Casper Wolf - iboardcast #333Één van de up and coming snowboard kids in Nederland is Casper Wolf. 13 Jaar oud en nu al gesponsord door, 015 boardshop, Protest Sportswear en Salomon Snowboards. In Snowworld Zoetermeer plande wij een film sessie en vroeg Johnny 13 hem naar zijn plannen voor 2015.

Muziek van Rise From The Ashez -- gevonden op youtube.com/RiseFromTheAshez

Rookie Snowboarder Casper Wolf in Snowworld Zoetermeer

Slopestyle Masters in Snowworld ZoetermeerDe zomer is nu echt wel voorbij en dat betekent dat we ons weer klaar gaan maken voor het winter seizoen. De eerste wedstrijd op onze agenda was de Slopestyle Masters in Snowworld Zoetermeer. Een serie van drie wedstrijd georganiseerd door Sean Tayler met ondersteuning van Snowboard Holland.
In een vernieuwd snowboardpark stonden free skiers en snowboarders klaar om te kijken wie de beste rider van de avond was.

Niet vergeten: wij verloten eind oktober 1 Hamboards Huntington Hop Longboard onder onze YouTube abonnees. Dus Subscribe!

Original music: Hasenchat - Zombie — Music available on tribeofnoise.com
Video podcast: Johnny Dertien -- http://plus.google.com/+JohnnyDertien

De slopestyle masters was de eerste snowboard en free ski wedstrijd van het 2014 seizoen.Gehouden in het nieuwe park in Snowworld Zoetermeer.

Burton Jibfest 2014 - Snowworld ZoetermeerLuc Bütcker organiseerde dit jaar voor de 2e keer het Burton Jibfest. Hij had van Snowworld Zoetermeer toestemming gekregen om het hele sneeuwpark van de grond af opnieuw op te bouwen. En geen hoge schansen maar dikke rails en butter boxen. De beste snowboarders waren naar Snowworld toe gekomen voor een dikke sessie in het nieuwe park.

Wil jij ook rijden in het nieuwe park? Het park blijft nog de komen weken liggen. Dus snel naar Zoetermeer.

Video podcast: Johnny Dertien  @johnnydertien
Original music: Unicorn Rider by Cuzzy Cuz @Rub_A_Duck


 Een heel nieuw snowboardpark in Snowworld Zoetermeer voor het Burton Jibfest 2014.

Team Salomon Snowboard NL - ISNB:101

Een aantal maanden geleden mochten wij Salomon Snowboards (en ook een beetje de skies) toevoegen als sponsor van de iSnowboard Video Podcast. We spraken meteen af om eens met het Nederlandse Snowboard Team te gaan filmen. Afgelopen weekend waren wij in Snowworld Zoetermeer bij een van de snowboard / ski testdagen. Natuurlijk was het team aan het snowboarden in het funpark. En ondertussen vroegen wij aan Reinier van Gils welk snowboard hij dit jaar onder zijn voeten heeft.

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: A Little Rusty by Crisis -- Music via Rub A Duck
Direct Video download: ISNB:101
Meer Snowboard en Ski reviews:
Jones Mountain Twin - Snowboard Review - WZZP:06
Bataleon Boss - Snowboard Review - WZZP:05
Salomon Remix 2014 Ski Review - WZZP:04
Snowboard Review Ride Machette GT - WZZP:03
Snowboard review Flow Micron Verve - WZZP:02
Vans Encore Snowboard Boots

Snowboard Review Ride Machette GT - WZZP:03Weet jij al welk snowboard je gaat kopen. Als filmer stel je toch iets andere eisen aan een snowboard dan een street kid. Wij willen snel vertrouwd zijn met een board zodat we ons kunnen focussen op het filmen. Het snowboard moet een goede base hebben omdat je je onderwerp wel bij moet houden. En, als we geen tas op onze rug hebben, willen we ook af een toe een jump kunnen pakken. Eigenlijk zijn onze eisen niet zo vreemd... Dit is toch wat elke normale wintersporter zoekt.

 Afgelopen weekend waren wij in Snowworld Zoetermeer en reden daar op de Ride Machette GT. Wouter van de Griend van Ride NL verteld je meer over dit board.


Meer Snowboard en Ski reviews:
Jones Mountain Twin - Snowboard Review - WZZP:06
Bataleon Boss - Snowboard Review - WZZP:05
Team Salomon Snowboard NL - ISNB:101
Salomon Remix 2014 Ski Review - WZZP:04
Snowboard review Flow Micron Verve - WZZP:02
Vans Encore Snowboard Boots

Snowboard review Flow Micron Verve - WZZP:02

Weet jij al welk snowboard je dit jaar gaat kopen. Voor kinderen is het niet altijd makkelijk. Een kinder huurboard in de wintersport gebieden is vaak van het jaar 2000.
Flow Snowboards heeft dit jaar de Micron Verve in de collectie zitten. En dit is zoals ze bij Flow zeggen een Park Slayer. En dat hebben wij gezien. Mijn kid heeft dit board aan het begin van de middag opgehaald en is de hele dag aan het shreden geweest.

Zijn oordeel: Glijd goed, stuurt goed en was gewoon heel chill! Zoals een snowboard hoort te zijn.

Matthijs Koole van Flow Snowboard verteld in deze video waarom dit board zo goed is.

Ga voor meer info over de Flow Micron Verve naar de Flow Website.Meer Snowboard en Ski reviews:
Jones Mountain Twin - Snowboard Review - WZZP:06
Bataleon Boss - Snowboard Review - WZZP:05
Team Salomon Snowboard NL - ISNB:101
Salomon Remix 2014 Ski Review - WZZP:04
Snowboard Review Ride Machette GT - WZZP:03
Vans Encore Snowboard Boots

Snowpark Snowworld Zoetermeer

Als er een plaats is waar we altijd wel met footage terug komen is het wel het Snowpark van Snowworld in Zoetermeer. Elk zomer EN winterseizoen wordt er een nieuw park gemaakt met hierin altijd een Big Jump en een goede mix van rails.
De sneeuw is altijd op en top en wij kunnen ons niet herinneren dat er een snowboarder geklaagd heeft over trage sneeuw. De lengte van het park is niet zo heel erg lang. Dus als je meer obstakels in je run wilt doen dan moet je toch met 1 van de 2 sleepliften weer meer boven. Je neemt of de big Jump of 2 rails. Als je even wilt knallen, dan ga je gewoon even naar piste 5.

In het begin van het winter seizoen zijn er verschillende test avonden waar je de nieuwste snowboards en skies kan uitproberen. Check hiervoor de event agenda van Snowworld.

Als je net zoals ons een serieuze videograaf bent dan heb je als filmer geen moeite om binnen te komen om te filmen. Snowworld is blij met elke video die on-line verschijnt. Wij vinden dit een super instelling van de marketing mensen van Snowworld.
Video Podcast vanuit Snowworld Zoetermeer:

Burton Snowboards presents Jibfest 2013 - ISNB:96

Splash for Snowboard Cash - ISNB:95
Steasy Freeski- IFSK:02
ISNB:68 - Aston Egelmeers
Danny Larsen - ISNB:66
Rome Ballance and Balls - ISNB:64
More...

Burton Snowboards presents Jibfest 2013 - ISNB:96
Het was alweer 2 jaar geleden dat er een Jibfest was in Snowworld Zoetermeer. Tijd voor een nieuwe versie vond Luc Bütcker. Met hulp van zijn sponsor Burton Snowboards lukte het om een mooi budget rond te krijgen en na 3 weken bouwen lag er een nieuw boardpark in Snowworld. Vette rail van Gerben er bij. Dit moest wel een mooie wedstrijd worden.

Volgende week: Armada Jibfest!

Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: VibeMent -- Music available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

Splash for Snowboard Cash - ISNB:95


Zo aan het eind van het seizoen (nog 3 wedstrijden te gaan…) was het wel eens tijd voor een wat minder serieuze wedstrijd. Snowworld Zoetermeer had aan het einde van Piste 3 een 27 meter lange waterbak gemaakt. Wie daar het vetste doorheen kon crossen verdiende (ijs) pegels. Splash for Cash dus. En er werd behoorlijk gesplashed. Het lukt Johnny 13 zelfs niet om droog te blijven.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Louis Lingg and the Bombs - Available on tribeofnoise.com

Check out this episode!

BNLX Snowboard en Freeski Champs - ISNB:94


Wij zijn gek op snowboard en free ski wedstrijden en toen wij een aantal maanden geleden op het hoofdkantoor van de Nederlandse Ski Vereniging waren vertelden ze ons al dat er naast het Snowfest een aantal indoor wedstrijden op de planning stonden. Onder andere een Snowboard Benelux Cup Slope Style / Big Air in Snowworld Landgraaf. Op 19-20 mei was het zo ver. Snowworld had een nieuwe lading sneeuw gemaakt en en hele dikke jump geshaped. De rails zijn gemaakt door Gerben Verweij en Erik Daalder was ook nu weer de MC. Dit moest wel een killer event worden.
Alle uitslagen zijn te vinden op op www.snowboard.nl
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Check out this episode!

Steasy Freeski- IFSK:02


Wil jij beter leren skiën. En dan vooral freeskiën?De Steasy crew doet er alles aan om deze vorm van skiën in Nederland goed op de kaart te zetten. Met ski lessen in Snowworld Zoetermeer trainen zij jonge kids om snel op top niveau mee te kunnen draaien. Deze jonge skiërs hoeven hierdoor niet dezelfde fouten te maken zoals de pioniers hebben ooit gedaan. Er wordt veel aandacht besteed aan sneeuw veiligheid en ook de warming up ontbreekt niet. En met een kleine aanwijzing hier en daar worden er al snel goede tricks neergezet.

Muziek van Wetdog - Meanwhile - van de CD Snow Dance 003 presented by skiinfo.com

Video Podcast by @johnnydertien
http://www.facebook.com/iboardcastcom

Check out this episode!

Hoogste Wintertijd 2012 - ISNB:84


Stel je mist een been, zou jij dan het gevoel van snowboarden of skien willen missen. Ik ook niet. Daarom is het goed dat er organisaties zijn zoals de Mentelity Foundation, Cruyff Foundation en de Nederlandse Ski Vereniging die samen proberen zoveel mogelijk kinderen, met en zonder beperking, de sneeuw in te krijgen en hulp te bieden waar nodig. Deze foundations kunnen niet zonder geld. En wat is nu een mooier moment om een snowboard en ski marathon te organiseren om geld op te halen…. Juist de start van de winter. Hoogste Wintertijd.

Beats by beatsroyaltyfree.com


Check out this episode!

ISNB:70 - Gnu Snowboards

Een aantal weken geleden kregen wij een mailtje of wij misschien iets wilden doen met Gnu Snowboards. Dat wilden wij wel mits Boas van Olden wat zou vertellen over zijn snowboard keuze van dit seizoen. Zo stonden wij in Snowworld met zijn nieuwe Gnu Parc Pickle. Een a-symetrisch (dat wist ik niet), easy riding, park / freestyle snowboard. Nadat wij er even een rondje op gereden hadden vertelde Boas het één en ander over dit snowboard.

THX Gnu Snowboards NL voor deze video!

Original music artist: NAM -- Music available on tribeofnoise.com
BAckground Music artist: DJ Steffen Coonan

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:70 File size: 51 Mb

ISNB:68 - Aston EgelmeersHey Johnny… kunnen wij niet eens een snowboard video maken. Aston, natuurlijk kan dat! Laten we dat dan tijdens de Burton Big Air doen in Zoetermeer… Helaas ging de wedstrijd niet door en was de kwaliteit van het park matig. Toch even de camera uit de tas gepakt en wat shots gemaakt. Aston, wat zijn jouw wintersport plannen?

Korte uitzending vandaag maar ISNB:69 - Chicky Clinics / FOGS staat later deze week online.

Song: Face -- Original music artist: Geigermeister -- Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:68 File size: 34 Mb

ISNB:66- Danny LarsenAls je in Olso woont dan weet je wat de winter is. -20 En een meter sneeuw. De laatste plaats waar je heen gaat om te snowboarden is dan Nederland. Danny Larsen was op uitnodiging van K2 Nederland naar Nederland gekomen om te komen snowboarden. En terwijl zijn vrienden in Hintertux bij een top park stonden maar niet konden boarden, kon Danny de ene na de andere run maken. Het Snowpark van Snowworld Zoetermeer: en indoor skateboardpark voor snowboarders.

Hey Danny... Laat eens wat nieuwe snowboards zien!

Music titel: Ride Hard Die Free -- Original artist: Slippery When Wet -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:66 File size: 56 Mb

ISNB:62 | Rome Ballance and BallsDe eerste ronde van de Rome Ballance and Balls is heel simpel. De snowboarder die 3 rail tricks niet land gaan niet door naar de volgende ronde. Bas Mons heeft een wedstrijd format bedacht waarbij skils net zo belangrijk was als strategie. In drie ronden werd er gekeken we de beste allround rail riders van Nederland was. Switch, normal, fakie, nose of tail… het kon alle kant op gaan.

Muziek van Daznez en the Jukes gevonden op musicalley.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:61 File size: 56 Mb

ISNB:46 | Shaped Jibfest - Burton Air Jam


Het eerste echte snowboard event van het jaar… waren eigenlijk drie events. De Burton Air Jam, Shaped Jibfest en de premiere "AT EQUILIBRIUM" Na een uurtje filmen stond ons kaartje al helemaal vol met snowboard footage en moetten we van de film maar een los item gaan draaien….

Er is vandaag weer sneeuw gevallen in de bergen. Dit wordt een mooie winter.

Muziek van JSB - Got My Swagger Back
en BlackBulls - Boomchakalaka. Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:46 | Shaped Jibfest & Burton Air Jam File File size: 45 Mb

ISNB:47 | Bataleon Snowboards


Het buzz woord van de afgelopen 2 jaar was wel ROCKER. Alle merken hebben wel 1, meer of alle boards in een rocker uitvoering. Er zijn ook merken die hun eigen pad volgen… al 10 jaar lang! Bataleon is zo een merk. En toen wij hoorden dat het hoofdkantoor van Bataleon in Amsterdam stond was ons een ding duidelijk: Tijd voor een interview!

p.s. ISNB:46 | Shaped Jibfest en Burton Benelux Air Jam staat over 2 dagen on-line.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: ISNB:47 | Bataleon Snowboards File size: 64 Mb

ISNB:44 | Skullcandy Railbattle 2010De winter is echt voorbij als de Skullcandy Railbattle weer gereden wordt naast Snowworld in Zoetermeer. Gerben had er ook dit jaar weer alles aan gedaan om de wedstrijd beter, de start hoger en de rails langer te maken….. allemaal gelukt! Helaas konden wij niet de hele wedstrijd blijven, maar zagen genoeg om te weten dat het vet was!

itunes-16x16 Subscribe by iTunes.

Music Link:
Original artist: Milo Firewater -- Music available on musicalley.com

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone >> | File size: 40 Mb

Pim Stigter - ISNB:25

Wij kregen een maitje van Vans of wij een interview wilden doen met Pim Stigter. Dat wilden wij wel. Pim heeft niet alleen een indrukwekkende lijst sponsoren, hij heeft een week geleden de nieuwste boards mogen testen voor de Taste..... Hij had daar vast en zeker wel wat over te vertellen. Wij spraken af in Snowworld Zoetermeer (ook een sponsor van Pim) waar een nieuw zomer funpark klaar stond om gebruikt te worden.

Muziek van Steffen Coonan en ADZ gevonden op Mevio.

Quick Links to the Media:

Quicktime >> | Windows Media >> | Flash >>

Palmer Snowboards Photo Shoot - ISNB:22

Een aantal weken geleden werden wij mee gevraagd op de Palmer snowboards photo shoot in Snowworld Zoetermeer. Als een oude fans van Shaun Palmer konden wij natuurlijk geen nee zeggen. Dan konden wij meteen verder vragen naar het Palmerproject en Snow-X. Twee projecten waar Palmer bij betrokken is. Meteen even de snowboardjes voor volgend, 2009-2010, wintersport seizoen gezien. Vet!

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>

Sapient Sponsor Me - ISNB:18

Sapient Benelux was op zoek naar nieuwe Nederlandse riders. Zij organiseerden in Snowworld Zoetermeer een Sponsor Me wedstrijd waaraan iedereen aan me kon doen. De voorselectie was op op the Mustachio gedaan en in Snowworld waren nog wat wild-cards te verdienen. Waar zijn jullie naar op zoek?

Quick Links to the Media:

| Quicktime | Windows Media |


125184-72
Lords Of Altamont
download_icon "Live Fast" (mp3)
from "Lords Have Mercy"
(Gearhead Records)

service_icon_4 Buy at iTunes Music Store
icon_landing_page More On This Album

log_pageview.php

Steve Krijbolder - ISNB:17

Hey John, ik ben 3 weken in Nederland. Ik heb nu wel even tijd om een interview te doen. Die kans liet ik ons niet ontgaan en maakte een afspraak met Steve Krijbolder tijdens de Sapient sponsor me contest in Snowworld Zoetermeer. Het seizoen is nog maar net begonnen maar Steve is al heel Europa door gereisd om mee te doen met verschillende events. Er staat nog veel meer op de agenda...

Quick Links to the Media: Quicktime | Windows Media


Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact