Opening nieuwe Real X Skatepark


Het zat Real-X skatepark de afgelopen jaren niet mee. De ene verhuizing was net achter de rug, konden ze weer het skatepark afbreken om naar een nieuwe lokatie te verhuizen. Maar dit keer had de gemeente Apeldoorn een top lokatie, de oude Zwitsal fabrieken. Samen met de hulp van Niels Naber van Burnside Constructions en Michael Groenewegen van Skatepark Amsterdam bouwden zij een nieuw skatepark, muziek studio, oefenruimte, zeefdruk atelier, skateshop, gameroom en een sfeervolle bar. Voor iedereen is er wel wat te beleven.

Maar iboardcast wilde wel eens wat meer van David Hornbeck, de man achter het skatepark, weten. Wat is nu zijn drijfveer om dit te doen. Elke keer weer opnieuw. Elk ander mens had al allang de moed opgegeven maar David niet. Hij beschikt over een on-uitputtende hoeveelheid energie en positiviteit. Samen met Johnny 13 praten hij, niet alleen over het verleden van park, maar ook over het verleden van David.

Muziek: Beats By The Passion HiFi

Shownotes:
00:10 -- Sponsors Vans Off the Wall - Burnside Skatepark
00:25 -- Introductie Johnny 13 & David Hornbeck
00:54 -- Props voor Micheal Groenewegen en Niels Naber
01:06 -- Geschiedenes Real X Skatepark
01:25 -- Wat is je drijfveer?
02:05 -- Het is een jongeren centrum
02:44 -- Rondleiding door het nieuwe Skatepark
05:50 -- Opening van het Skatepark door wethouder @olafprinsen
06:40 -- Waarom ben je in Nederland gaan wonen?
07:00 -- Waneer begon de passie voor het skateboarden?
08:35 -- De website
08:50 -- Closer


Oude iboardcast video’s gemaakt in Real X
Real X Mini Ramp Jam 2014 - ISKB:159
Real X Bowlwedstrijd - ISKB150
Worldrecord Hippy Jump - ISKB:146
Real X Rock and Board - ISKB:144
ISKB:115 | Real X Bowlparty - ISKB:115
Premiere Vans 1966 video - ISKB:108
Juliette Thissen in Real-X Bowl - ISKB:76
Real X Powerpunks - ISKB:74
Nothing but the Truth en Real X helloween party - ISKB:51

Volg op Twitter:
@RealXskatepark
@Passion_HiFi
@iboardcast

Instagram:
@johnnydertien
@realx_skatepark

Openeing van Skatepark Real X in Apeldoorn. Oude Zwitsal fabrieken.

Skatepark Stadspark Noord IJmuiden


Het mini street plaza skatepark in IJmuiden zit goed in elkaar en je kan er goed skateboarden.

Er zijn in Nederland genoeg locale skatepleintjes die eigenlijk niet zo heel best gelukt zijn. Maar daar hoort het skateparkje in het Stadspark Noord, IJmuiden zeker niet bij! Op een kleine 500 m2 vind je alles wat een street skater maar kan wensen. Een wheelie plateau met een curb, een loadingdock met handrail (zoals het oude ghettopark), roadbarier bank en een quarterpipe. Dit alles staat op een lekker stuk beton. Chillen doe je op de "tribune" die naast het park staat. 

Parkeren doe je naast het park of bij de supermarkt. Na je skate sessie nog even de zee induiken, met of zonder surfplank, dan door naar de volgende stop.

Je vind het park in Stadspark Noord aan de Moerbergplatsoen, IJmuiden. Open in Google Maps.


Skatepark Didam

Oke, over 1 ding zijn wij het op iboardcast HQ eens. Het beste outdoor skateboardpark van Nederland staat in Didam. Wij hebben nog nooit zo'n vet skatepark op zo weinig vierkante meters gezien. Een kleine 800 m2 groot. Rondom een stuk gras, met bomen, dus je skate in een rondje. Maar je kan twee kanten op. En elke kant is anders.
Er zit echt alles in dit skatepark. Ledges, rails, stairs, euro gap, en quarterpipe in een hip, hubba's, curbs, en hele dikke bank hip.... Alles wat een moderne street skater wil. Een dikke 10 voor de ontwerper van dit park. Het park is neer gezet door de mensen van Concrete.

Normaal posten wij wat foto's van een skatepark. Maar het is onmogelijk een beeld van dit park neer te zetten met 1 of 2 foto's . Daarom hebben wij een rondje gereden met onze GoPro.

Je vind dit park aan de Vincwijcweg in Didam. Open in Google Maps. Wij hebben ons prima vermaakt en je moet zeker ook gaan.

Aan de Vincwijcweg in Didam vind je volgens ons, het beste outdoor skatepark van Nederland.
Bekijk onze Google Skateboard Map

Skatepark Wezenlanden Zwolle

Wij kregen van @dafurskater een uitnodiging om eens te komen skateboarden in skatepark de Wezenlanden in Zwolle. Omdat wij toch op weg waren naar het Skatepark in Harderberg leek ons dit een goede tussenstop.

Het skatepark ligt aan de rand van het stadspark vlak voor het provinciehuis van Overijssel. Het eerste wat opvalt is het wat ruwe asfalt. Niet dat het slecht rijdt, maar we zijn ondertussen wel aan het gladde beton van andere skateparken gewent. In het park vind je een wat gedateerde opstelling. Met aan de ene kant een bank, quarter, bank opstelling. Aan de andere kant het zelfde maar dan in twee stappen. Daartussen wat obstakels. Maar alles is aanwezig. Curbs, hubbas, rails en een gekke push bump.

Aan de kop vind je een flinke pool. Niet diep, wel groot. En met een prima flow. En de bowl sluit direct aan op het street gedeelte.

Dit is een KEER GAAN park. Zeker als je het combineert met een bezoek aan het skatepark van Harderberg.Open skatepark de Wezenlanden in Google Maps.

Mountain Dew Bootcamp Griftpark Utrecht


Mountain Dew Bootcamp 2014 Griftpark Utrecht 2014. Speciaal voor deze wedstrijd was er een nieuw parcours gebouwd door het team van Skatepark Amsterdam. En vette rail setup compleet met ledges en een gras en euro gab. Er was een grote groep skateboarders naar het Griftpark gekomen om te kijken of zij het in huis hadden één van de twee wild cards voor de finale in Amsterdam (31 augustus, Museumplein) te pakken. Lukt dat vandaag niet... Op 30 augustus is er een tweede voorronde.

Uitslag Mountain Dew Bootcamp 2014:

1. Justin Wagener
2. Billy Hoogendijk
3. Tom de Jong


Video podcast: Johnny Dertien @johnnydertien
Original music: Il Santo featuring Eighty - Summertime (Roy Malakian Remix) @Rub_A_Duck
Kijk op de website van Tacky voor meer info, foto's en video's

De eerste ronde van de Mountain Dew Bootcamp in het Griftpark Utrecht.


Skatepark Steenwijk

De beste bowl van Nederland staat in Steenwijk (zo dat is gezegd) Vlak naast het spoor vind je dit skatepark waar deze bowl deel van uitmaakt. Ruim 50% van het oppervlakte is gebruikt voor deze killer. Zijn de meeste pools in Nederland niet dieper dan 1 meter 50. Deze bowl heeft een deepend van 3 meter. Je hebt best wel wat skills en ballen nodig om hier goed in te rijden. Wij kunnen ook niet wachten om hier eens wat pro skaters heen te krijgen.

Door deze vette pool blijft er niet zo veel ruimte over voor het street gedeelte. En hierin zit dan ook zo veel mogelijk. Hubbas, rails, banks, quarterpipe, stairs, euro gap en een kleine hip.
Wij hadden liever gezien dat er wat minder stond en er wat meer de ruimte was genomen. Maar als je hier wat vaker rijdt dan kom je er wel uit.

Je vindt het park aan de Gagelsweg (open in Google maps). Parkeren doe je bij de voetbalclub aan de overkant. En voor je inkopen rij je naar de Albert Heijn die even verderop zit. Campings zitten er voldoende in deze regio. Zeker als je ook nog het park in Hardenberg bezoekt.

Skatepark Harderberg

Het skatepark in Hardenberg ligt in een mooi stadspark en is gebouwd door de mensen van Concrete. Ook hier is het te zien dat een skateboarder de boel in de gaten heeft gehouden.
De ondergrond rijdt fantastisch en in dit park zijn vele lines mogelijk. Misschien jammer dat de quarters / corners niet voor een echte bowl gebruikt zijn, maar ze zijn goed in te passen in een run.
Dit park heeft ook weer alles:  hubbas, ledges, rails, hips, corners en een (goede) speed bump die als een soort tiet in het midden van het park ligt. Meestal heeft Johnny 13 problemen met de Euro gap. Maar hier geeft de bank een prima pop en was er geen enkel probleem.
Het skatepark ligt niet ver van het centrum dus er zijn genoeg mogelijkheden om wat inkopen te doen. Parkeren is wat lastig omdat er alleen vergunninghouders naast het park mogen parkeren. Maar de camperplaats naast het park is killer. Voor € 10,00 kan je hier een camper neer zetten zodat je de volgende dag door kan rijden naar het volgende park. Verder zijn er in de omgeving genoeg campings om een nacht door te brengen.
Dit is een MOET ZEKER GAAN park!
Locatie: Hardenberg, Parkweg.

Skatepark de Canyon, ZutphenAan de rand van Zutphen, bij een nieuwbouwwijk, vind je de Canyon. Persoonlijk vinden wij dit het beste skatepark dat door de mannen van Carve gebouwd is. Ook was dit het eerste skatepark in Nederland met een cradle. Één die moeilijk te carven is.

Het park heeft een groot street gedeelte met banks, hips en curbs. Maar het is vooral de dikke stair met hubbas en handrail die opvalt.Verder heeft dit park een bowl met de eerder beschreven cradle. Kost wel wat moeite om de bowl te rijden. Hij is vrij nauw.

Wij hebben ons prima vermaakt en gaan zeker terugkeren. Het zou vet zijn als er hier meer events zouden worden georganiseerd. Kijk onze video KING OF THE CANYON 1 en 2.

Parkeren doe je aan het park (gratis) En vlak naast het skatepark is een winkelcentrum voor je inkopen.

Je vind het park in Zutphen aan de Canadasingel (open in Google Maps).

Overzicht skateboardpark de Canyon in Zutphen. Street, pool met cradle. De eerste pool met cradle staat in Zutphen Dikke trap met handrail


Road Trip 2014

iboardcast Road Trip. 10 Skateparken in 5 dagen. Slapen in de iboardcast camper.
De iboardcast.com Road Trip. 10 Skateparken in 5 dagen.
Volg ons op de website of via Google+ +Johnny Dertien 

Red Rock Skatepark, Luxemburg

Op het weg naar het zuiden, vlak bij de stad Luxemburg, naast de A13 ligt dit killer park die je op je trip niet mag missen.

Het Red Rock skatepark is uit drie delen opgebouwd. Een normaal street gedeelte met verschillende hips, boxen, banks en een euro gap. Een street plaza. En een bowl.
Het park zit strak in elkaar een heeft een goede flow. Je hoeft niet echt te wennen. Het rijd hier gewoon lekker. Je bent hier zo een uur of twee zoet.

Meteen even goedkoop tanken bij de buren en dan weer verder. Op weg naar de zon. En op de terug rit... Weer even langs gaan!

Red Rock Skatepark bowl. Even wennen dan knallen. Old Skool Skateboarden
Op de weg naar het zuiden moet je hier even stoppen. Red Rock Skatepark Schifflange, Luxemburg
Red Rock Skatepark


Open Red Rock Skatepark in Google Maps.

Best Line Skatepark Colosseum

Er waren dit jaar meerdere evenementen georganiseerd voor Go Skateboarding Day. Iboardcast had een uitnodiging van het nieuwe Colosseum / Padel Park gekregen voor de Best Line contest. Een super DIY wedstrijd in een super DIY park. Op het plein voor het nieuwe park was er een street parcours gebouwd. Inclusief de straattegels. Zo old school had Johnny 13 het in jaren niet gezien. Dus op naar Groningen. Kon hij meteen even kijken wat de status van het nieuwe park is.
De winnaars van de Best Line Contest zijn:
1 - Roman Dreiling
2 - Wessel Oelen
3 - Wesley de Jong
Video idee, shot, edit: Johnny Dertien -- +johnny13
Original music: The Gecko Brothers - Party At The Liquor Store -- @outlawsincharge

Best Line wedstrijd bij het nieuwe skatepark Colesseum

Skatepark Silverhills Lelystad

In het kader van Go Skateboarding Day (dat is het toch elke dag!) waren wij zaterdag vroeg op pad gegaan. Doel 1 was het skatepark Silverhills in Lelystad. Dit park is gebouwd door Stedon en ligt naast het centrum. Op loop rol afstand van het station. Het is een skatepark met een ruime bowl en een compact street gedeelte.

Op het eerste gezicht lijkt het street gedeelte een beetje to much. Vooral de funbox in het midden staat een beetje in de weg. Maar als je een tijdje aan het riden bent dan merk je dat er wel een goede flow in het park zit. Foutjes worden niet snel afgestraft en je leert makkelijk nieuwe tricks. Het zou mooi geweest zijn als het park 10 meter langer en breder was geweest.

De pool is ruim en heeft een RVS coping. Omdat er relatief veel inliners in het park skaten, zit er een dikke laag wax op. Dus oppassen als je een full speed 50-50 inzet. Als je voor de bowl komt moet je dus een fles ovespray mee nemen.

Rondom het park staan bankjes en curbjes en daardoor ontstaan er tal van mogelijkheden om tricks te doen.

Zoals gezegd het park ligt dicht bij het station en de auto zet je in de parkeergarage om de hoek. Wij hebben ons prima vermaakt, en geven dit park een dikke 8.

Het street gedeelte van skatepark Silverhills in Lelystad.De pool van skatepark Silverhills in Lelystad. Let op RVS coping met veel wax.


Bekijk de locatie van dit park in Google Maps.

Skatepark de Tanker - Amsterdam Noord

Dit is het nieuwe DIY park van Amsterdam Noord. Ontstaan in de hoofden van Mick en Mike. Als CONS Project Amsterdam gebouwd naast het oude benzinestation. Wij hebben hier nog geen video's geschoten. Maar als het park op 21 juni open gaat, zijn wij er zeker bij.


Skatepark Zoetermeerse Rijweg - Den Haag

Wij waren al een tijdje niet in Snowworld Zoetermeer geweest. Toen wij op pad waren naar het Burtion Jibfest 2014 zagen we op de weg naar Zoetermeer dit nieuwe skatepark. Wij moesten natuurlijk even stoppen om een klein rondje te rollen.

Het park heeft een ondiepe clover bowl met een wallride die in het gebouwtje (jongerenwerk?) gemaakt is. De wall gaat over een een over-vert / gradle sectie die best lastig is om te rijden.
Het street gedeelte is een mix van een street plaza met een DIY park.

Het parkje ligt niet ver van de A4 - A12. Parkeren doe je gratis aan de overkant. En met het openbaar vervoer stap je uit op Den Haag, Leidschenveen.

Google Maps: 52.061494, 4.405749

Skatepark aan de Zoetermeerse Rijweg.

Skatepark aan de Zoetermeerse Rijweg.


Wij hebben het parkje nog niet echt getest maar we geven het nu al een 7

Skatepark Beatrixpark Almere - gespot

Midden in het Beatrixpark, dicht bij het centrum van Almere, vind je dit skatepark. Als je er aankomt denk je dat het een park van de eind jaren 70 is. Niets is minder waar. Dit park is rond 2000 gebouwd. Er is een snakerun, 3 pools, pumpbumps en een nieuwe, stalen funbox, mini ramp en natuurlijk wat curbs.

Er zijn aantal rare ontwerp fouten in het park (waarschijnlijk hadden de ontwikkelaars zelf nog nooit op een skateboard gestaan) Er zit een afvoer gootje onderaan elke bank en de pumpbumps sluiten niet lekker aan om de grond. Flow ontbreekt daardoor. Het asfalt is niet meer van super kwaliteit en 15 jaar weersinvloeden hebben hun sporen achter gelaten. Daar heb je als BMX rijder geen last van, maar als skateboarder moet je wel wat grotere wielen rijden.

De bowls rijden nog prima. Misschien een beetje saai. Het zijn 3 losse bowls. 2 Vierkant en 1 rond. Een combinatie was leuker geweest. De snakerun moet je even door krijgen maar er zitten echt wel wat lines in. Als BMX-er kan je er sneller doorheen racen.
Leuk park midden in een bos, prima om een middag met je old skool vrienden te skateboarden. Als BMX rijder kan je hier snel uit de voeten.

Het skatepark in het Beatrixpark Almere lijkt in de jaren 70 gebouwd te zijn. Cool voor een old skool dag.


Je vind het park met Google Maps: 52.377390, 5.202049

Skatepark Evenaar Almere

Als je op zoek bent naar een groot outdoor skatepark, waar iedereen het naar zijn zin kan hebben, moet je eens in Almere gaan kijken. Dit 2000m2 grote park ligt midden in een woonwijk naast station Almere Oostvaarders. Het park heeft een mini course, een rail sectie, hoge en lage mini ramps met verschillende spines, grote en kleine funboxen... Ga zo maar door.
Wij waren hier al eens voor een groot street event (wat door de regen niet door ging) dus toen wij een kans kregen om weer eens een kijkje te nemen, en natuurlijk rond te rijden, lieten wij die niet schieten.


Skatepark Blauwe Ring in Assendelft.

 
Gedateerde opstelling met een rij oppervlak van polyester. Bank-quarter-bank, funbox met curb, stijle bank/quarter en 2 railtjes. Gezien de markeringen op het asfalt is het parkje al een keer verbouwt. Het skateboardpark wat er nu staat is geplaatst in 2013 en is gebouwd door Rhino Ramps. De kwaliteit van het asfalt is matig.

Het skatepark staat midden in de nieuwbouwwijk "Saendelft" (open in Google Maps). Toen wij kwamen spotten lag er veel glas op de grond. Oké voor 10 minuten en dan snel weer op weg naar het volgende park.


Skatepark A8

Nu Skatepark Amsterdam toch echt gesloten is, moeten we toch een ander park in de buurt zoeken. Het park wat dicht bij iboardcast HQ in de buurt ligt is het Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan (Kijk met Google maps). Ooit, in een heel ver verleden (1989 of zo iets) heeft Johnny 13 er voor gezorgd dat er hier een mini ramp geplaatst werd door de gemeente Zaanstad. In 2006 is deze vervangen door het betonnen park en in 2012 is er nog een laatste aanpassing gedaan.

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan deel 1

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan deel 2

Het park bestaat uit 2 delen. Street en een grote bowl. Hoewel het street gedeelte er oké uitziet is er eigenlijk geen lekker flow. De hoeken van de banks geven je net niet die lift die je verwacht en het asfalt rijdt niet zo heel soepel.

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan Bowl gedeelte

De bowl is één van de grotere bowls in Nederland. Je moet er wel wat langer in rijden om de juiste line en flow te vinden. Dan kan je er prima in rijden. Als je in de bowl gaat rijden neem dan wel een bezem mee.

Groot nadeel vinden wij de op en afritten van de A8 die naast het park lopen. De auto's die er rijden maken, doordat ze omhoog moeten rijden, veel toeren en dus herrie. Ook de uitlaatgassen zorgen niet echt voor een prettig skate milieu. En hoewel het park onder de A8 ligt is het bij langdurige regen niet droog. Des ondanks vinden wij dat er veel potentie in dit park zit. De lokatie is te gek en het is wel heel prettig dat er een grote AH naast het park ligt (met mooi glad asfalt en kleine trappetjes)

Video's op deze lokatie geschoten:
Chairskating - ISKB:136
Mike Rutten - ISKB:96
SK8 - ISKB:101 
Red Bull Under the Bridge

Snowpark Snowworld Zoetermeer

Als er een plaats is waar we altijd wel met footage terug komen is het wel het Snowpark van Snowworld in Zoetermeer. Elk zomer EN winterseizoen wordt er een nieuw park gemaakt met hierin altijd een Big Jump en een goede mix van rails.
De sneeuw is altijd op en top en wij kunnen ons niet herinneren dat er een snowboarder geklaagd heeft over trage sneeuw. De lengte van het park is niet zo heel erg lang. Dus als je meer obstakels in je run wilt doen dan moet je toch met 1 van de 2 sleepliften weer meer boven. Je neemt of de big Jump of 2 rails. Als je even wilt knallen, dan ga je gewoon even naar piste 5.

In het begin van het winter seizoen zijn er verschillende test avonden waar je de nieuwste snowboards en skies kan uitproberen. Check hiervoor de event agenda van Snowworld.

Als je net zoals ons een serieuze videograaf bent dan heb je als filmer geen moeite om binnen te komen om te filmen. Snowworld is blij met elke video die on-line verschijnt. Wij vinden dit een super instelling van de marketing mensen van Snowworld.
Video Podcast vanuit Snowworld Zoetermeer:

Burton Snowboards presents Jibfest 2013 - ISNB:96

Splash for Snowboard Cash - ISNB:95
Steasy Freeski- IFSK:02
ISNB:68 - Aston Egelmeers
Danny Larsen - ISNB:66
Rome Ballance and Balls - ISNB:64
More...

Burnside Skateboard Park (en shop)

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan.

Deze week waren wij in Burnside voor hun 25 jaar bestaansfeestje. In 1988 begonnen als Rodolfo's Deventer aan de Nieuwstraat. In 1996 verhuist naar de huidige locatie waarbij er meteen een skatepark gebouwd werd. Het skatepark is volgens ons het langst geopende skatepark van Nederland. De winkel is vandaag de dag de expert in skateboard, snowboard, BMX en wakeboard land.
Het park heeft de afgelopen jaren veel veranderingen door gemaakt. Maar het is altijd een goed mix geweest van quarterpipes, curbs, funboxen, mini-rampen rails. Buiten, aan het water, staat een betonnen bowl. DIY style.Om te filmen is het best een lastig park omdat door de camera vrij donker lijkt.

Toen Johnny 13 in 1992 voor het eerst de winkel in liep om een paar Airwalks te kopen voelde hij zich meteen thuis is deze shop. Nog steeds zijn wij zijn hele grote fan van Burnside en zij supporten de iboardcast Video Podcast al vanaf dag 1.

Check voor openingstijden en entree prijs op de Burnside website.


Video Podcast van dit park:Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten ? Wij hebben wel wat suggesties!

Skatepark Amsterdam

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan. En vooral waar je moet zijn.

Deze week zijn we in Skatepark Amsterdam geweest. Dit is een internationaal Skatepark waar al veel bekende pro's zijn komen skateboarden. Elk jaar wordt hier de Amsterdanm Amm verreden. Dan komen de beste amateur skateboarders uit Europa naar dit skatepark om te kijken wie de aller beste is.

Dit park heeft alles wat een skatebaoder nodig heeft. Banks, rails, funboxen, mini ramp en voor de kleine rippers onder ons zijn er kleine obstakels. Genoeg te skaten voor jong en oud. Op woensdag avond mag je ook met je BMX naar binnen. Let er dan wel op dat je plastic peggs hebt.

Let op: Is is niet zeker hoe lang dit park nog open blijft. Waarschijnlijk sluit dit park eind 2013 zijn deuren. Voor meer info, openingstijden en entreekosten kijk de op de website van Skatepark Amsterdam.

Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten?

Skatepark Zaandam Poelenburg.

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op ons skate, snow of wakeboard. En wat is er nu makelijker dan een fototje te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen moet. Deze week waren we in de wijk Poelenburg in onze home town Zaandam.

Naast de mooiste moskee van Nederland ligt dit kleine park met wat curbs, 2 grote quarter pipes, een rail en een funbox. Het is allemaal niet zo heel bijzonder maar oke om even een uurtje rond te rijden. Als je iets wilt eten dan zijn er genoeg Turkse winkeltjes in de buurt waar je genoeg lekkers kan kopen. En als je hier toch aan het rijden bent, rij dan meteen even door (5 minuten) naar het skateparkje in het Darwinpark. En als je daar dan klaar bent.... De pools van de A8 zijn slechts 15 minuten verder.


Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten?Skatepark Driehuis

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan. Dus waar kan ik skaten?

Dit weekend kwamen we per toeval dit kleine skateparkje tegen toen wij op het voetbalveld waren geweest. Naast het treinstation van Driehuis staat een klein betone skateparkje met wat lage obstakels. Als je net als ons op de voetbalvelden moet zijn dan kan je wel even 5 minuten gaan rollen. Anders is het de reis niet waard. Dus dit skateparkje is leuk voor de local kids. Wij hebben er niets te zoeken.

Skatepark Kufstein, Oostenrijk

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. Als je dan op vakantie bent dan kan je mooi eens verder kijken.

Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten? Wij wisten dat er ergens in Kufstein een skatepark moest zijn... Maar waar? Toen wij langs de lokale skateshop waren geweest wisten wij precies waar we moesten zijn. Onder het viaduct aan de Inn. Maar toen we het park eindelijk gevonden hadden viel het enorm tegen, zeker omdat we al in Worgl geweest waren.

Het park bestaat uit verschillende losse obstakels. Funbox, curbs, quarterpipe, bank en een flinke mini ramp. Maar het is het allemaal net even niet. Oke om even rond te rijden. Maar wij zelf gaan liever in Worgl rijden.


  Google Maps: 47,59066, 12,16527

Skatepark Wörgl, Oostenrijk

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. Als je dan op vakantie bent dan kan je mooi eens verder kijken.


Deze week zijn we in Wörgl in Oosterijk. Wij hadden dit park al zien liggen toen wij op weg waren naar de Vans Wangle Tangle. Het was nu best lastig om het park te vinden. Het ligt achter de bomen, naast de snelweg, aan de gemeente werf. 

Dit is echt een DIY park 2.0. Deze jongens zijn al een tijd bezig met het bouwen van dikke pools, hoge banks en diepe transfers. Als je een laag gedeelte zoekt voor je kids.... nee niet echt. En neem van ons aan. Een helm is niet verkeerd. Zeker voor de kids niet. En nog een kleine tip. In de bowl zit een speed bump. Die zie je niet altijd even goed.
Entree is gratis.
  Google Maps: 47,49573, 12,05783

 Waar kan ik nog meer skaten?

Skatepark Oudorp-Alkmaar

Elke week zijn wij op pad om te filmen maar zo nu en dan gaan wij ook zelf skate-, snow- of wakeboarden. Daarbij komen wij op super, goede en slechte spots. Als wij op locatie zijn maken wij even een foto en vertellen jou waar jij de spot kan vinden en of wij het de reis waard vonden. Als eerste spot Skatepark Oudorp-Alkmaar. Een parkje van beton gemaakt door Concrete. Transitions zijn melow en alles is niet zo heel erg hoog. Street met een mini ramp gedeelte. Als oude bok en rookie kid vonden wij dit skatepark de moeite waard en zeker leuk voor 2 uurtjes.Google Maps: 52,63760, 4,77108
Skate, Cruise and Booze - ISKB:148


Drink and drive was het motto van deze skateboard wedstrijd. Na een paar biertjes en wat shots achter de kiezen een vette run er uitknallen in de bowl van Area 51. 2 Teams van 2 skateboarders mochten 5 minuten lang laten zien dat ze nog steeds konden skaten met een verhoogd alcohol promillage.
Check ook de foto's op Tagsters & True Skateboard Magazine!
Original music artist: His Best Shot Music available on tribeofnoise.com
Video Podcast door Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Blokparty Skatepark Utrecht - ISKB:145


Wij waren er nog niet geweest. Dus was de Enjoi Blokparty een mooie gelegenheid om eens naar Skatepark Utercht te gaan. Heel even leek het er op dat het om een soort van Manny Mania achtige wedstrijd leek te gaan. Maar niets was minder waar. Alle losse skate obstakels waren op zo een bijzondere manier neer gezet dat er maar 1 optie was. Creatief nadenken.

Muziek van Billy Drease Williams gevonden op www.tribeofnoise.com


Check out this episode!

Real X Rock and Board - ISKB:144

Elk skateboardpark krijgt er vroeg of laat mee te maken. Verhuizen of stoppen. Real-X in Apeldoorn kreeg gelukkig een nieuwe plek aangeboden aan de Sleutelbloemstraat 71. Zij zitten nu een half jaar op deze locatie en het team van Burnside Constructions heeft er een top skateboardpark neer gezet. Omdat het podium nu ook helemaal klaar is, was het tijd voor een muziek en skateboard event: Rock and Board.

Muziek van The Highgears gevonden op www.tribeofnoise.com
Video Podcast by @johnnydertien

Meer Real X:
Real X Skatepark Bowlwedstrijd Skateboarden - ISKB150
Worldrecord Skateboard Hippy Jump - ISKB:146
Real X Bowlparty - ISKB115

Skatepark Zaandam Westerwatering

Elke week zijn wij op pad om te filmen. Maar zo nu en dan staan wij zelf ook op onze skate-, snow- of wakeboard. Kleine moeite om even een foto te schieten en jou te vertellen of het de reis waard is of niet.

Deze week een skateparkje in ons eigen Zaandam. Dit skateparkje is geplaatst door Rihno. Street met een Metaplus Mini-Ramp. De randen steken op sommige plekken omhoog dus uitkijken waar je rijdt. Als je toevallig in de buurt bent kan je even langs gaan. Anders is het de moeite niet waard.

Rodolfo's BIG day out - ISKB:88

Stop 40 skateboarders in een oude Amirikaanse school bus... Stop daar een heleboel energy drinks in... Laat de bus dan langs de beste street spots van Amsterdam rijden... Strak blauwe hemel... en een BBQ aan het eind van de rit. Deze droom hadden Iwan van Rodolfo's en Aldo van Adio bij een glas Jack Daniels. En hoewel er veel dromen niet uitkomen... DEZE WEL! Download de vrolijkste vidcast tot nu toe.

Muziek van East of Ealing "Are we there yet" gevonden op Podsave Music Network

x-tra Shownotes links: A klasse trouwen | Tagsters | Tacky | Rootdown | True Magazine |

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media

Nassim Guammaz in Skateland - ISKB:83

Een aantal weken terug hoorden wij dat Nassim op het Vans team was gekomen. iSkateboard volgt Nassim al jaren dus hoog tijd voor een nieuw interview. Wij maakte een afspraak in zijn eigen park Skateland. Daar waren wij al een tijd niet geweest... Wij waren behoorlijk onder de indruk van het nieuwe jasje van het skatepark. Wat zijn jullie plannen voor deze zomer? Wordt hij ooit pro-skater?

Muziek van The Havenots gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

Sewa in het Coloseum - ISKB:82

Wij komen op zoveel plekken, maar op zoveel plekken ook weer niet. Skatepark Colosseum in Groningen is zo een plek. Gelukkig dat Bas Janssen en trip voor ons had geregeld naar deze parel in het noorden. Samen met Sewa gingen we het nieuwe obstakel in het skatepark bekijken. Een mega wallride op een mega bank. Special gebouwd voor de Independent Brawl at the wall wedstrijd op zaterdag 14 maart. Natuurlijk skate Sewa een rondje.

In het interview met 2W's komt de Red Bull skateshot 2006 ter sprake. Kijk op onze YouTube pagina voor het iSkateboard video dagboek.

Sewa op YouTube: video 1, video 2, video 3 - Travel weels

Muziek van The Havenots gevonden op music.podshow.com

Quick Links to the Media: play quicktime >> | play Windows Media >>

Bas Janssen, Alex Post in Skatepark Waalhalla - ISKB:79

Bas Janssen was, voor een press releace voor zijn nieuwe schoen sponsor, opzoek naar een goede foto. Dat was natuurlijk een mooi verhaal voor in de vidcast. Plan was om samen met Alex Post (www.tagsters.nl) naar het nieuwe skatepark Waalhalla te rijden om wat foto's in de pool te schieten. Konden wij gelijk even praten met Damiaan Winkelman, de beheerder van het skatepark. Wat een park! Wat een skater!

Quick Links to the Media: Quicktime | Window Media |

Juliette Thissen in Real-X Bowl - ISKB:76

"Heey John!
Allereerst wil ik even kwijt dat je vids super vet zijn en kijk ze iedere keer als ik een mailtje krijg. Ik mis alleen nog iets. Een vidcast over meisjes die skaten!!"

Dit mailde Juliette ons twee weken geleden. En ze had gelijk. Dan moest zij het eerste meisje in de iSkateboard Vidcast zijn. We spraken af tijden de opening van de nieuwe bowl in
Real-X skatepark voor een interview. Wat vind jij van de bowl?

Muziek van
Sick Mormons "Kobayashi" gekregen van Marc Haan.

Quick Links to the Media:

Quicktime | Window Media |
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact