0172 Wake Park - Alphen aan de Rijn

Midden in de randstad vind je cablepark Wet n Wild met het 0172 Wake Park. Daan Rigter is de man achter het wakeboard park en de obstakels. En met zijn ervaring weet je dat je hier goed zit.

Het mooie aan dit park is dat alle obstakels aan 1 kant van de baan liggen (behalve een kleine kicker) en laat dat nu aan de walkant zijn. Dus als je valt, hoef je niet ver te zwemmen. Dat maakt dit de ideale plek om tricks te oefenen. 

Het park bestaat uit 2 kickers, 1 aan de binnenkant (deze is iets lager) en 1 aan de buitenkant. Dan een rooftop aan de buitenkant en een Straight Box aan de binnenkant, een Step-up Rail (zie de foto) en aan het eind een Uprail van Park Solutions.

Gedurende de zomermaanden kan je bij Daan een Obstacle Clinic volgen zodat je je park skills kan verbeteren. Dus als je een goede wakeboarder wilt worden dan is dit de ideale spot.

Wet 'n Wild - Sportlaan 5, Alphen aan de Rijn. Open in Google Maps.

Skatepark Stadspark Noord IJmuiden


Het mini street plaza skatepark in IJmuiden zit goed in elkaar en je kan er goed skateboarden.

Er zijn in Nederland genoeg locale skatepleintjes die eigenlijk niet zo heel best gelukt zijn. Maar daar hoort het skateparkje in het Stadspark Noord, IJmuiden zeker niet bij! Op een kleine 500 m2 vind je alles wat een street skater maar kan wensen. Een wheelie plateau met een curb, een loadingdock met handrail (zoals het oude ghettopark), roadbarier bank en een quarterpipe. Dit alles staat op een lekker stuk beton. Chillen doe je op de "tribune" die naast het park staat. 

Parkeren doe je naast het park of bij de supermarkt. Na je skate sessie nog even de zee induiken, met of zonder surfplank, dan door naar de volgende stop.

Je vind het park in Stadspark Noord aan de Moerbergplatsoen, IJmuiden. Open in Google Maps.


Skatepark Didam

Oke, over 1 ding zijn wij het op iboardcast HQ eens. Het beste outdoor skateboardpark van Nederland staat in Didam. Wij hebben nog nooit zo'n vet skatepark op zo weinig vierkante meters gezien. Een kleine 800 m2 groot. Rondom een stuk gras, met bomen, dus je skate in een rondje. Maar je kan twee kanten op. En elke kant is anders.
Er zit echt alles in dit skatepark. Ledges, rails, stairs, euro gap, en quarterpipe in een hip, hubba's, curbs, en hele dikke bank hip.... Alles wat een moderne street skater wil. Een dikke 10 voor de ontwerper van dit park. Het park is neer gezet door de mensen van Concrete.

Normaal posten wij wat foto's van een skatepark. Maar het is onmogelijk een beeld van dit park neer te zetten met 1 of 2 foto's . Daarom hebben wij een rondje gereden met onze GoPro.

Je vind dit park aan de Vincwijcweg in Didam. Open in Google Maps. Wij hebben ons prima vermaakt en je moet zeker ook gaan.

Aan de Vincwijcweg in Didam vind je volgens ons, het beste outdoor skatepark van Nederland.
Bekijk onze Google Skateboard Map

Skatepark Wezenlanden Zwolle

Wij kregen van @dafurskater een uitnodiging om eens te komen skateboarden in skatepark de Wezenlanden in Zwolle. Omdat wij toch op weg waren naar het Skatepark in Harderberg leek ons dit een goede tussenstop.

Het skatepark ligt aan de rand van het stadspark vlak voor het provinciehuis van Overijssel. Het eerste wat opvalt is het wat ruwe asfalt. Niet dat het slecht rijdt, maar we zijn ondertussen wel aan het gladde beton van andere skateparken gewent. In het park vind je een wat gedateerde opstelling. Met aan de ene kant een bank, quarter, bank opstelling. Aan de andere kant het zelfde maar dan in twee stappen. Daartussen wat obstakels. Maar alles is aanwezig. Curbs, hubbas, rails en een gekke push bump.

Aan de kop vind je een flinke pool. Niet diep, wel groot. En met een prima flow. En de bowl sluit direct aan op het street gedeelte.

Dit is een KEER GAAN park. Zeker als je het combineert met een bezoek aan het skatepark van Harderberg.Open skatepark de Wezenlanden in Google Maps.

Skatepark Steenwijk

De beste bowl van Nederland staat in Steenwijk (zo dat is gezegd) Vlak naast het spoor vind je dit skatepark waar deze bowl deel van uitmaakt. Ruim 50% van het oppervlakte is gebruikt voor deze killer. Zijn de meeste pools in Nederland niet dieper dan 1 meter 50. Deze bowl heeft een deepend van 3 meter. Je hebt best wel wat skills en ballen nodig om hier goed in te rijden. Wij kunnen ook niet wachten om hier eens wat pro skaters heen te krijgen.

Door deze vette pool blijft er niet zo veel ruimte over voor het street gedeelte. En hierin zit dan ook zo veel mogelijk. Hubbas, rails, banks, quarterpipe, stairs, euro gap en een kleine hip.
Wij hadden liever gezien dat er wat minder stond en er wat meer de ruimte was genomen. Maar als je hier wat vaker rijdt dan kom je er wel uit.

Je vindt het park aan de Gagelsweg (open in Google maps). Parkeren doe je bij de voetbalclub aan de overkant. En voor je inkopen rij je naar de Albert Heijn die even verderop zit. Campings zitten er voldoende in deze regio. Zeker als je ook nog het park in Hardenberg bezoekt.

Skatepark Harderberg

Het skatepark in Hardenberg ligt in een mooi stadspark en is gebouwd door de mensen van Concrete. Ook hier is het te zien dat een skateboarder de boel in de gaten heeft gehouden.
De ondergrond rijdt fantastisch en in dit park zijn vele lines mogelijk. Misschien jammer dat de quarters / corners niet voor een echte bowl gebruikt zijn, maar ze zijn goed in te passen in een run.
Dit park heeft ook weer alles:  hubbas, ledges, rails, hips, corners en een (goede) speed bump die als een soort tiet in het midden van het park ligt. Meestal heeft Johnny 13 problemen met de Euro gap. Maar hier geeft de bank een prima pop en was er geen enkel probleem.
Het skatepark ligt niet ver van het centrum dus er zijn genoeg mogelijkheden om wat inkopen te doen. Parkeren is wat lastig omdat er alleen vergunninghouders naast het park mogen parkeren. Maar de camperplaats naast het park is killer. Voor € 10,00 kan je hier een camper neer zetten zodat je de volgende dag door kan rijden naar het volgende park. Verder zijn er in de omgeving genoeg campings om een nacht door te brengen.
Dit is een MOET ZEKER GAAN park!
Locatie: Hardenberg, Parkweg.

Skatepark de Canyon, ZutphenAan de rand van Zutphen, bij een nieuwbouwwijk, vind je de Canyon. Persoonlijk vinden wij dit het beste skatepark dat door de mannen van Carve gebouwd is. Ook was dit het eerste skatepark in Nederland met een cradle. Één die moeilijk te carven is.

Het park heeft een groot street gedeelte met banks, hips en curbs. Maar het is vooral de dikke stair met hubbas en handrail die opvalt.Verder heeft dit park een bowl met de eerder beschreven cradle. Kost wel wat moeite om de bowl te rijden. Hij is vrij nauw.

Wij hebben ons prima vermaakt en gaan zeker terugkeren. Het zou vet zijn als er hier meer events zouden worden georganiseerd. Kijk onze video KING OF THE CANYON 1 en 2.

Parkeren doe je aan het park (gratis) En vlak naast het skatepark is een winkelcentrum voor je inkopen.

Je vind het park in Zutphen aan de Canadasingel (open in Google Maps).

Overzicht skateboardpark de Canyon in Zutphen. Street, pool met cradle. De eerste pool met cradle staat in Zutphen Dikke trap met handrail


Skatepark de Tanker - Amsterdam Noord

Dit is het nieuwe DIY park van Amsterdam Noord. Ontstaan in de hoofden van Mick en Mike. Als CONS Project Amsterdam gebouwd naast het oude benzinestation. Wij hebben hier nog geen video's geschoten. Maar als het park op 21 juni open gaat, zijn wij er zeker bij.


Skatepark Zoetermeerse Rijweg - Den Haag

Wij waren al een tijdje niet in Snowworld Zoetermeer geweest. Toen wij op pad waren naar het Burtion Jibfest 2014 zagen we op de weg naar Zoetermeer dit nieuwe skatepark. Wij moesten natuurlijk even stoppen om een klein rondje te rollen.

Het park heeft een ondiepe clover bowl met een wallride die in het gebouwtje (jongerenwerk?) gemaakt is. De wall gaat over een een over-vert / gradle sectie die best lastig is om te rijden.
Het street gedeelte is een mix van een street plaza met een DIY park.

Het parkje ligt niet ver van de A4 - A12. Parkeren doe je gratis aan de overkant. En met het openbaar vervoer stap je uit op Den Haag, Leidschenveen.

Google Maps: 52.061494, 4.405749

Skatepark aan de Zoetermeerse Rijweg.

Skatepark aan de Zoetermeerse Rijweg.


Wij hebben het parkje nog niet echt getest maar we geven het nu al een 7

Skatepark Beatrixpark Almere - gespot

Midden in het Beatrixpark, dicht bij het centrum van Almere, vind je dit skatepark. Als je er aankomt denk je dat het een park van de eind jaren 70 is. Niets is minder waar. Dit park is rond 2000 gebouwd. Er is een snakerun, 3 pools, pumpbumps en een nieuwe, stalen funbox, mini ramp en natuurlijk wat curbs.

Er zijn aantal rare ontwerp fouten in het park (waarschijnlijk hadden de ontwikkelaars zelf nog nooit op een skateboard gestaan) Er zit een afvoer gootje onderaan elke bank en de pumpbumps sluiten niet lekker aan om de grond. Flow ontbreekt daardoor. Het asfalt is niet meer van super kwaliteit en 15 jaar weersinvloeden hebben hun sporen achter gelaten. Daar heb je als BMX rijder geen last van, maar als skateboarder moet je wel wat grotere wielen rijden.

De bowls rijden nog prima. Misschien een beetje saai. Het zijn 3 losse bowls. 2 Vierkant en 1 rond. Een combinatie was leuker geweest. De snakerun moet je even door krijgen maar er zitten echt wel wat lines in. Als BMX-er kan je er sneller doorheen racen.
Leuk park midden in een bos, prima om een middag met je old skool vrienden te skateboarden. Als BMX rijder kan je hier snel uit de voeten.

Het skatepark in het Beatrixpark Almere lijkt in de jaren 70 gebouwd te zijn. Cool voor een old skool dag.


Je vind het park met Google Maps: 52.377390, 5.202049

Down Under Cablepark

In het midden van Nederland. Net voorbij Utrecht vind je Cablepark Down Under. Wij zijn hier regelmatig te vinden als er weer eens een goede wakeboard wedstrijd georganiseerd wordt. De centrale kabel is, voor ons gevoel, een van de langste in het land en daarom wat lastig om te filmen. Op elke zijde is er een obstakel te vinden. Een slider, a-frame en een kicker.

Deze baan had als eerste kabelbaan in Nederland een 2.0 systeem. Met daarbij een uitgebreide fun park. Te gek om te filmen wat de wakeboarders komen in een run meerdere keren voorbij.

Op de horeca is niets aan te merken en er zijn relaxte banken van steigerhout. Als je geen gebruik wilt maken van het terras, of je bent klaar met het wakeboarden en wilt toch wat langer blijven, dan is er voldoende ruimte op de stranden rond het meer.

Skatepark Evenaar Almere

Als je op zoek bent naar een groot outdoor skatepark, waar iedereen het naar zijn zin kan hebben, moet je eens in Almere gaan kijken. Dit 2000m2 grote park ligt midden in een woonwijk naast station Almere Oostvaarders. Het park heeft een mini course, een rail sectie, hoge en lage mini ramps met verschillende spines, grote en kleine funboxen... Ga zo maar door.
Wij waren hier al eens voor een groot street event (wat door de regen niet door ging) dus toen wij een kans kregen om weer eens een kijkje te nemen, en natuurlijk rond te rijden, lieten wij die niet schieten.


Wakeboardbaan Betuwestrand, Beesd.

Is het weer tijd om een vakantie te boeken? En waar wil je als boarder het liefst heen? Een plek waar je kan boarden natuurlijk! Wij waren bij de waterskibaan van Betuwestrand in Beesd. Dit is een camping MET een wakeboardbaan EN een skateboardbaan! De wakeboardbaan ligt midden op de camping en de tenten en caravans staan om de plas heen.

Wat bijzonder is, is dat de baan ook een eigen 2.0 systeem heeft. Ride the Beast! Deze wordt gerund door Michael Timmers en Antoni van der Wekken. Deze 2 weten wat wakeboarden is dus met de kwaliteit en diversiteit van de wakeboard obstakels zit het wel goed.

Bij de start van het 2.0 systeem staat een vette mini ramp. Dus na het wakeboarden kan je hier nog even verder skateboarden. Of na het skateboarden kan je even los gaan in het wakeboardpark.
En overnachting op de camping kost ongeveer € 35,00.  En als je op de camping staat dan kan je voor € 20,00 een uur wakeboarden.

Google Maps

Skateboarden en wakeboarden op de betuwestrand camping.


Marnix Bowl, Amsterdam.

Hot spot nummer 2 in Amsterdam op dit moment. Deze bowl ligt vlakbij het Marnixbad naast het centrum van de stad. Als pro BMX'rs of skateboarders Amsterdam bezoeken gaan ze zeker even rijden in deze pool.
Kidney shape met ruime transisions. Oppervlakte heeft weinig barsten of gaten en als Cranzy Dentist weer eens is langs geweest, ziet de bowl er fantastisch uit. Als je na werktijd de pool bezoekt is de kans groot dat je de locals tegen het lijf rijdt en als je mazzel hebt gaat er een bbq de fik in. 
Koffie scoorde je bij Oca Mix. Waar je ook meteen spare parts kan kopen in de Concrete Surfer Skateshop.
Je vind de pool aan de Marnix straat. Je rijdt via de centrum ring gewoon naar het zwembad. Parkeren kan je in de buurt van de bowl. Let ook hier op de parkeermeter.


DIY Park, Amsterdam

Op dit moment zijn er 2 skateboard hot spots in Amsterdam. De Marnixbowl en dit DIY park. Dit skateparkje is in 2013 door de skateboarders zelf gebouwd als tegen reactie op de sloop van het oude Ghetto park wat op korte afstand van deze spot lag (ISKB:76 - Ghetto park video)
Het park is een work in progress en kan elke week anders zijn. Het park is vrij ruw en je moet even wennen aan de transisions. Als je de slag te pakken hebt dan kan je je hier prima vermaken.
Het park ligt aan de rand van de stad, op korte afstand van de Coentunnel. Je auto kan je naast het park parkeren. Maar let wel op de parkeermeter.


Kadoelen Pool Amsterdam

Vlak naast de A10 ring op 300 meter van de Mc Donnalds vind je deze pool op sportpark Kadoelen. Deze Bowl is 15 jaar geleden met veel spektakel geopend, om meteen door de skateboarders gedumpt te worden omdat de anti grafity coating de bowl veel te glad maakte.
De jaren hebben de coating weg gesleten en misbruik van de pool heeft sporen na gelaten. Maar zij is nu prima te skaten. Anders is het zeker even de moeite waard om in de naast gelegen halfpipe of op het kleine street gedeelte te cruzen. Zeker BMX'rs kunnen wel wat met deze spot. Goede start voor een skateboard of BMX sessie in Amsterdam.
Ruime parkeer mogelijkheden naast de half pipe. En wij denken dat als je hier gaat barbecueën er niemand last van heeft.Skatepark Blauwe Ring in Assendelft.

 
Gedateerde opstelling met een rij oppervlak van polyester. Bank-quarter-bank, funbox met curb, stijle bank/quarter en 2 railtjes. Gezien de markeringen op het asfalt is het parkje al een keer verbouwt. Het skateboardpark wat er nu staat is geplaatst in 2013 en is gebouwd door Rhino Ramps. De kwaliteit van het asfalt is matig.

Het skatepark staat midden in de nieuwbouwwijk "Saendelft" (open in Google Maps). Toen wij kwamen spotten lag er veel glas op de grond. Oké voor 10 minuten en dan snel weer op weg naar het volgende park.


Skatepark A8

Nu Skatepark Amsterdam toch echt gesloten is, moeten we toch een ander park in de buurt zoeken. Het park wat dicht bij iboardcast HQ in de buurt ligt is het Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan (Kijk met Google maps). Ooit, in een heel ver verleden (1989 of zo iets) heeft Johnny 13 er voor gezorgd dat er hier een mini ramp geplaatst werd door de gemeente Zaanstad. In 2006 is deze vervangen door het betonnen park en in 2012 is er nog een laatste aanpassing gedaan.

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan deel 1

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan deel 2

Het park bestaat uit 2 delen. Street en een grote bowl. Hoewel het street gedeelte er oké uitziet is er eigenlijk geen lekker flow. De hoeken van de banks geven je net niet die lift die je verwacht en het asfalt rijdt niet zo heel soepel.

Skatepark onder de A8 in Koog aan de Zaan Bowl gedeelte

De bowl is één van de grotere bowls in Nederland. Je moet er wel wat langer in rijden om de juiste line en flow te vinden. Dan kan je er prima in rijden. Als je in de bowl gaat rijden neem dan wel een bezem mee.

Groot nadeel vinden wij de op en afritten van de A8 die naast het park lopen. De auto's die er rijden maken, doordat ze omhoog moeten rijden, veel toeren en dus herrie. Ook de uitlaatgassen zorgen niet echt voor een prettig skate milieu. En hoewel het park onder de A8 ligt is het bij langdurige regen niet droog. Des ondanks vinden wij dat er veel potentie in dit park zit. De lokatie is te gek en het is wel heel prettig dat er een grote AH naast het park ligt (met mooi glad asfalt en kleine trappetjes)

Video's op deze lokatie geschoten:
Chairskating - ISKB:136
Mike Rutten - ISKB:96
SK8 - ISKB:101 
Red Bull Under the Bridge

Snowpark Snowworld Zoetermeer

Als er een plaats is waar we altijd wel met footage terug komen is het wel het Snowpark van Snowworld in Zoetermeer. Elk zomer EN winterseizoen wordt er een nieuw park gemaakt met hierin altijd een Big Jump en een goede mix van rails.
De sneeuw is altijd op en top en wij kunnen ons niet herinneren dat er een snowboarder geklaagd heeft over trage sneeuw. De lengte van het park is niet zo heel erg lang. Dus als je meer obstakels in je run wilt doen dan moet je toch met 1 van de 2 sleepliften weer meer boven. Je neemt of de big Jump of 2 rails. Als je even wilt knallen, dan ga je gewoon even naar piste 5.

In het begin van het winter seizoen zijn er verschillende test avonden waar je de nieuwste snowboards en skies kan uitproberen. Check hiervoor de event agenda van Snowworld.

Als je net zoals ons een serieuze videograaf bent dan heb je als filmer geen moeite om binnen te komen om te filmen. Snowworld is blij met elke video die on-line verschijnt. Wij vinden dit een super instelling van de marketing mensen van Snowworld.
Video Podcast vanuit Snowworld Zoetermeer:

Burton Snowboards presents Jibfest 2013 - ISNB:96

Splash for Snowboard Cash - ISNB:95
Steasy Freeski- IFSK:02
ISNB:68 - Aston Egelmeers
Danny Larsen - ISNB:66
Rome Ballance and Balls - ISNB:64
More...

Burnside Skateboard Park (en shop)

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan.

Deze week waren wij in Burnside voor hun 25 jaar bestaansfeestje. In 1988 begonnen als Rodolfo's Deventer aan de Nieuwstraat. In 1996 verhuist naar de huidige locatie waarbij er meteen een skatepark gebouwd werd. Het skatepark is volgens ons het langst geopende skatepark van Nederland. De winkel is vandaag de dag de expert in skateboard, snowboard, BMX en wakeboard land.
Het park heeft de afgelopen jaren veel veranderingen door gemaakt. Maar het is altijd een goed mix geweest van quarterpipes, curbs, funboxen, mini-rampen rails. Buiten, aan het water, staat een betonnen bowl. DIY style.Om te filmen is het best een lastig park omdat door de camera vrij donker lijkt.

Toen Johnny 13 in 1992 voor het eerst de winkel in liep om een paar Airwalks te kopen voelde hij zich meteen thuis is deze shop. Nog steeds zijn wij zijn hele grote fan van Burnside en zij supporten de iboardcast Video Podcast al vanaf dag 1.

Check voor openingstijden en entree prijs op de Burnside website.


Video Podcast van dit park:Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten ? Wij hebben wel wat suggesties!

Skatepark Amsterdam

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan. En vooral waar je moet zijn.

Deze week zijn we in Skatepark Amsterdam geweest. Dit is een internationaal Skatepark waar al veel bekende pro's zijn komen skateboarden. Elk jaar wordt hier de Amsterdanm Amm verreden. Dan komen de beste amateur skateboarders uit Europa naar dit skatepark om te kijken wie de aller beste is.

Dit park heeft alles wat een skatebaoder nodig heeft. Banks, rails, funboxen, mini ramp en voor de kleine rippers onder ons zijn er kleine obstakels. Genoeg te skaten voor jong en oud. Op woensdag avond mag je ook met je BMX naar binnen. Let er dan wel op dat je plastic peggs hebt.

Let op: Is is niet zeker hoe lang dit park nog open blijft. Waarschijnlijk sluit dit park eind 2013 zijn deuren. Voor meer info, openingstijden en entreekosten kijk de op de website van Skatepark Amsterdam.

Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten?

Skatepark Zaandam Poelenburg.

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op ons skate, snow of wakeboard. En wat is er nu makelijker dan een fototje te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen moet. Deze week waren we in de wijk Poelenburg in onze home town Zaandam.

Naast de mooiste moskee van Nederland ligt dit kleine park met wat curbs, 2 grote quarter pipes, een rail en een funbox. Het is allemaal niet zo heel bijzonder maar oke om even een uurtje rond te rijden. Als je iets wilt eten dan zijn er genoeg Turkse winkeltjes in de buurt waar je genoeg lekkers kan kopen. En als je hier toch aan het rijden bent, rij dan meteen even door (5 minuten) naar het skateparkje in het Darwinpark. En als je daar dan klaar bent.... De pools van de A8 zijn slechts 15 minuten verder.


Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten?Skatepark Driehuis

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan. Dus waar kan ik skaten?

Dit weekend kwamen we per toeval dit kleine skateparkje tegen toen wij op het voetbalveld waren geweest. Naast het treinstation van Driehuis staat een klein betone skateparkje met wat lage obstakels. Als je net als ons op de voetbalvelden moet zijn dan kan je wel even 5 minuten gaan rollen. Anders is het de reis niet waard. Dus dit skateparkje is leuk voor de local kids. Wij hebben er niets te zoeken.

Skatepark Kufstein, Oostenrijk

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. Als je dan op vakantie bent dan kan je mooi eens verder kijken.

Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten? Wij wisten dat er ergens in Kufstein een skatepark moest zijn... Maar waar? Toen wij langs de lokale skateshop waren geweest wisten wij precies waar we moesten zijn. Onder het viaduct aan de Inn. Maar toen we het park eindelijk gevonden hadden viel het enorm tegen, zeker omdat we al in Worgl geweest waren.

Het park bestaat uit verschillende losse obstakels. Funbox, curbs, quarterpipe, bank en een flinke mini ramp. Maar het is het allemaal net even niet. Oke om even rond te rijden. Maar wij zelf gaan liever in Worgl rijden.


  Google Maps: 47,59066, 12,16527

Skatepark Wörgl, Oostenrijk

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. Als je dan op vakantie bent dan kan je mooi eens verder kijken.


Deze week zijn we in Wörgl in Oosterijk. Wij hadden dit park al zien liggen toen wij op weg waren naar de Vans Wangle Tangle. Het was nu best lastig om het park te vinden. Het ligt achter de bomen, naast de snelweg, aan de gemeente werf. 

Dit is echt een DIY park 2.0. Deze jongens zijn al een tijd bezig met het bouwen van dikke pools, hoge banks en diepe transfers. Als je een laag gedeelte zoekt voor je kids.... nee niet echt. En neem van ons aan. Een helm is niet verkeerd. Zeker voor de kids niet. En nog een kleine tip. In de bowl zit een speed bump. Die zie je niet altijd even goed.
Entree is gratis.
  Google Maps: 47,49573, 12,05783

 Waar kan ik nog meer skaten?

Skatepark Oudorp-Alkmaar

Elke week zijn wij op pad om te filmen maar zo nu en dan gaan wij ook zelf skate-, snow- of wakeboarden. Daarbij komen wij op super, goede en slechte spots. Als wij op locatie zijn maken wij even een foto en vertellen jou waar jij de spot kan vinden en of wij het de reis waard vonden. Als eerste spot Skatepark Oudorp-Alkmaar. Een parkje van beton gemaakt door Concrete. Transitions zijn melow en alles is niet zo heel erg hoog. Street met een mini ramp gedeelte. Als oude bok en rookie kid vonden wij dit skatepark de moeite waard en zeker leuk voor 2 uurtjes.Google Maps: 52,63760, 4,77108
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact