht bij iboardcast HQ in de buurt ligt is het Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan (Kijk met Google maps). Ooit, in een heel ver verleden (1989 of zo iets) heeft Johnny 13 er voor gezorgd dat er hier een mini ramp geplaatst werd door de gemeente Zaanstad. In 2006 is deze vervangen door het betonnen park en in 2012 is er nog een laatste aanpassing gedaan.

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan deel 1

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan deel 2

Het park bestaat uit 2 delen. Street en een grote bowl. Hoewel het street gedeelte er oké uitziet is er eigenlijk geen lekker flow. De hoeken van de banks geven je net niet die lift die je verwacht en het asfalt rijdt niet zo heel soepel.

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan Bowl gedeelte

De bowl is één van de grotere bowls in Nederland. Je moet er wel wat langer in rijden om de juiste line en flow te vinden. Dan kan je er prima in rijden. Als je in de bowl gaat rijden neem dan wel een bezem mee.

Groot nadeel vinden wij de op en afritten van de A8 die naast het park lopen. De auto's die er rijden maken, doordat ze omhoog moeten rijden, veel toeren en dus herrie. Ook de uitlaatgassen zorgen niet echt voor een prettig skate milieu. En hoewel het park onder de A8 ligt is het bij langdurige regen niet droog. Des ondanks vinden wij dat er veel potentie in dit park zit. De lokatie is te gek en het is wel heel prettig dat er een grote AH naast het park ligt (met mooi glad asfalt en kleine trappetjes)

Video's op deze lokatie geschoten:
Chairskating - ISKB:136
Mike Rutten - ISKB:96
SK8 - ISKB:101 
Red Bull Under the Bridge

Burnside Skateboard Park (en shop)

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan.

Deze week waren wij in Burnside voor hun 25 jaar bestaansfeestje. In 1988 begonnen als Rodolfo's Deventer aan de Nieuwstraat. In 1996 verhuist naar de huidige locatie waarbij er meteen een skatepark gebouwd werd. Het skatepark is volgens ons het langst geopende skatepark van Nederland. De winkel is vandaag de dag de expert in skateboard, snowboard, BMX en wakeboard land.
Het park heeft de afgelopen jaren veel veranderingen door gemaakt. Maar het is altijd een goed mix geweest van quarterpipes, curbs, funboxen, mini-rampen rails. Buiten, aan het water, staat een betonnen bowl. DIY style.Om te filmen is het best een lastig park omdat door de camera vrij donker lijkt.

Toen Johnny 13 in 1992 voor het eerst de winkel in liep om een paar Airwalks te kopen voelde hij zich meteen thuis is deze shop. Nog steeds zijn wij zijn hele grote fan van Burnside en zij supporten de iboardcast Video Podcast al vanaf dag 1.

Check voor openingstijden en entree prijs op de Burnside website.


Video Podcast van dit park:Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten ? Wij hebben wel wat suggesties!

Vans Warped Tour 2013 - ISKB:156 / IBMX:06

Als je net als ons al wat langer in de skateboard en BMX scene rond loopt dan heb je vast wel een gehoord van de Vans Warped Tour. Een rond reizend muziek en actions sports festival. Na lange tijd was er weer een stop in Nederland. In het Klokgebouw in Eindhoven stonden 20 hardcore bands op het podium, was er een mega mini ramp en konden fans hun inkopen doen op een echte merchandise markt.
Check de video en zie skateboarders Nick Bax, Kris Vile, Ross McGouran en de kersverse 17-jarige Nederlandse kampioen Daan van der Linden samen met de BMX riders Nicky Van Der Veen en Markus Braumann de mini helemaal stuk rijden.
De muziek komt van de Nederlandse Punk Rock band Wasted Bullet (http://www.wastedbullet.nl) Stream hun nieuwe album Elegy exclusively on Spotify now.
Direct video download: ISKB:156
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Check out this episode!

Skateboarders Citybattle 2013 - ISKB:155Het was alweer een tijdje geleden dat er een Citybattle in Skateland Rotterdam was gehouden. De beste skateboarders uit 19 steden hadden skateboard teams gemaakt waarbij elk teamlid uit dezelfde stad moest komen. In het skatepark werd er via een knockout systeem bepaalt welke stad de beste skaters heeft. De regie lag in handen van Thomas van Bemmelen.
Direct video download: ISKB:155
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Original music: My City by TOXIC - Available on tribeofnoise.com - http://www.tribeofnoise.com/toxic

Check out this episode!

Teenage Skateboard Riot 0-10 jaar - ISKB:155
Daan van der Linden ISKB:129
Fingerboard Cup 2011 ISKB:120
Miniramp Contest Skateland - ISKB:113

Teenage Skateboard Riot 0-10 jaar - ISKB:154


Skateboard wedstrijden zijn er in alle soorten en maten. Alleen een skate wedstrijd voor kinderen van 0-10 jaar was er niet echt. Niels en Patrick die regelmatig met hun kinderen in Skateland Rotterdam komen vonden vorig jaar tijd om voor deze groep shredders en event te organiseren. De Teenage Riot. Omdat er bij Johnny 13 thuis ook een skater van 9 jaar rond loopt was dit een mooi moment om eens een kijkje te nemen.

Het is goed te zien dat het met de toekomst van het skateboarden wel goed zit in Nederland.

Direct video download: ISKB:154
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Original music: Teenage by HypePackKenya - Available on tribeofnoise.com

Meer video's vanuit skateland:
Teenage Skateboard Riot 0-10 jaar - ISKB:155
Daan van der Linden ISKB:129
Fingerboard Cup 2011 ISKB:120
Miniramp Contest Skateland - ISKB:113


Amsterdam Skateboard Marathon - ISKB:153


Ik wist niet dat er een skateboard marathon werd verreden in Amsterdam. Dus toen wij een uitnodiging kregen om mee te werken aan de Rapid Race op sportpark Sloten hoefde wij niet lang na te denken. NATUURLIJK. Aan de start stond een internationaal skaters veld klaar om 17 laps = 42.5km te skaten Wie klopt Thomas Slager dit jaar?
De hele video is geschoten met de GoPro Hero3
Direct video download: ISKB:153
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Original music: Beats Royalty Free -- beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Vans Pro Skate Team Tour - ISKB:152


Het Global Vans skate team was al lang niet meer in een Nederlands skateboard park geweest. Tijd voor een Vans Pro Skate Team Tour. Tijdens deze tour was er een stop in het Amsterdam Skatepark. Op tour waren o.a. Dustin Dollin and Chris Pfanner, Current Caples, Andrew Allen, Cilbert Crockett en onze eigen Nassim Guammaz. Wij volgen Nassim al sinds ISKB:13 (2006) dus dit was een mooi moment om even bij te praten.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Video's vanuit Skatepark Amsterdam
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX:08
Brisk Amsterdam Skate Week - ISKB:151
Best of the West Skateboard Comp - ISKB:147
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX03
Amsterdamn Am 2012 Finals - ISKB:140
Osiris Experience - ISKB:139
Veterans Sessie - ISKB:135
ISKB:130 - Volcom Tricks and Treats
C1RCA EU Demo Skatepark Amsterdam - ISKB:87
... meer

Skatepark Amsterdam

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan. En vooral waar je moet zijn.

Deze week zijn we in Skatepark Amsterdam geweest. Dit is een internationaal Skatepark waar al veel bekende pro's zijn komen skateboarden. Elk jaar wordt hier de Amsterdanm Amm verreden. Dan komen de beste amateur skateboarders uit Europa naar dit skatepark om te kijken wie de aller beste is.

Dit park heeft alles wat een skatebaoder nodig heeft. Banks, rails, funboxen, mini ramp en voor de kleine rippers onder ons zijn er kleine obstakels. Genoeg te skaten voor jong en oud. Op woensdag avond mag je ook met je BMX naar binnen. Let er dan wel op dat je plastic peggs hebt.

Let op: Is is niet zeker hoe lang dit park nog open blijft. Waarschijnlijk sluit dit park eind 2013 zijn deuren. Voor meer info, openingstijden en entreekosten kijk de op de website van Skatepark Amsterdam.

Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten?

Skatepark Driehuis

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan. Dus waar kan ik skaten?

Dit weekend kwamen we per toeval dit kleine skateparkje tegen toen wij op het voetbalveld waren geweest. Naast het treinstation van Driehuis staat een klein betone skateparkje met wat lage obstakels. Als je net als ons op de voetbalvelden moet zijn dan kan je wel even 5 minuten gaan rollen. Anders is het de reis niet waard. Dus dit skateparkje is leuk voor de local kids. Wij hebben er niets te zoeken.

Brisk Amsterdam Skate Week - ISKB:151


Sluit 35 skateboarders, foto- en videograven op in een hotel in Amsterdam en laat ze elke dag de stad in gaan. Dit waren de ingrediënten van de Brisk Amsterdam Skate Week: de meest creatieve skateboard wedstrijd van dit jaar. En dan ook nog een vette prijze pot. Succes verzekerd. Wie maakt er de beste foto, video, trick of skateboard run.
Check alle foto's en video's op Tacky.nl of op Brisk Amsterdam Skate Week
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Unicorn Rider by Cuzzy Cuz -- Music available on Rub A Duck -- www.facebook.com/rubaduck
Direct video download: ISKB:151

Check out this episode!

Meer video's vanuit Skatepark Amsterdam:
Best of the West Skateboard Comp - ISKB:147
We Are Orange Juice BMX Jam - IBMX03
Amsterdamn Am 2012 Finals - ISKB:140
Osiris Experience - ISKB:139
Veterans Sessie - ISKB:135
ISKB:130 - Volcom Tricks and Treats
C1RCA EU Demo Skatepark Amsterdam - ISKB:87
... meer

Concrete Surfer Skateboards


Cruzzing with the Concrete Surfer Crew at Sportpark Sloten. Filmed with GoPro Hero.

Check out this episode!

Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150


Hoe meer skateboard pools er zijn om te skateboarden hoe beter. Maar toen wij een aantal maanden geleden bij de wereldrecord poging Hippy Jump van Pim Heijink aan het filmen waren lag hij er nog half af bij: de bowl van Real X. De afgelopen maanden heeft Niels van Burnside Constructions hard aan de Bowl gewerkt en nu is hij af. Tijd voor een wedstrijd. Achteraf keken wij samen met Niek Zandstra terug op de wedstrijd. Hey Niek wat vond je van de kids?
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Peteberwick -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Meer Real X:
Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150
Worldrecord Skateboard Hippy Jump - ISKB:146
Real X Rock and Board - ISKB:144
Real X Bowlparty - ISKB115

Vans Skateshop Riot 2013 - ISKB:149


De wedstrijd waar wij elk jaar naar uitkijken is de Vans Shop Riot. In Burnside Skatepark strijden de beste shop teams van Nederlands voor een dikke vette check en een plaats in de Europese finale. Niels van Burnside constructions had het park een goede update gegeven dus de skateboarders konden flink hun gang gaan. Wie pakt er dit jaar de trofee? Burnside... Ben-G… 100%… of misschien wel de verrassing van vorig jaar: Sparky uit ZWOLLE, ZWOLLE, ZWOLLE!
Commentaar door Casper Friedl en Michael Groenewegen
Original music artist: The Highgears
Music available on tribeofnoise.com
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien

Check out this episode!

Skate, Cruise and Booze - ISKB:148


Drink and drive was het motto van deze skateboard wedstrijd. Na een paar biertjes en wat shots achter de kiezen een vette run er uitknallen in de bowl van Area 51. 2 Teams van 2 skateboarders mochten 5 minuten lang laten zien dat ze nog steeds konden skaten met een verhoogd alcohol promillage.
Check ook de foto's op Tagsters & True Skateboard Magazine!
Original music artist: His Best Shot Music available on tribeofnoise.com
Video Podcast door Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Zero Gravity Skate, wake, MTB en BMX Expo - IWKB:35


Skateboarden, wakeboarden, BMX, Mountain Bike, Trail bike en nog veel meer in de TT-hall in Assen. Het Zero Gravity Expo event was een multi action sports event. En misschien nu al het event van 2013. En waterbak van meer dan 100 meter, een dirt jump gemaakt door de mensen van pedal-park.nl en een uitdagend Trail parcour dit moest wel een spektakel worden (volgend jaar komt het skateboarden ook wel goed ;-) ). Dit is zo'n event waar je geweest moet zijn.
Muziek van O.Crow - 8 Bit Robot -- via Rub A Duc van het album Bass in ya Face.
Video Podcast by Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Iboardcast recap 2012 - Skateboard, Snowboard, Ski, Wakeboard en BMXVoor als je hem nog gezien hebt: de recap van alle video's van 2012. Nu zonder de kerst muziek en nieuwjaarswensen.
Music from http://beatsroyaltyfree.com

iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012Aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar de coole dingen die wij gefilmt hebben. En dat was ook dit jaar weer heel wat. Meer dan 45 video's heeft Johnny 13 gefilmt, ge-edit en gepubliceerd. En daar waren dit jaar ook een aantal nieuwe onderwerpen bij: Freeski, mountainbike, BMX en kiteboarden.
Volgend jaar gaan wij gewoon weer verder met het maken van video's. Maar voor nu wens ik jullie fijne kerstdagen een een goed begin van 2013. 
Alle muziek komt van de Tribe of Noise! Alle muziek uit iXmas 2012 is gevonden en gedownload op de Tribe of Noise - I Love you Christmas Day by Kev Tudge - Khristmas Kool by J Keys - Jinglebells by Mr Jinglegram

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

Blokparty Skatepark Utrecht - ISKB:145


Wij waren er nog niet geweest. Dus was de Enjoi Blokparty een mooie gelegenheid om eens naar Skatepark Utercht te gaan. Heel even leek het er op dat het om een soort van Manny Mania achtige wedstrijd leek te gaan. Maar niets was minder waar. Alle losse skate obstakels waren op zo een bijzondere manier neer gezet dat er maar 1 optie was. Creatief nadenken.

Muziek van Billy Drease Williams gevonden op www.tribeofnoise.com


Check out this episode!

Real X Rock and Board - ISKB:144

Elk skateboardpark krijgt er vroeg of laat mee te maken. Verhuizen of stoppen. Real-X in Apeldoorn kreeg gelukkig een nieuwe plek aangeboden aan de Sleutelbloemstraat 71. Zij zitten nu een half jaar op deze locatie en het team van Burnside Constructions heeft er een top skateboardpark neer gezet. Omdat het podium nu ook helemaal klaar is, was het tijd voor een muziek en skateboard event: Rock and Board.

Muziek van The Highgears gevonden op www.tribeofnoise.com
Video Podcast by @johnnydertien

Meer Real X:
Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150
Worldrecord Skateboard Hippy Jump - ISKB:146
Real X Bowlparty - ISKB115

Vans Shop Riot Finals - ISKB:TV


De finale van de Vans Shop Riot 2012 was dit jaar in Skaterspalace Münster. Team Ben-G was naar Duitsland toe gekomen om Nederland te vertegenwoordigen. Na hun kwalificatie run vroeg Johnny 13 hun wat ze er van vonden.


Check out this episode!

Burnside Shop Riot 2007-2011

ISKB:139 - Osiris Experience


De Osiris Experience was voor ons een nieuwe manier van wedstrijden rijden. 2 Skaters head to head en de winnaar gaat niet alleen door naar de volgende ronde maar krijgt ook meteen cash. Best tricks werden meteen beloond en voor de winnaar stond er nog eens € 2500,00 euro klaar. En ook de verliezers konden vaak op support van de winnaars rekenen. De prijs werd vaak gedeeld… De finale: Tim Zom tegen Douwe Macaré.

Music by: Beats Royalty Free. Download your own beats at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:139 (72 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB:138 - Red Bull Manny Mania 2012


De Red Bull Manny Mania is toch wel de meest technische skateboard wedstrijd van Nederland. De absolute manny master ter wereld is toch wel Sewa. En wie gaat er dit jaar met hem mee naar New York om mee te doen met de Manny Mania World Finals.

Music by: Beats Royalty Free. Download your own betas at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:138 (54 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB:137 - Amsterdam Slalom Series 2012


Slalom skateboarden blijft, in Nederland, het ondergeschoven skateboard kindje. Jammer want Amsterdam host een Open Nederlands Kampioenschap Slalom Skateboarden waarbij er punten te behalen zijn voor de World Ranking. Op sportpark Sloten vond begin mei voor de 6e keer de Amsterdam Slalom Series plaats waar de beste internationale riders op af waren gekomen. Kijk eens hoe hard dit gaat.

Music by: Überkick. www.uberkickend.nl
Abonneer je op de iSkateboard Video Podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:136 (34 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

ISKB:135 - Veterans Sessie I


Werk, kinderen, familie… als je ouder wordt dan wil je wel skateboarden, maar helaas lukt dat vaak niet. Een groep 30+ (een een aantal 40+) skateboarders kwamen zaterdag 5 mei, NA SLUITINGSTIJD, samen in Burnside om met elkaar te rollen. BBQ en bier er bij, perfect. En de kinderen? Die rolden gewoon even mee.
Samen met Michael kijken we even terug. Kon hij meteen even uitleggen hoe dat zit met
Skatepark Amsterdam.

THX
Vans Benelux voor de sessie!

Muziek van Beats Royalty Free . Download je eigen beats at
http://beatsroyaltyfree.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:135 (25 Mb)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Red Bull

iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011Met de kalkoen in de oven en de kerst brunch achter de kiezen, is het tijd voor de laatste iboardcast video podcast van dit jaar. Wij hebben meer dan 56 video gedraaid dit jaar. Elke week kon je kijken naar een skateboard, snowboard, ski, wakeboard of en BMX event, rider of merk. En wij kunnen wel zeggen dat we de hele wereld zijn afgereisd om jouw deze beelden te kunnen laten zien.
Aan het eind van het jaar een overzicht van (bijna) alle video's en natuurlijk de beste kerst en nieuwjaars wensen. Dit jaar toegewenst door verschillende snowboard en ski merken.

Alle sponsors, kijkers, event organisatoren, riders, skate- en snowboard parken, foto- en videografen, websites... en zeker mijn familie… bedankt voor dit top jaar!

Johnny 13

Music links:
Jingle Bells -- Original artist: SantaZZelpers -- Music available on www.tribeofnoise.com
Rumple Minze -- Original artist: Wyldlife -- Music available on www.mevio.com
Christmastime -- Original artist: Minze -- Music available on www.mevio.com
Feliz Navidad -- Original artist: J.E.L.L.I. -- Music available on www.mevio.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IXMAS:2011 File size: 90 Mb

ISKB:131- Ouwe Lullen CupBroekie Cup - NK Rookie - Rookie Cup… wedstrijden voor kids zijn er genoeg. Maar de oudere skateboarder dan. Daarvoor gebeurt er niet zoveel. Dat vonden ze in het World Skate Center in Den Bosch ook. Dus voor de groep skaterboarders van 25 jaar en ouder organiseerde zij de Ouwe Lullen Cup. Een wedstrijd met 3 onderdelen. Street - Mini Ramp en Freestyle.

Song: I Refuse -- Original music artist: Mongrel -- Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:131 (46 Mb)

ISKB:130 - Volcom Tricks and TreatsHalloween staat voor de deur en dat vonden ze in Skatepark Amsterdam een mooi moment om een skateboardwedstrijd voor de kids van 13 jaar en jonger te organiseren. Het skatepark is een kweekvijver vol nieuw talent en veel van de leerlingen waren na de les blijven hangen om mee te doen met de wedstrijd.

Interview met Rob Roleaux door gast host Daan van der Linden.

In deze issue de uitslag van de Plan B prijsvraag van 3 weken geleden.

Music titel: Fuck 'Em -- Original artist: Gate-Crashers -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:130 (46 Mb)

Vans Shop Riot 2011 - ISKB128De Vans Shop riot van 2011 ging weer door het dak. Of beter gezegd "Of the Wall" 31 teams uit Nederland en België streden in Burnside Skatepark om die felbegeerde gouden cup met grote oren. Het niveau van de top 10 was zo hoog dat de jury er een zware taak aan had om een winnaar te kiezen. Ben G uit Amsterdam, Zumiez uit België of toch de locals uit Burnside….

Original music artist: Dayo -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:128 (55 Mb)

Vans Downtown Showdown - ISKB:127

iskb127-2

Toen wij aan het filmen waren in New York was er in Londen de Vans Downtown Showdown. Gelukkig had Rik van Vans Benelux een Flip camera bij zich om wat shots voor ons te maken. Neem een kijkje achter de schermen van een van de vetste skateboard event van Europa.

THX Rik!

Muziek van Steffen Coonan en The Channeling.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod - iPad - Android Phone: ISKB:127 (55 Mb)

iboardcast jaaroverzicht 2010 - iXmas 2010


Als je dit jaar nog geen enkele video podcast van ons gezien hebt, kijk dan zeker naar deze. Alle 45 video's samen gebracht tot een stik van 15 minuten. Samen met Siep en Peer (Liewma Productions en van der Honing Media) kijken wij terug op een goed jaar. Een jaar waarin we veel buiten de bekende paden gekeken hebben.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed begin van 2011!

Tot volgend jaar....

MAZZEL!

Andere Jaaroverzichten:
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

ISKB:113 | Miniramp Contest SkatelandWat als je een miniramp contest nu eens combineert met een best trick wedstrijd… Dat dacht Casper Friedl ergens in augustus. Op 4 december was het zover. In de miniramp van Skateland werden nog wat extra obstakels geplaatst en de wedstrijd kon beginnen. Buiten sneeuwde het en was het koud maar binnen werd er keihard geskate.

Muziek van Jet Lag Gemini gevonden op www.musicalley.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS | Video Archief
Download the media for your iPod/iPad: ISKB:113 | Miniramp Contest Skateland(40 Mb)

Vans Shop Riot 2010 - ISKB111Wat gebeurd er als je de allerbeste shop teams bij elkaar zet en ze een wedstrijd laat skaten? Dan krijg je de vetste skateboard wedstrijd van het jaar. Iedereen weet wel dat wij de Vans Shop Riot de spannendste wedstrijd van het jaar vinden. Drie skaters van het shop team nemen het op tegen 25 andere teams. Heeft 1 van de team riders zijn dag niet…. helaas gaat jou team niet naar de finale. En in die finale moet je vlammen! Zeker als de winnaar mee mag doen met de Europese Shop Riot in Zwitserland.

Original music artist: Alchemists of Sound -- Music available on tribeofnoise.com

ISKB:110 | Back 2 Old School

Back 2 Old School is een skateboard event waarbij een aantal bekende old school skateboarders worden uitgenodigd om te komen skateboarden in het skatepark van Antwerpen. Dit jaar waren onder andere Lester Kasai en Mark Partain gevraagd om te komen. 22 Jaar geleden kocht ik eens een paar Kasai wielen… dus dit was een mooi moment om eens te vragen hoe het met hem ging.
O.. en als ik ouder wordt, wil ik skateboarden zoals Mark!

Original artists: HoffmanSloth -- Title: Anna -- Music available on tribeofnoise.com
Original artists: CEBE -- title: Jeans And Hat -- Music available on tribeofnoise.com

Disclaimer: Vaders, iSkateboard en Johnny 13 kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor alle blessures die ontstaan na aanleiding van deze video!

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 56 Mb

p.s. In de afgelopen +/- 150 interviews heb ik nog nooit zo slecht mijn camera neergezet. Gelukkig stond de GoPro als 2nd angle mee te filmen.

ISKB:109 | ASS 2010

Skateboarden en regels. Ze lijken niet bij elkaar te horen. Maar binnen het slalom skateboarden zijn ze heel belangrijk. Daar scheelt het soms honderden van seconden... of je gewonnen hebt of niet. Tijdens de Amsterdam Slalom Series (ASS) 2010 vragen wij aan Mike Rutten van Adrenalinesports.net (ISKB:96) hoe dat nu zit. Wordt het door die regels niet heel saai?
Natuurlijk hebben wij ook nog de organisator en de winnaar voor de camera.

Ook leren slalom skaten? Ga naar www.amsterdamslalom.com voor meer info.

Original music artist: Apoplexia -- Music available on tribeofnoise.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 43 Mb

Premiere Vans 1966 video - ISKB:108Vans bestaat al sinds 1966. In al die jaren hadden zij nog nooit zelf een skateboard video gemaakt. Dit jaar komt de video 1966 uit. Een video van het Europese skateboard team met een dikke knipoog naar 4 decennia skateboarden. De Nederlandse premiere was op 1 juli in Real X, de Luxemburgse op 25 juli. Samen met het Vans team zijn wij naar Red Rock Skatepark in Schifflange gegaan om daar de video te bekijken. En als je nog op een skatetrip wilt gaan... ga dan zeker naar dit skatepark!

Original artist: Clarck C -- Music available on tribeofnoise.com

ISKB:107 | Bowls - Bikes - BBQHoe cool is het om met 15 vrienden door Nederland te touren op 15 nieuwe Harley-Davidsons? Neem een busje met paparazzi mee (Johnny 13 heeft zijn rijbewijs dus die zat op een Iron 883) en rij langs een aantal vette skatespots. Sluit de dag af met een BBQ bij Burnside. Dat was de opzet van Bikes - Bowls -BBQ. Het was prachtig weer en de Harleys liepen als een zonnetje…. wat een dag!

Check ook de foto's op Tagsters.nl!

Music Link: Black Rebel Motorcycle Club -- Music available on musicalley.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 60 Mb

itunes-16x16Subscribe met iTunes.

ISKB:106 | King of the Canyon

De temperatuur liep tot ver boven de 30 graden op tijdens de KING of the CANYON van afgelopen weekend. Na een overduidelijke perfecte run in de pool en een spannende finale run tegen Douwe was het duidelijk. Niek Zandstra was de nieuwe KING of the CANYON!

Sprongen daar nu echt mensen in dat water?

Music Link:
Original artist: Pora! Pora!-- Music available on musicalley.com

Subscribe met iTunes.

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 35 Mb

Red Bull Under the Bridge 2010Red Bull Manny Mania 1.0 in Skatepark A8 Koog aan de Zaan.

Music Original artist: bukbukbuk -- Push. Music available on tribeofnoise.com

Rodolfo's BIG day out - ISKB:88

Stop 40 skateboarders in een oude Amirikaanse school bus... Stop daar een heleboel energy drinks in... Laat de bus dan langs de beste street spots van Amsterdam rijden... Strak blauwe hemel... en een BBQ aan het eind van de rit. Deze droom hadden Iwan van Rodolfo's en Aldo van Adio bij een glas Jack Daniels. En hoewel er veel dromen niet uitkomen... DEZE WEL! Download de vrolijkste vidcast tot nu toe.

Muziek van East of Ealing "Are we there yet" gevonden op Podsave Music Network

x-tra Shownotes links: A klasse trouwen | Tagsters | Tacky | Rootdown | True Magazine |

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media

DutchSkateboards - ISKB:85

Ooit gezien hoe een skateboard gemaakt wordt? Wij waren wel benieuwd. Gelukkig hoef je daarvoor niet naar het buitenland. Wij kregen een uitnodiging van Dutch Skateboards om eens te komen kijken hoe zij een skateboard bouwen. Dutch Skateboards is gespecialiceerd in het maken van cumstum-build skateboards. Special voor deze uitzending hadden zij wel een heel speciaal board gemaakt.

Footage van het Dutch Skateboard "old school" skateboard team met muziek van Beyond Lickin' "On a Break"

Video: play quicktime >> | play Windows Media >>

Strange New Feelings - ISKB:84

Afgelopen week was Ed Templeton in Antwerpen voor de opening van zijn expositie "Strange New Feelings" Op uitnodiging van Toy Machine Benelux gingen wij een kijkje nemen. Iedereen die wel eens een Toy Machine ad of skateboard heeft gezien kent het werk van Ed. Maar het is toch wel wat anders om het zo in de Tim van Leare gallery te zien hangen.
Skateboarden en kunst gaan hand in hand. Aldo had het Nederlandse en Belgiesche TM team uitgenodigt om mee te gaan. Konden we meteen gaan skaten in de stad.

Muziek van Steffen Coonan en Juan Sanchez en gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

Nassim Guammaz in Skateland - ISKB:83

Een aantal weken terug hoorden wij dat Nassim op het Vans team was gekomen. iSkateboard volgt Nassim al jaren dus hoog tijd voor een nieuw interview. Wij maakte een afspraak in zijn eigen park Skateland. Daar waren wij al een tijd niet geweest... Wij waren behoorlijk onder de indruk van het nieuwe jasje van het skatepark. Wat zijn jullie plannen voor deze zomer? Wordt hij ooit pro-skater?

Muziek van The Havenots gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

Sewa in het Coloseum - ISKB:82

Wij komen op zoveel plekken, maar op zoveel plekken ook weer niet. Skatepark Colosseum in Groningen is zo een plek. Gelukkig dat Bas Janssen en trip voor ons had geregeld naar deze parel in het noorden. Samen met Sewa gingen we het nieuwe obstakel in het skatepark bekijken. Een mega wallride op een mega bank. Special gebouwd voor de Independent Brawl at the wall wedstrijd op zaterdag 14 maart. Natuurlijk skate Sewa een rondje.

In het interview met 2W's komt de Red Bull skateshot 2006 ter sprake. Kijk op onze YouTube pagina voor het iSkateboard video dagboek.

Sewa op YouTube: video 1, video 2, video 3 - Travel weels

Muziek van The Havenots gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

ISPO 2009 - ISKB:81

De ISPO is de grootste wintersport beurs van Europa en alle grote merken staan hier om hun nieuwste collecties te laten zien. Wij gingen natuurlijk even bij Vans snowboardschoenen kijken en maakte een praatje met Ramoen. Kan hij gelijk en preview geven.
Drie dagen beurs die hakken er wel in. En als je buurman dan ook nog eens Volcom is..... Maak dan je borst maar nat. Zij organiseren een super vette mini-ramp wedstrijd met veel internationale rijders.

Ski hebben he-le-maal niets te maken met skateboards toch? Line Skis vind van niet.

Muziek, in Red Neck style, van 100 Damned Guns en Hillbilly Hellcats gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

Bright 2009 - ISKB:80

Als je als skateboarder wilt weten wat er op de skateboard markt te krijgen is dan moet je naar de Bright. In een oud politie bureau zijn meer dan 100 merken aanwezig met hun nieuwste collecties. Ook oude bekende zie je hier weer terug. Ook was de Bright de aanleiding voor de Made for Skate expositie. Samen met Jürgen en Daniel kijken wij naar de trade show.

Als je de Made for Skate expositie nog niet gezien heb... zorg dan dat je het boek in handen krijgt. (isbn:978-158423348-0)

Muziek van Cranston Foundation gevonden op www.mevio.com

Quick Links to the Media: Quicktime | Window Media |

Bas Janssen, Alex Post in Skatepark Waalhalla - ISKB:79

Bas Janssen was, voor een press releace voor zijn nieuwe schoen sponsor, opzoek naar een goede foto. Dat was natuurlijk een mooi verhaal voor in de vidcast. Plan was om samen met Alex Post (www.tagsters.nl) naar het nieuwe skatepark Waalhalla te rijden om wat foto's in de pool te schieten. Konden wij gelijk even praten met Damiaan Winkelman, de beheerder van het skatepark. Wat een park! Wat een skater!

Quick Links to the Media: Quicktime | Window Media |

Made for Skate - ISKB:78

We gaan dit jaar goed van start met een dubbele aflevering. De Made for Skate expositie was een reis door de geschiedenis. Skateboard schoenen vanaf de jaren 50 tot aan nu. Samen met Kaspar (Nike SB) liepen we door de expo een haalden wat goede herinneringen op. Als je de expositie niet gezien heb... zorg dan dat je het boek in handen krijgt. (isbn:978-158423348-0)
Eerder die dag was er in Skatepark Amsterdam de Creature Slaughter the Quarter wedstrijd. Ik vroeg aan Michael wat er nu zo moeilijk was aan die quarter.

Muziek van
Steffen Coonan en A.I. gevonden op www.mevio.com

Quick Links to the Media:

Quicktime | Window Media |

Juliette Thissen in Real-X Bowl - ISKB:76

"Heey John!
Allereerst wil ik even kwijt dat je vids super vet zijn en kijk ze iedere keer als ik een mailtje krijg. Ik mis alleen nog iets. Een vidcast over meisjes die skaten!!"

Dit mailde Juliette ons twee weken geleden. En ze had gelijk. Dan moest zij het eerste meisje in de iSkateboard Vidcast zijn. We spraken af tijden de opening van de nieuwe bowl in
Real-X skatepark voor een interview. Wat vind jij van de bowl?

Muziek van
Sick Mormons "Kobayashi" gekregen van Marc Haan.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Window Media |

Marc Haan - ISKB:75

Een aantal weken geleden kreeg in een mailtje van Bas Janssen in mijn mailbox met daarbij een foto van Marc. Marc was net aan het Independent team toegevoegd en dat zouden wij weten ook. WAT EEN VETTE FOTO! Een fiets tunnel over-vert en dan een nosepick. Daar wilden wij wel meer van zien.
Afgelopen week was het zo ver. In Skatepark Amsterdam hebben wij een interview gedaan en natuurlijk geskateboard. Street footage van Build to desstroy.
Wil je een paar Independent Trucks winnen, of wil je een nieuwe Sabre zonnebril... kijk dan vooral naar deze vidcast

Muziek van Marc’s eigen band Sick Mormons, met video footage van Out of Style.

Quick Links to the Media: Quicktime | Window Media |
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact