Freestyle Pro 2015 - IBCT:355

Freestyle Pro 

Midden in het centrum van Den Haag vind dit jaar een uniek aktiesport evenement plaats. Skateboard, wakeboard, BMX, MTB, Ski en Snowboard alle sporten vinden plaats in de hofstad. Welke gladiator is de eerste winnaar van de Freestyle Pro?

Liquid Force Railbattle 2015 - IBCT#352

Jaaroverzicht 2014 - Alle video's in 10 minuten.


Jaaroverzicht van al onze video's die we gemaakt hebben in 2014. Wij stoppen 70 video's in 10 minuten zodat jij kan zien wat je allemaal gemist hebt in 2014. Wij hopen dat 2015 een jaar wordt met veel sneeuw, vette skate- en wakeboard sessie in het park. Veel wind voor in de surf zeilen en de kites en natuurlijk mooi weer.

Het jaar begon met een uitnodiging om te wakeboarden. Wakeboarden midden in de winter. Daarna was het tijd voor de jaarlijkse trip naar de ISPO om samen met Sanne de Jong naar mooie nieuwe snowboard, skateboard en ski goodies te kijken. Ook had ik op de ISPO een interview met mijn grote voorbeeld Micheal Brook van Concrete Wave. In het begin van het jaar een interview met Olympisch Kampioen Bibian Mentel en het winterseizoen werd samen met mijn goede vriend Erik Daalder afgesloten op het Snowfest in Laax.

Nieuw dit jaar in de video feed was PAINTBALL. Heeft helemaal niets met boardsports te maken maar als je buurman professioneel paitballer is dan moet je een keer mee en het was vet! Natuurlijk waren wij ook bij de voorronde van de Vans Shop riot 2014 in Burnside, hebben wij een rondleiding gehad bij Sinner eyewear en waren wij bij het NK Jeugd. Wat ook heel vet was, waren de Mountain Dew Bootcamps. Een dik parcours op een plek waar 2 dagen eerder niets stond..... en natuurlijk nog veel meer.

Aan het eind van de zomer hadden wij al heel wat dikke actie zien voorbij komen en we hadden nooit gedacht dat er aan het eind van het jaar nog zoveel moois zou voorbij komen. Na het NK Wakeboarden aan de kabel was het tijd voor het wakeboard hoogtepunt van het jaar: de Liquid force Railbattle bij Burnside. Daarna stapte de crew van Burnside Skatepark in de bus naar Flesh and Bones in Aalst voor de Europese finale van de Shop Riot en werden we uitgenodigd door Amsterdam Heat om mee te gaan naar chantilly voor de finale van The millennium. Het WK paintball.

Zoals jullie zien is het weer een mooi jaar geweest. In 2015 gaan we de video's aanpassen. Het wordt de bedoeling om wat dieper op de zaken in te gaan. Onze sponsors hebben voor volgend jaar al toegezegd om mee te doen.

Rest mij alleen nog.... Dank je wel:

Rik van Dijk en de crew bij Vans Benelux
Herm en zijn team bij Burnside
Kelly en Boaz van Salomon
Roderik bij Red Bull
Christina, Ruben, Thomas en Marijn dank jullie wel dat ik de tijd krijg om dit te doen.....

De riders, spelers en organisaties als ik jullie niet mag filmen is er geen video.... En jullie als kijker, dank jullie wel.

 Zorg dat je 2015 goed begint en abonneert jezelf op YouTube of met je iPhone en ik zie jullie wel weer op een volgend event.

 Veel mzzl in 2015!

 Alle muziek is van Hasenchat -- Music available on tribeofnoise.com
Alle video die we in 2014 gemaakt hebben in 10 minuten. Skateboard, snowboard, wateboard, kiteboard, paintball. BMX

Liquid Force Railbattle 2014 - Burnside CableparkWij zeggen het elk jaar. Maar de Railbattle bij Burnside Cablepark is de vetste wakeboard wedstrijd van het jaar. Ook dit jaar was de rail weer groter en waren er weer meer deelnemers. Niet alleen uit Nederland maar ook uit andere landen van Europa.
Burnside Constructions had samen met Liquid Force Nederland een dubbele rail constructie gebouwd waarop de wakeboarders hun tricks moesten laten zien. Doordat de gap tussen de rail en de kickers niet zo heel groot was dit jaar konden de riders zich concentreren op de tricks. Dat ging weer helemaal los. Aan het eind van de dag had Johnny 13 een interview met Antoni van der Wekken winnaar bij de mannen.

Music: Bij een battle hoort een Machine Gun van Sound Avtar en die beats komen van Rub A Duck.
Video podcast: Johnny Dertien

Open Men:
1: Antoni van der Wekken
2: John Broer
3: Dirk Gideonse

Open Woman:
1: Maxine Sapulette
2: Yasmin Tanriverdi
3: Joyce Sanne

Junior Men:
1: Maurice Prior
2: Devi Sentrop
3: David Regnergy

Kijk mee met Johnny 13


Kijk dit jaar live mee met Johnny 13 als hij op de Lquid Force Railbattle bij Burnside Cablepark rond loopt en af en toe een foto schiet.


9 Foto's per pagina. Klik next voor de vorige 9 foto's.

iboardcast de wekelijkse action sport video podcast. Kijk mee op YouTube, de website of video de iTunes podcast.

NK Wakeboard aan de Kabel 2014

Een grootte groep wakeboarders was maar de waterskibaan Zeumeren gekomen voor het Nederlands Kampioenschap wakeboarden aan de kabel. GoPro, Liquid Force en Brunotti waren dit jaar de grote sponsors dus dat beloofde wat. Het Cable Park had er alles aan gedaan om binnen een jaar een goed waterpark meer te leggen en ook op de kant was er voldoende te doen. Maar de beste actie was natuurlijk te zien op het water. 2 Dagen lang werd er keihard gevaren voor die eerste plek.

Music: Who Got Da Buzz - The Freestylers featuring Synikall - Rub A Duck
Generale repetitie voor het NK wakeboarden

Het was tijdens de Liquid Force Obstacle Jam genieten van Nederlands beste wakeboarders. In het 0172 Wake Park moesten de boarders laten zien dat zij de beste tricks op de sliders en de kickers hadden. Elke rider kreeg 10 minuten de tijd om indruk te maken op de jury. Als dit de generale repetitie is voor het NK Wakeboarden op Zeumeren, wauw!

Muziek: You Can Do This / Wicked Whisky On the Rocks - Single - Remco Geerts

Link naar de podcast

0172 Wake Park - Alphen aan de Rijn

Midden in de randstad vind je cablepark Wet n Wild met het 0172 Wake Park. Daan Rigter is de man achter het wakeboard park en de obstakels. En met zijn ervaring weet je dat je hier goed zit.

Het mooie aan dit park is dat alle obstakels aan 1 kant van de baan liggen (behalve een kleine kicker) en laat dat nu aan de walkant zijn. Dus als je valt, hoef je niet ver te zwemmen. Dat maakt dit de ideale plek om tricks te oefenen. 

Het park bestaat uit 2 kickers, 1 aan de binnenkant (deze is iets lager) en 1 aan de buitenkant. Dan een rooftop aan de buitenkant en een Straight Box aan de binnenkant, een Step-up Rail (zie de foto) en aan het eind een Uprail van Park Solutions.

Gedurende de zomermaanden kan je bij Daan een Obstacle Clinic volgen zodat je je park skills kan verbeteren. Dus als je een goede wakeboarder wilt worden dan is dit de ideale spot.

Wet 'n Wild - Sportlaan 5, Alphen aan de Rijn. Open in Google Maps.

Down Under Cablepark

In het midden van Nederland. Net voorbij Utrecht vind je Cablepark Down Under. Wij zijn hier regelmatig te vinden als er weer eens een goede wakeboard wedstrijd georganiseerd wordt. De centrale kabel is, voor ons gevoel, een van de langste in het land en daarom wat lastig om te filmen. Op elke zijde is er een obstakel te vinden. Een slider, a-frame en een kicker.

Deze baan had als eerste kabelbaan in Nederland een 2.0 systeem. Met daarbij een uitgebreide fun park. Te gek om te filmen wat de wakeboarders komen in een run meerdere keren voorbij.

Op de horeca is niets aan te merken en er zijn relaxte banken van steigerhout. Als je geen gebruik wilt maken van het terras, of je bent klaar met het wakeboarden en wilt toch wat langer blijven, dan is er voldoende ruimte op de stranden rond het meer.

Wakeboardbaan Betuwestrand, Beesd.

Is het weer tijd om een vakantie te boeken? En waar wil je als boarder het liefst heen? Een plek waar je kan boarden natuurlijk! Wij waren bij de waterskibaan van Betuwestrand in Beesd. Dit is een camping MET een wakeboardbaan EN een skateboardbaan! De wakeboardbaan ligt midden op de camping en de tenten en caravans staan om de plas heen.

Wat bijzonder is, is dat de baan ook een eigen 2.0 systeem heeft. Ride the Beast! Deze wordt gerund door Michael Timmers en Antoni van der Wekken. Deze 2 weten wat wakeboarden is dus met de kwaliteit en diversiteit van de wakeboard obstakels zit het wel goed.

Bij de start van het 2.0 systeem staat een vette mini ramp. Dus na het wakeboarden kan je hier nog even verder skateboarden. Of na het skateboarden kan je even los gaan in het wakeboardpark.
En overnachting op de camping kost ongeveer € 35,00.  En als je op de camping staat dan kan je voor € 20,00 een uur wakeboarden.

Google Maps

Skateboarden en wakeboarden op de betuwestrand camping.


Slingshot Windsor en Shredtown - Product Preview


Ook Slingshot heeft weer een aantal mooie wakeboards klaar staan voor deze zomer. Michael Timmers was zo enthousiast over de 2014 lijn dat hij in 1 minuut 2 boards wilde laten zien. De Windsor en zijn eigen board voor dit jaar de Shredtown. Houd de Slingshot NL website in de gaten voor vette footage van de riders uit de Benelux.
Video idee \ shot \ edit: Johnny Dertien -- google.com/+johnnydertien
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com
Slongshot Wakeboard 2014 board preview. Michael Timmers doe een review van de Shredtown en de Windsor.

Liquid Force Peak Hybrid 2014 - Product PreviewDe winter loopt nu toch echt op zijn eind. Dus tijd voor een nieuw wakeboard. Op de Zero Gravity Expo liepen wij even bij Liquid Force langs. Ivar liet ons de nieuwe Peak Hybrid zien.
De Peak features een all-wood core met een single concave in een dual channel tip. Het ultieme cable board.

Video idee \ shot \ edit: Johnny Dertien -- +johnnydertien 
Original music: Beats Royalty Free -- @beatsroyaltyfree.com

Preview van de 2014 Liquid Force Peak. Een wakboard om mee achter de kabel te hangen.

Zero Gravity Expo 2014 - 15 en 16 maart, TT-Hall te Asssen.Het vetste event van 2013, Zero Gravity Expo, staat ook dit jaar weer op de agenda. De plek waar actie, boardsports, bikes en spektakel elkaar zullen treffen.
Nu met een nog groter water bassin, een nieuw BMX en Mountainbike course en, als het goed is, een nieuw mobiel skatepark van Park Solutions. Vorig jaren waren wij er ook. En toen maakte we deze video.

Winter Wakeboard Sessie de Berendock - IWKB:40


Winter Wakeboard Sessie de Berendock - IWKB:40 door iskateboard_vidcast
Wij kregen, op Facebook, een uitnodiging van Daniel Rutten. Een winter wakeboard sessie op Waterskibaan de Berendonck. Is dat eens een begin van een nieuw seizoen wat wij niet verwacht hadden. Midden in de winter een iWakeboard Video draaien. Er scheen een mooi zonnetje, het water was 8C, toch was de baan was goed gevuld. Meer dan 30 wakeboarders stonden klaar op het startblok.
Original music: Hasenchat - Winter of Love — Music available on tribeofnoise.com
Direct video download: IWKB:40
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl

Check out this episode!

Johnny's top 5 video's 2013.

Een jaar overzicht is natuurlijk een goede manier om te zien wat wij allemaal gedaan hebben het afgelopen jaar. Maar dat betekend niet dat alle events even goed / vet / cool / leuk waren. Dit zijn de events die Johnny 13 echt te gek vond.

Zero Gravity Skate, wake, MTB en BMX Expo - IWKB:35
Het gebeurt niet vaak dat er een event georganiseerd wordt waar er zo veel action sporten aanwezig zijn. BMX, MTB, Big Airbag, wakeboarden en een klein beetje skateboarden. De complete set up was fantastisch en er waren top riders aanwezig. Wij hebben nog niets van de organisatie gehoord over een 2014 versie. Maar wij hopen snel iets te horen.

De Opening 2013 - ISNB:102
De opening werd dit jaar voor de 20e keer georganiseerd. Wij moesten even op zoek naar de rode draad. Toen we die gevonden hadden bleek het echt een top event te zijn. Als je geen echte wintersporter bent en je wilt eens een leuk trip maken, dit is het event waar je dan heen moet.

Protest Snowboarding presents Rock A Rail 2013 - ISNB:99
Als er 1 event is waar te zien is waar het snowboarden in Nederland staat, dan is het de Rock A Rail. Een hele vette rail set up met echte sneeuw midden in Den Haag, een Europees riders veld en Nederlandse snowboarders die de sterren van de hemel boarden. Wij zijn heel erg benieuwd waar dit event over 5 jaar staat.

Vans Skateshop Riot 2013 - ISKB:149
De skateboard klassieker van Nederland. Wij hebben hier al 6 keer een video van gemaakt en elke keer is het weer een verrassing wat er gebeurt en wie er wint. De sfeer is altijd super goed en het Vans team zet een mooi event neer. Dit jaar mocht het team van Sparky uit Zwolle de grote beker mee naar huis nemen.

Amsterdam Skateboard Marathon - ISKB:153
Soms verwacht je helemaal niets van een event. Toen de Rabit Race werd verreden was Johnny 13 jarig en hij had alleen zijn GoPro mee genomen. Maar dit event was zo leuk dat hij volgend jaar zeker zelf mee gaat doen.

Skateboarders Citybattle 2013 - ISKB:155
Als er 1 simpele wedstrijd was dit jaar dan was het de Citybattle. En simpel is vaak beter. Twee teams die tegen elkaar skaten een 1 gaat er maar door. Snel, duidelijk, makkelijk voor de jury en vooral spannend.

2014?
Wat gaan we in 2014 doen? Wij hebben nog geen idee. Drie events die al in onze agenda staan zijn NK Kids georganiseerd door de organisatie van de Teenage Riot. NK Wakeboard in Zeumeren en Longboarding for Peace. Natuurlijk gaan we weer naar de ISPO. Maar dit jaar gaat Sanne van Chicky Clinics met ons mee. En we zijn media partner van de Battle of the Slopes.
Als jij ook goede plannen hebt voor 2014 laat het ons dan, onderaan de pagina, weten.


Burnside Skateboard Park (en shop)

Als wij niet aan het filmen zijn dan staan we graag zelf op een skate, snow of wakeboard. En het is een kleine moeite om dan even een foto te maken en jou te vertellen waar je wel en niet heen hoeft te gaan.

Deze week waren wij in Burnside voor hun 25 jaar bestaansfeestje. In 1988 begonnen als Rodolfo's Deventer aan de Nieuwstraat. In 1996 verhuist naar de huidige locatie waarbij er meteen een skatepark gebouwd werd. Het skatepark is volgens ons het langst geopende skatepark van Nederland. De winkel is vandaag de dag de expert in skateboard, snowboard, BMX en wakeboard land.
Het park heeft de afgelopen jaren veel veranderingen door gemaakt. Maar het is altijd een goed mix geweest van quarterpipes, curbs, funboxen, mini-rampen rails. Buiten, aan het water, staat een betonnen bowl. DIY style.Om te filmen is het best een lastig park omdat door de camera vrij donker lijkt.

Toen Johnny 13 in 1992 voor het eerst de winkel in liep om een paar Airwalks te kopen voelde hij zich meteen thuis is deze shop. Nog steeds zijn wij zijn hele grote fan van Burnside en zij supporten de iboardcast Video Podcast al vanaf dag 1.

Check voor openingstijden en entree prijs op de Burnside website.


Video Podcast van dit park:Vraag jij je ook wel eens af: Waar kan ik skaten ? Wij hebben wel wat suggesties!

Burnside Cablepark Wakeboard Railbattle 2013 - IWKB:39


De Burnside Railbattle Wakeboard Editie vinden wij toch wel DE wakeboard wedstrijd van het jaar. Omdat er dit jaar geen grote sponsor was, werd de rail van vorig jaar opnieuw gebruikt. Maar dan wel in een andere vorm. Niels van Burnside Constructions had met de buizen van vorig jaar een hele nieuwe setup gemaakt. En wat voor een. Deze wedstrijd ging helemaal los. Achteraf stond Johnny 13 nog even na te praten met Daan Rigter.
Muziek van Sickflip and RT -- Chainsaw Wreckage -- Music available on Rub A Duck
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien -- johnny13.nl
Direct video download: IWKB:39

Check out this episode!

Meer video's vanuit Burnside Cablepark
Wakeboard BOK 2013 - IWKB:38
Skullcandy Railbattle WKB edition 2012 - IWKB:33
IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012
IWKB:29 - CK Click Clinic Tour
IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark
IWKB:25 - Ricky Lukassen
IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011
meer Burnside....

Wakeboard BOK 2013 - IWKB:38


Er zijn maar weinig actions sports events in Nederland die het label "klassieker" kunnen dragen. De BOK (Burnside Open Kampioenschap) is zo'n wedstrijd. Eind jaren '90 ooit begonnen als skateboard wedstrijd, nu alweer voor de 5e keer op het water. Voordeel van een klassieker is dat je niets hoeft uit te leggen. Daarom alleen maar actie. Alle uitslagen vind je terug op de Facebook pagina van Burnside Cablepark
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music artist: Illestrator -- Music available on tribeofnoise.com
Direct download: IWKB:38

Check out this episode!

Meer video's vanuit Burnside Cablepark
Skullcandy Railbattle WKB edition 2012 - IWKB:33
IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012
IWKB:29 - CK Click Clinic Tour
IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark
IWKB:25 - Ricky Lukassen
IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011
meer Burnside....

Winching Dutchman urban Wakeboarding - IWKB:37


Om te wakeboarden heb je eigelijk niet zo heel veel nodig. En winch, een sloot en voor het mooie, wat obstakels. De crew van de Winching Dutchman hebben het goed voor elkaar. In Den Hoorn hebben zij een spot gevonden die ze in 3 jaar tijd hebben omgebouwd tot een skatepark / snowboardpark op het water. s' Avonds zetten zij de winch neer een gaan gewoon boarden.
Video podcast: Johnny Dertien -- @johnnydertien
Original music: Who Got Da Buzz By Freestylers featuring Synikall -- Music available on Rub A Duck
Volgende week zijn wij met de Concrete Surfer Skateboards crew op het IJbiza festival in IJburg Amsterdam.

Check out this episode!

Zero Gravity Skate, wake, MTB en BMX Expo - IWKB:35


Skateboarden, wakeboarden, BMX, Mountain Bike, Trail bike en nog veel meer in de TT-hall in Assen. Het Zero Gravity Expo event was een multi action sports event. En misschien nu al het event van 2013. En waterbak van meer dan 100 meter, een dirt jump gemaakt door de mensen van pedal-park.nl en een uitdagend Trail parcour dit moest wel een spektakel worden (volgend jaar komt het skateboarden ook wel goed ;-) ). Dit is zo'n event waar je geweest moet zijn.
Muziek van O.Crow - 8 Bit Robot -- via Rub A Duc van het album Bass in ya Face.
Video Podcast by Johnny Dertien @johnnydertien

Check out this episode!

Iboardcast recap 2012 - Skateboard, Snowboard, Ski, Wakeboard en BMXVoor als je hem nog gezien hebt: de recap van alle video's van 2012. Nu zonder de kerst muziek en nieuwjaarswensen.
Music from http://beatsroyaltyfree.com

iboardcast Jaaroverzicht 2012 - IXMAS:2012Aan het eind van het jaar kijken wij altijd even terug naar de coole dingen die wij gefilmt hebben. En dat was ook dit jaar weer heel wat. Meer dan 45 video's heeft Johnny 13 gefilmt, ge-edit en gepubliceerd. En daar waren dit jaar ook een aantal nieuwe onderwerpen bij: Freeski, mountainbike, BMX en kiteboarden.
Volgend jaar gaan wij gewoon weer verder met het maken van video's. Maar voor nu wens ik jullie fijne kerstdagen een een goed begin van 2013. 
Alle muziek komt van de Tribe of Noise! Alle muziek uit iXmas 2012 is gevonden en gedownload op de Tribe of Noise - I Love you Christmas Day by Kev Tudge - Khristmas Kool by J Keys - Jinglebells by Mr Jinglegram

Check out this episode!

Andere Jaaroverzichten:
iBoardcast jaaroverzicht - iXmas 2011
iboardcast Jaaroverzicht 2010 - IXMAS:2010 
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

Skullcandy Railbattle WKB edition 2012 - IWKB:33

De vetste wakeboard wedstrijd van het jaar is toch weer de Skullcandy Railbattle. Het is goed om te zien dat de WKB editie elk jaar een groter deelnemers veld krijgt. Dit jaar waren er een groot aantal wakeboarders (dit ondanks het NK Wakeboarden) naar Burnside Cablepark gekomen om te shreden op de nieuwe rail van Burnside Constructions. En dat was niet makkelijk. Hoewel de rail niet hoog was maakte de ribbels op de buizen het de riders knap lastig. Meer dan eens bleef een board hangen waardoor de wakedoarder chrasde in het water….
Daan Rigter ging voor ons op zoek naar Melissa Marquardt en Nicola Butler om eens te vragen wat zij er van vonden.
Music by: Beats Royalty Free -- http://beatsroyaltyfree.com
THX: Red Bull | Vans | Skullcandy | Burnside | Liquid Force

Check out this episode!

Meer video's vanuit Burnside Cablepark:
IWKB:31 - Wakeboard BOK 2012
IWKB:29 - CK Click Clinic Tour
IWKB:27 - Arne @ Burnside Cablepark
IWKB:25 - Ricky Lukassen
IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011
meer Burnside....

Meer Skullcandy Railbattle:


Protest Cable Call 2012 - IWKB:32Down Under Cablepark in Nieuwegein was het weekend van 25-26 augustus het toneel van de 3e editie van de Protest Cable Call. Helaas was het weer niet zo heel mooi maar tussen de buien door gingen de beste wakeboarders en wakeskaters van de wereld helemaal los op het water en obstakels. Na een vette finale stond Johnny 13 nog even na te praten met CK Koester (een jurylid) en Peter van den Honing (event filmer)

Muziek van Feenix 18 - Kung Fu Shuffle - Gevonden op http://www.tribeofnoise.com/Feenix18
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

Check out this episode!

IWKB:28 - Wake Up / Wake the Line 2012


Wake Up is een event waar 4 dagen lang gewakeboard kan worden op alle banen van Wasserski- und Wakeboardclub Langenfeld. Slapen doe je gewoon in een tent op het terrein van de baan. Hoogtepunt van het event is wel de kwalificatie van de O'Neill Wake the Line. De beste wakeboarders van uit heel Europa doen mee om de laatste wildcarts voor deze wedstrijd te winnen. Voor Nederland stonden Antoni en Aston aan de start. Na de voorronden stelde wij Aston een paar vragen.

Music by: DJ Steffen Coonan -- www.djsteffencoonan.com en Beats Royalty Free. Download your own betas at http://beatsroyaltyfree.com
Abonneer je op de iWakeboard video podcast en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:28 90 Mb (right click - save as)
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

IWKB:26 - NK Indoor Wakeboarden

De afgelopen jaren was er op de Hiswa niet zo heel veel wakeboarden te vinden. Jobe en Hyperlite stonden er met een stand… en dat was het. Dit jaar was er voor het eerst het NK Indoor Wakeboarden. Wij vonden het een mooie kick off voor het nieuwe iWakeboard seizoen.
Na de wedstrijd stelden wij nog wat vragen aan Linda van de Crommert, de organisator. En aan Tommy Swaan; De eerste Nederlands Kampioen Indoor Wakeboarden.

Music: Beats Royalty Free -- www.beatsroyaltyfree.com
Download de video op: http://traffic.libsyn.com/iwakeboard/iWake26.mp4

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 69 Mb
Sponsors van deze aflevering: Burnside | Vans | Liquid Force | Red Bull

IWKB:25 - Ricky LukassenWij komen hem echt bij alle wakeboard wedstrijden tegen. Het lukte alleen niet erg om eens een 1 op 1 interview met hem te doen. Ricky Lukassen. Eén van de top riders uit Nederland die al meer dan 10 jaar op het water staat. Net terug van een rug blessure en nu weer een knie die op speelt. Dat weerhield hem niet om wat rondjes te varen.

Music Rocky Marsiano -- Rootz of theTrade -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 58 Mb

IWKB:24 - Skullcandy Railbattle 2011


Zo aan het eind van het wakeboardseizoen is het weer tijd voor de Skullcandy Railbattle. Ook dit jaar was het weer een geheim hoe de rail er uit kwam te zien. Zelfs wij wisten niet hoe hij er uit zag (echt waar!) Ook dit jaar was er gekozen voor een gap. Wie ging daar met de meeste style overheen?
Interview door special host Thomas 14.

Music Rocky Marsiano -- Rootz of theTrade -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:24 55 Mb

Dragon Obstacle Contest - IWKB:22Tommy Swaan moest voor zijn opleiding op het Johan Cruijff College een sport evenement organiseren. Samen met Sjors van de Kerkhof, Down Under en Dragon Eyewear kwam hij op het idee om een obstacle battle te houden. 2 Wakeboarders strijden op 1 obstakel en de beste gaat door naar de volgende ronde. Welk obstakel…. dat bepaalde het lot.

Original music artist: KazieAKAcali - Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:22 64 Mb

IWKB:17 | Marc Kroon


Marc Kroon is één van die upcomming rookies die nu al (Marc is 15!) de wereld rond gestuurd wordt om mee te doen aan clinics en wedstrijden. Zo zat hij eind maart een week lang in Florida voor het Red Bull High Performance Wake Camp. Bij thuis komst lag daar een sponsor contract met Red Bull op hem te wachten... en wij stonden er naast om meteen een item te schieten. Ondanks de lage temperatuur van het Nederlandse water (5C) ging Marc los.

Original music artist: Rogue-D -- Music available on tribeofnoise.com
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:17 (46 Mb)

Marc Kroon, Bibian Mentel, Red Bull, Red Bull High Performance Wake Camp, wakeboard, wakeboarding, extreme sports, actionsports, watersports

IWKB:16 | Jobe 2011Heb jij jouw wakeboard keuze al kunnen maken voor dit seizoen? Nee? Mooi... Wij waren op de Jobe stand tijdens de Hiswa. Nadat Sjors van de Kerkhof zijn wintersport video had laten zien, gaf hij ons een rondleiding langs alle boards van dit jaar. Ook Maxine was aanwezig en die liet haar eigen pro plank zien.
Ik kan niet wachten tot ik één van die boards kan uitproberen. Misschien wel op 19 maart als Down Under weer open gaat.

Music: Storm -- Original artist: GFW -- Music available on tribeofnoise.com.
Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:16 | Jobe 2011 (54 Mb)

iboardcast jaaroverzicht 2010 - iXmas 2010


Als je dit jaar nog geen enkele video podcast van ons gezien hebt, kijk dan zeker naar deze. Alle 45 video's samen gebracht tot een stik van 15 minuten. Samen met Siep en Peer (Liewma Productions en van der Honing Media) kijken wij terug op een goed jaar. Een jaar waarin we veel buiten de bekende paden gekeken hebben.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed begin van 2011!

Tot volgend jaar....

MAZZEL!

Andere Jaaroverzichten:
Fijne Feestdagen Jaaroverzicht - iXmas 2009

IWKB:15 | Down UnderWij waren er dit jaar nog niet aan toe gekomen… en ook konden wij niet bij de Protest Cable Call aanwezig zijn. Gelukkig hadden wij op 30 oktober tijd om eens langs te gaan bij Down Under in Nieuwegein. Het was tijd voor de laatste sessie van het jaar. Het water was 9 graden maar dat weerhield een grote groep boarders er niet van om de laatste rondjes van het jaar te rijden. Wij trokken Sjors van de Kerkhof even weg achter de knoppen en stelden hem wat vragen.

Muziek van Yarn - She's Cool. Music available on tribeofnoise.com

Cable Call footage van Protest & Lieuwma Producties.

Subscribe en mis nooit meer een aflevering: iTunes | Miro | RSS
Download the media for your iPod/iPad: IWKB:15 | Down Under (62 Mb)

Ghetto rail shred

Wij kregen vandaag een maitje van Daan of we deze video op de website wilden zetten...... Dat willen wij zeker wel! ZO SICK!

Ghetto rail shred from Daan Rigter on Vimeo.

IWKB:14 | Skullcandy Railbattle 2010
Na de skateboard en snowboard Skullcandy Railbattle was het nu tijd voor de wakeboarders om te laten zien wat je moet doen met een rail. Tot 2 dagen voor de wedstrijd wist niemand wat voor rail Burnside Construction nu weer gemaakt had. Ook op onze vragen kregen wij geen antwoord…. En dat was maar goed ook! wat een verrassing lag daar in het water. Niemand mocht de rail berijden totdat de wedstrijd begon. En toen ging het (weer) los… KABOEM.

Kijk ook naar ISKB:103 en ISNB:44

Music link:
Knees Up!Cannonball Jane
"Take It To Fantastic" (mp3)
from "Knees Up!"
(Gaddycat Records)

Buy at iTunes Music Store
More On This AlbumIWKB:13 | BOK - Heaven and Hell


Wakeboard BOK 2010. Dit jaar was het thema Heaven and Hell. Heaven en Hell hebben we ook wel gehad. Af een toe kwam er een bui over. Onweer in de verte... maar gelukkig ook zon. En natuurlijk wakeboarders. De meeste hadden zich ook nog volgens het thema verkleed. Was dat Jesus die daar voorbij kwam op dat water?

Muziek links: If There's A Hell We're Burning Original artist: Jinx Titanic -- Music available on Mevio's Music Alley
en The Old Oak Tree Original artist: Wendy Jensen -- Music available on tribeofnoise.com

Subscribe by iTunes.

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 36 Mb

IWKB:12 | Chicky Clinics

De wakeboard wereld wordt voornamelijk gedomineerd door mannen. Zeker in Nederland zijn er niet zo heel veel vrouwelijke toppers. En het is zo een coole sport om te doen. Sanne heeft met haar Chicky Clinics het doel gesteld om zo veel mogelijk vrouwen niet alleen op het water maar ook de sneeuw, het beton en in de golven te krijgen,
Afgelopen winter stonden wij in de sneeuw (ISNB:39 | Chicky Clinics) afgelopen week bij Wet 'n' Wild.

Promo van de Protest Cable Call.

Music Provided by Mevio's Music Alley

Subscribe by iTunes.Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 63 Mb
File size: 75 Mb

Quick Links to ISNB:39:

Quicktime | Windows Media | Flash | iPhone

File size: 69 Mb

IWKB:11 | NK Wakeboard Boot 2010

Zaterdag 10 juli was er op de Bosbaan in Amsterdam het NK wakeboarden achter de boot. De beste wakeboarders uit Nederland waren naar deze wedstrijd gekomen om te kijken wie er het beste kon boarden achter een boot. Helaas waren er niet zoveel bezoekers. Maar dat maakte het wakeboarden er niet minder om. Een interview met de winnaar Michael Timmers.

Promo van de Protest Cable Call.

Music Link: Milo Firewater and Armitage Shanks. Provided by Mevio's Music Alley

Subscribe by iTunes.Quick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 75 Mb
File size: 75 Mb

IWKB:10 | Planet Reef

Wij hebben er de laatste weken al behoorlijk over getwittered. Planet Reef. En wij vinden dat helemaal terecht. Wat een vet event is dat. Een week later waren wij op Reef HQ om nog even na te praten. Wij waren met name benieuwd wat nu de link is tussen slippers en dames billen.
O ja Cynthia Cremer uit Alkmaar verkozen tot Miss Reef 2010.

THX Protest for the new gear!

Subscribe by iTunes.

Music Link: Steffan Coonan -- Music available on musicalley.comQuick Links to the Media: Quicktime >> | Flash >> | iPhone | File size: 65 Mb

IWKB:Promo | We komen er aan

We moeten ergens mee beginnen. Hierbij onze promo. Als je naar iSkateboard of iSnowboard kijkt dan heb je hem misschien al voorbij zien komen. Dit weekend gaan we editen aan de eerste aflevering van iWakeboard. Nog een paar dagen gedult!

Quick Links to the Media: Quicktime >> | Windows Media >>
Nog meer video's…


(cc) 2017 iboardcast.com - Amsterdam - the Netherlands - Contact